Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 1. duben 2020, 04:18

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 32 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: A64 3800+ (venice) vs Opteron 144
PříspěvekZaslal v: so 25. březen 2006, 13:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2005
Bydliště: Praha - Ostrava
Nahoru
Budu ted kupovat novy procak a mam dilema .....

nevim ktery mam koupit .???


moznosti :

1, AMD Athlon 64 3800+ Venice za 4000,- (bez zaruky)
link venice

2, AMD Opteron 144 Tray za 5090,- (2 roky zaruka)
link opteron



desku mam MicroStar K8N Neo4/SLI - nForce4 SLI link MB


k tomu bude x800 predelana na x850xt

a pameti zatim jen 1.5 GB ale premyslim o A data (500 hmz)

diky za vsechny rady


//EfineSS: Presun z AMD

_________________
INTEL Core i5-4690K (3.5GHz/6MB/1150) ,Noctua NH-U12P ,
GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Intel Z97 ,Nvida 560GT, DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9 1.50V kit CRU,SB X-FI Extreme Music ,Enermax Liberty 500W DXX ,Thermaltakte VC2000 Mambo ,LCD Samsung 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. březen 2006, 13:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2005
Bydliště: Třeboň <=> Praha, Strahov
Nahoru
Urcite opteron 144, kvuli pretaktovani a hlavne je se zarukou....

_________________
PC: AMD Sempron 64 3100+ (256Kb L2) 1800@2480 MHz (+37,8%), MB Asus K8N4-E Nvidia nF4 4x, socket 754, 1024 MB RAM Samsung PC3200 DDR 400@412 MHz, GeForce 7800GTX 256MB 256b, HDD Seagate Barracuda 250 + 250 + 400 GB IDE, DVD-RW LG GSA-4167B, Zdroj Fortron FSP400-60PN(PF) (LN) 400W
Notebook: ASUS M50Sr


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. březen 2006, 13:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
no zalezi na kam pujdou ty procak pretocit......na nicem jinym to nezalezi..
zaruku k nicemu nepotrebujes


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. březen 2006, 13:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2005
Bydliště: Praha - Ostrava
Nahoru
no jiste.... procaky se az tak moc nekurvi ;)

no jenze ja nezjistim o kolik to pretocim dokud to nekoupim ze :(

opterona ma L2 cache 1024 a venice jen 512 ...

a opterony jdou pretocit tak na 2.6-2.8 ghz .....

a otazka je kolik jde pretocit ten venice z 2.4 ????

_________________
INTEL Core i5-4690K (3.5GHz/6MB/1150) ,Noctua NH-U12P ,
GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Intel Z97 ,Nvida 560GT, DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9 1.50V kit CRU,SB X-FI Extreme Music ,Enermax Liberty 500W DXX ,Thermaltakte VC2000 Mambo ,LCD Samsung 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. březen 2006, 13:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
no kdyz mas stesti tak klidne 3 ghz .....spousta lidi jede na 2.8 ghz....a nekdo taky opterona nepretocil ani na 2.4 ghz.....takze kdyz to srovnam tak fakt zalezi jakej chytis kus a muze to bejt od 1 do 10


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. březen 2006, 13:49 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
ja.viper napsal:
opterona ma L2 cache 1024 a venice jen 512 ...


Rozdíl mezi 1MB a 512kB L2 cache není ani 5%, prostě rozdíl nula nula nic.

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. březen 2006, 16:32 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 04. leden 2006
Bydliště: Praha - Štěrboholy, Hloubětín
Nahoru
ja bych bral 3800+ venice,pujde urcite na vyssi frekvenci,nez opty


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. březen 2006, 17:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2005
Bydliště: Praha - Ostrava
Nahoru
no to je prave ta otazka co pujde vice pretocit????

o opteronech se vi ze jdou dobre az na 2.6-3.0 Ghz

_________________
INTEL Core i5-4690K (3.5GHz/6MB/1150) ,Noctua NH-U12P ,
GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Intel Z97 ,Nvida 560GT, DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9 1.50V kit CRU,SB X-FI Extreme Music ,Enermax Liberty 500W DXX ,Thermaltakte VC2000 Mambo ,LCD Samsung 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 26. březen 2006, 11:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 19. listopad 2005
Bydliště: Tábor, České Budějovice, Praha
Nahoru
co se týče opteronu tak zkus zajít do sekce bazar tam si vyhledat theart Opteron garance na 2900 nebo tak nejak.Možná že ještě nějaký kousky bude mít


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 26. březen 2006, 12:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. březen 2005
Nahoru
Já bych byl pro AMD =) už jenom kvůli tomu, že opteron ti může během 12 měsícu odejít :)

_________________
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 26. březen 2006, 20:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2005
Bydliště: Praha - Ostrava
Nahoru
Rammstein napsal:
Já bych byl pro AMD =) už jenom kvůli tomu, že opteron ti může během 12 měsícu odejít :)



tak ted nevim jestli jsem zmateny ja a nebo ty ???

do toho threadu jsem psal ...
ale nejak se neozval ...

takze ted to zkusim tak ze vezmu toho venice na zkousku a podle toho o kolik to pretocim tak min na 2.8 a vyse

pokud se nedostanu na min 2.8 tak pujdu do opteronu ;)

_________________
INTEL Core i5-4690K (3.5GHz/6MB/1150) ,Noctua NH-U12P ,
GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Intel Z97 ,Nvida 560GT, DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9 1.50V kit CRU,SB X-FI Extreme Music ,Enermax Liberty 500W DXX ,Thermaltakte VC2000 Mambo ,LCD Samsung 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 26. březen 2006, 21:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2004
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
ber to 3800+ Venice...tam máš jistotu těch 2,4GHz a myslim že máš reálnou šanci se dostat na těch 2,8....ale ta 144tka se ti může kouknout na 2,3-2,4...a navíc ušetříš litr a může koupit něco jinýho do kompu co ti zvedne výkon víc...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 27. březen 2006, 11:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. březen 2005
Nahoru
ja.viper napsal:
tak ted nevim jestli jsem zmateny ja a nebo ty ???

do toho threadu jsem psal ...
ale nejak se neozval ...


Nechápu ???
Jinak:

Co znamená "životnost 12 měsíců"?
Jsou to položky, které sice mají záruku 24 měsíců, ale z povahy výrobku je tato záruka po uplynutí min. životnosti nenárokovatelná. Neznamená to v žádném případě, že po uvedené době životnosti přestane výrobek fungovat.
Životnost výrobku vymezuje dobu, po kterou je garantována bezchybnost výrobku a jeho funkčnost. Po uvedené době životnosti může dojít k takovému opotřebení výrobku, které znemožní jeho další používání. Není to ale důvod k reklamaci zboží.
Ze zákona č. 136 /2002 sb. tedy vyplývá, že záruka se vztahuje pouze na výrobní vady, nebo na vadu, která prokazatelně vznikne před ukončením obvyklé životnosti výrobku.
Za vadu považujeme to, co neodpovídá kvalitativnímu vymezení zboží, jež vyplývá z kupní smlouvy. Naopak nelze za vadu považovat případ, kdy výrobek doslouží v důsledku užití či běžného opotřebení úměrného délce a způsobu užívání.

_________________
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 27. březen 2006, 11:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2005
Bydliště: Praha - Ostrava
Nahoru
no ja jsem to myslel tim ze oba jsou jaksi AMD :D :D :D

takze jsi mi moc neporadil tim ze si mam vybrat AMD :roll:

vim co to je zivotnost vyrobku :x

...

vezmu A64 3800+ zkusim a pak se rozhodnu 8-)

_________________
INTEL Core i5-4690K (3.5GHz/6MB/1150) ,Noctua NH-U12P ,
GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Intel Z97 ,Nvida 560GT, DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9 1.50V kit CRU,SB X-FI Extreme Music ,Enermax Liberty 500W DXX ,Thermaltakte VC2000 Mambo ,LCD Samsung 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 27. březen 2006, 13:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. březen 2005
Nahoru
ja.viper napsal:
no ja jsem to myslel tim ze oba jsou jaksi AMD :D :D :D
takze jsi mi moc neporadil tim ze si mam vybrat AMD :roll:
vim co to je zivotnost vyrobku :x
...
vezmu A64 3800+ zkusim a pak se rozhodnu 8-)



Mno tím AMD jsem přece myslel Venici =) kdybych myslel opterona tak řeknu opteron a né AMD !!! :D

_________________
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 27. březen 2006, 13:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2005
Bydliště: Praha - Ostrava
Nahoru
aha :lol: :lol:

a toho opterona vyrabi moje babicka na zahrade ze :-D :-D

_________________
INTEL Core i5-4690K (3.5GHz/6MB/1150) ,Noctua NH-U12P ,
GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Intel Z97 ,Nvida 560GT, DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9 1.50V kit CRU,SB X-FI Extreme Music ,Enermax Liberty 500W DXX ,Thermaltakte VC2000 Mambo ,LCD Samsung 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 27. březen 2006, 14:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2005
Bydliště: Praha - Ostrava
Nahoru
takze ted jsem dostal info k tomu opteronu


OSA 144DAA5BN

CAB2E 0546PCW

136628AK 50279



tak co se z toho dozvim ?

_________________
INTEL Core i5-4690K (3.5GHz/6MB/1150) ,Noctua NH-U12P ,
GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Intel Z97 ,Nvida 560GT, DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9 1.50V kit CRU,SB X-FI Extreme Music ,Enermax Liberty 500W DXX ,Thermaltakte VC2000 Mambo ,LCD Samsung 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 27. březen 2006, 15:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. březen 2005
Nahoru
mno řekl bych že to možná bude nějaký výrobný číslo, ale pochybuju...jinak se z toho asi dozvíš velký ho.....no :D

_________________
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 27. březen 2006, 15:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 19. říjen 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Rammstein napsal:
mno řekl bych že to možná bude nějaký výrobný číslo, ale pochybuju...jinak se z toho asi dozvíš velký ho.....no :D


Vyrobni cislo? Faaakt? :)
Nekde jsem na netu videl statistiku serii Opteronu, tak to zkusim najit.

_________________
PC1: MB: Asus X99-A/3.1 |CPU: i7 5820k, Prolimatech Megahalems |RAM: 2x8 GB 3000 MHz |GPU: EVGA GTX 1060 3 GB |SSD: Crucial MX200 250 GB |HDD: Samsung F4 2TB + WD Green 3TB|PSU: Seasonic M12II-620 |Case: Fractal Define XL
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 27. březen 2006, 15:42 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. prosinec 2004
Bydliště: Piešťany, SR
Nahoru
ja by som zobral ten 3800+, 2 znami kupili opteronov a idu im 1. len na nejakych 2,5GHz , 2. tak 2,6GHz a naviac na 3800+ by si mal aj tu zaruku aj ked .... jak si pisal tak na skusku zober 3800+ skus pretocit a podla toho sa rozhodni .... :)

_________________
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 32 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.