Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 27. listopad 2020, 10:30

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jaký procesor??
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2006, 12:52 
Nováček
Nováček

Založen: 16. leden 2006
Nahoru
Prosím o radu, jaký procesor zvolit- hry moc nehraji, enkod. videa do MPEG2 nebo MPEG4, hudba, inet.

Kandidáti:
1.P4 2,8 3600,-
2.P4 3.0 5307,-
3.Cel D340 2576,-

POzději bych rád provedl povýšení na D820(840)až to bude mít využití bez dalších změn.
Dále bych poprosil o dop. desky:

1.Gigabyte 81945GPRO (nemusím kup. hned. gr. kartu)
2.ASUS P5LD2
3.ASUS P5WD2

Požaduji tichý PC, tedy chipset bez větráku a nadměrného zahřívání.Škoda, že zatím není jasno, jaký MB ba podporoval nové Conroe procesory co budou ve 2. čtvrtletí.TO by bylo super a levný upgrade.

Dík za rady a připomínky.Raďa

//edit mhl, přeun z intelu


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2006, 13:13 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 08. leden 2006
Nahoru
mno vzhledemtomu ze nehrajes moc hry tak AMD ani nepotrebujes..doporucuju necood intelu jak sis vybral. :wink:

_________________
visit ---->> http://s4.bitefight.cz/c.php?uid=23966


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2006, 13:22 
Nováček
Nováček

Založen: 12. červen 2005
Bydliště: Broumov/Liberec
Nahoru
radim Celera... urcite 64bit a desku Asus.. ale nejsem fanda intelu... a investuj do dobrych pameti.. ten celer umi temer 5GHz jinak Asus a s chipsetem co podporuje i dvoujadrovy P4 tusim x955 nebo tak neco

_________________
CPU: Opteron 144, MB:Epox 9NPA Ultra, RAM PQI 2x256 CL2,5 VGA: Saphire X800GTO, HDD:WD 160GB 7200ot/8MB PATA, DVD-RW: koupim, Monitor:LiteOn 17"
NTB: Fujitsu-Siemens ultra E6570 PIII 750MHz, 256RAM, 14,2" LCD, 20GB disk, ATI XRage 16MB, Baterka 2h


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2006, 14:26 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 17. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Petsa napsal:
radim Celera... urcite 64bit a desku Asus.. ale nejsem fanda intelu... a investuj do dobrych pameti.. ten celer umi temer 5GHz jinak Asus a s chipsetem co podporuje i dvoujadrovy P4 tusim x955 nebo tak neco

Frekvence okolo 5GHz zvládá Celeron D s jádrem Cedar Mill, který se vyrábí 65nm technologií. Dnes normálně dosputný Celeron D s jádrem prescott(90nm) dokážě běžet na 3,5 - 3,8GHz s defaultním napětím.

S ohledem na poměr ceny/výkonu bych koupil P4 2,8GHz a Gigabyte 81945GPRO, později můžeš dokoupit grafiku a dualcore CPU...např P4 920, který má nižší spotřebu a větší OC potenciál(65nm) než P4 820


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2006, 16:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. květen 2004
Bydliště: Zlín, Brno
Nahoru
Já bych byl pro P 630.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. leden 2006, 14:26 
Nováček
Nováček

Založen: 16. leden 2006
Nahoru
Fajn, díky a jaké MB tu 920 podporují, rád ji tam někdy vyměním.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. leden 2006, 14:30 
Nováček
Nováček

Založen: 16. leden 2006
Nahoru
Mimochodem ta P4 2,8 oproti Celeru 340 moc velký náskok nemá.
TŘEBA TADY:http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron_6.html

TADY:http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron_7.html
A TADY: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... ron_8.html


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. leden 2006, 14:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. prosinec 2004
Bydliště: Reichenberg @ Liberec
Nahoru
to je teorie :) ta 2,8 neni o moc rychlejsi pac ma 533fsb, celer taktez... v praxi ta cache na celeronu znacne chybi u teto architektury takze celer bych nechtel ani v kreci...
jsou 2 moznosti:
koupit 2,8 (klidne i 2,66 alespon bude mensi nasobitko a vyssi fsb) a taktovat co to da a snazit se priblizit 800fsb u plnohodnoteho p4... pak ten celer zmizi v dali v propadlisti vykonu
pripadne pokud OC neni v planu koupit plnohodnotnou p4 3Ghz 800fsb, ale osobne bych tech 5k+ za prescota nedal ani v kreci :)

_________________

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. leden 2006, 14:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. květen 2004
Bydliště: Zlín, Brno
Nahoru
No tak třeba obě ty Asusky (P5LD2 a P5WD2) podporují (s posledním BIOSem) jak procesory 6X1 tak celou devítkovou řadu.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. leden 2006, 15:24 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 17. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
tudů napsal:
No tak třeba obě ty Asusky (P5LD2 a P5WD2) podporují (s posledním BIOSem) jak procesory 6X1 tak celou devítkovou řadu.

Stejně tak Gigabyte 81945GPRO


 Profil  
 Předmět: PROblém P4 630 naásobič
PříspěvekZaslal v: út 31. leden 2006, 11:55 
Nováček
Nováček

Založen: 16. leden 2006
Nahoru
V článku ušetřete 12.000 , kde se přetaktovává P4 630 se v diskuzi objevily obavy nekterých, že jsou různé verze P4 630-nekteré dovolí měnit násobič 14x , 15x a některé ne.Nerad bych pořídil verzi, která to nedovolí, máte někdo zkušenost?


 Profil  
 Předmět: násobič
PříspěvekZaslal v: út 31. leden 2006, 13:27 
Nováček
Nováček

Založen: 16. leden 2006
Nahoru
Ještě by mě zajímalo, která z těchto desek Asus (P5LD2 a P5WD2) nebo Gigybate 945GPRO umožňuje změnu násobiče v biosu?Dík


 Profil  
 Předmět: možna ti pomůže v rozhodováni má zkušenost
PříspěvekZaslal v: čt 2. únor 2006, 15:05 
Nováček
Nováček

Založen: 15. březen 2005
Nahoru
Já, který když z nic jiného, tak z útrob počítače jsem měl vždy značný respekt jsem se nechal nakonec přesvědčit, že to je 'brnkačka', kterou dokáže kdekdo.
V průběhu srpna jsem nakoupil jednotlivé komponenty, jedno tu, druhé támhle.
Nechal jsem se přesvědčit, že Intel P630 je tou nejlepší volbou, především z hlediska stability. No, a aby to měla dobrý fundament, tak MB od GIGABYTU, dual paměti od CORSAIRU, chladič procesoru ARTIC COOLING FREEZER , zdroj CHILL 450W. Prostě, ať se to vzájemně cítí vzájemně dobře v tak vybrané společnosti.
Ubezpečuji, že teprve po pečlivém prostudování manuálů a různých návodů, jsem někdy na počátku září přistoupil ke kompletaci.
Smontováno, zkontrolováno zapojení, to vše aspoň desetkrát. Liboval jsem si, že je to paráda a možná se dá takovouto prací i živit. Nastal ten správný okamžik kdy poprvé se spouští vlastnoručně sestavený počítač. Prostě jsem si připadal jak když aktivuji atomový reaktor, který jsem sám sestavil. Úžasný pocit!
A ještě úžasnější výsledek.
Počítač se skutečně rozběhl, diody na MB zablikaly ...a po cca 5 vteřinách ticho. Říkám si, no to se stává. Opět kontrola zda je vše jak má být, a když neshledávám žádný problém, proč bych to nespustil znovu, že !? Počítačový bůh však byl jiného názoru a dedukuji, že si asi říkal, ' první výstrahu nebral dostatečně na vědomí, je nutné zvýšit hrozbu o několik řádů'.
Po druhém zapnutí - zášlech v krabici zdroje a luxusní 'CHILL' za téměř 2.5 tis. byl v křemíkovém nebi.
Nerad bych z toto dělal román, proto budu dále pokračovat téměř telegraficky.
Po reklamaci asi za dva týdny nový zdroj. Zapojím ale pokud přidám spec.modul MB tzv. zlepšovač stabilizace deska nefunguje. Reklamace. Deska za 6 tisíc nenávratně pryč. Téměř po měsíci nová deska.
Již si nevěřím a tak vše nesu do jednoho obchodu kde jsem měl pocit že mi mohou pomoci. Montáž, zapojení. Pro změnu MB nefunguje vůbec. Ani s modulem DPI ani bez něj. Majitel a technik v jedné osobě si za toto konstatování účtuje 2 tisíce. Točí se mě hlava. Vše si od něj beru zpět. Pokud by to šlo tak dále, nemusel bych mít ani na pohřeb. Opět reklamace. Technici se na mne dívají dost úkosem. Tak již v letošním roce uplatňuji nárok na vrácení peněz za MB protože reklamace neproběhla do 30 kal.dnů. Gigabyte nechci již na dlouhou dobu ani vidět.
Za 3 dny si jdu pro desku od ASUSu P5WD2 Premium. Je ještě o tisícovku dražší jak ta od Gigabytu. Montáž provádím znovu sám. Zapnu a PC běží. Hurá !!!
Vypínám a jdu si dát koňak. Po hodině se vracím a startuji znovu. Větráčky sebou škubly a nic.
Mokrý ručník na hlavu, pár prášků na uklidnění a proti vysokému tlaku. Vypadá to na infakt, ale taky můj. Několikrátv opakuji ale všechny pokusy jsou marné. Druhý den znovu zkouším a PC naskočil jako by nic. Po vypnutí a opětovném startu vůbec nic.
Dotazuji se výrobce zdroje a ten mi sděluje, že zdroj je OK ale že má informace, kdy na GIGABYt deskách jsou nějaké nespecifické potíže. No kdyby jenom na nich.
Zdroj sem vzal a šel reklamovat. Prodejna po delším váhání reklamaci uznala. Kupuji 500W Fortrona. Montáž a start. Vše běhá OK už 10 dnů. Všechny problémy vznikaly z toho původního zdroje. Tak si dejte pozor!!!
Pokud se týká OC, pak na uvedené MB od ASUSU mi nejde změnit dělič, stále je 15x. Paměť jsem z 200 na 260.
AIBOOSTER ukazuje FSB 1041, 3906 MHz, 41C.Paměti mám 800 stovky.


 Profil  
 Předmět: Re: možna ti pomůže v rozhodováni má zkušenost
PříspěvekZaslal v: ne 5. únor 2006, 10:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Nahoru
Jan Komárek napsal:
...

Ano tohle všechno znám... Většina lidí co začíná skládat PC si stím projde... Například jsem dva dny instaloval internet... A vůbec to nefungovalo... Pak jsem vyměnil síťovou kartu... Hádej co se stalo... za 5min internet šlapal...

Také mi párkrát vyhořel zdroj... Otec mi koupil nový pc stím, že deska měla SDRAM a k tomu paměti, kua jak jsem jmenujou ty s tima dvě prohlubněma, a čekal jsem dva měsíce než jsem odstal ty správný...?

Ale je to fajn pocit sestavit si PC sám... Nikomu jinýmu bych to nesvěřil... Neopakovatelnej pocit když jsem v 10 letech (měli jsem jedny periferie a dvě pc) sám všechno zapojil a ono to fungovalo... Když jsem si v 11 vybral svojí GeForce 4 Ti 4200 a to byl výkon... Jenom holt někdy něco nevýjde...
PS: Nikddy nezapomenu na chvíli kdy táta urval dráty z větráku a jenom je zahákl zpátky... Oni se pak vyhálky a začali kvalitně hořet... :D

Jinak já byc si počkal na Pentium 631 65nm
Desku bych si já vzal Asus p5wd2-e premium... Ale ta P5WD2 je tak dost dobrý...

Jinak s tim Conroe čispet 975X asi podporvat bude... Ale neber to na 100% ;)

_________________
?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.