Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 4. prosinec 2020, 01:46

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Vyber Athlonu 64 pre Socket 939
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 08:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2005
Nahoru
Chcel by som kupit A64 3200+ ale vobec neviem ktore jadro je najlepsie a ake su rozdiely vo velkosti cache... ?

Tiez by som chcel novy procesor pretaktovat - je k tomu treba nejaky specialny chladic ?


 Profil  
 Předmět: Re: Vyber Athlonu 64 pre Socket 939
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 08:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
Logue napsal:
Chcel by som kupit A64 3200+ ale vobec neviem ktore jadro je najlepsie a ake su rozdiely vo velkosti cache... ?

Tiez by som chcel novy procesor pretaktovat - je k tomu treba nejaky specialny chladic ?


A64 3200+ ti nedoporucuji o 1k Kc levneji te vyjde stejne jadro (venice, revize E6) ktere minimalne na tuto frekvenci pretaktujes...

Taktovat muzes i s obycejnym stock chladicem

_________________
nevidany: Mimochodem tvou diagnózu zná kdekdo Bandito... Bohužel je to neléčitelný.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 09:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2005
Nahoru
Takze najvyhodnejsie jadro je Venice ?
A doporucujes mi A64 3000+ Venice ?
Ako vysoko sa s nim mozem dostat ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 09:15 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
Logue napsal:
Takze najvyhodnejsie jadro je Venice ?
A doporucujes mi A64 3000+ Venice ?
Ako vysoko sa s nim mozem dostat ?


Rozhodne bych ti doporucil 3000+ nez 3200+, kdyby tam byl rozdil dejme tomu 200Kc tak neni co resit ale je tam 1000kc. Nejvyhodnejsi pro tebe znamena co? Je tu jeste jednojadrovy san diego jenze za jeho cenu muzes mit od konkurence dvou jadro.

rekl bych ,ze minimalne na 2,5ghz ale to je silne individualni vec - osobne kazdy kousek s kterym sem se potkal zvladal 2250 mhz (FSb 250) bez zvysovani napeti

_________________
nevidany: Mimochodem tvou diagnózu zná kdekdo Bandito... Bohužel je to neléčitelný.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 09:52 
Nováček
Nováček

Založen: 01. květen 2006
Bydliště: Písek
Nahoru
Taky se přikloním k 3000+ Venice.Těch 200MHz rozdíl ani nepoznáš.A když ho správně taktneš tak máš vyhráno.Jinak v ceně 3200+ se ještě pohybuje 3000+ Winchester.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 11:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. srpen 2003
Bydliště: Praha, Jindřichův Hradec
Nahoru
Sice se tu na to nikdo neptal, ale imho za cenu 3000+ (+ 400Kč na obchodu.cz) máš Pentium D 805, dvoujádro je dvoujádro. S taktem 166x20 už to běhá solidně rychle

_________________
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 15:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. prosinec 2004
Nahoru
v jednojadrovejch aplikacich (napr 99,9% her) se d805 vubec nechyta na venice, ani zdaleka... pricemz d805 spotrebuje a vyzari nekolikanasobne vic energie


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 16:25 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. srpen 2003
Bydliště: Praha, Jindřichův Hradec
Nahoru
Tak jasně, pokud je to čistě pro hráče her a k tomu třeba netaktovače, tak je výhodnější A64 3000+

A s tou energií to zas není tak prudký, určitě to nejsou násobky a myslím si, že to lidi příliš netrápí, není to zas tak podstatný

_________________
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 16:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2005
Nahoru
Pre Athlon 64 3000+ je ake najlepsie jadro ? Venice,Winchester.. ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 16:27 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. srpen 2003
Bydliště: Praha, Jindřichův Hradec
Nahoru
Z dnešního pohledu venice, už jenom pro vylepšený paměťový řadič a plnou podporu 4 pam. modulů

_________________
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 16:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2005
Nahoru
Je Athlon 64 3000+ rychlejsi ako A XP 2800+ ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 16:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. červen 2005
Bydliště: BA or DK Slowakia
Nahoru
Logue napsal:
Je Athlon 64 3000+ rychlejsi ako A XP 2800+ ?


tak za prve A64 ma v 939 podporu dualu co vidim ako vyhodu .. ma SSE2 instrukcie ktore uz zastaraly A XP nema. vyyrobna technologia je 09..lepsi oc.a kopec inych veci v prospech A64 moc by som to neporovnaval

ale ked ich porovnas takto tak je to 1800MHz vs. 2080MHz tak to nieje daky brutalny rozdiel. A XP este stiha :) kde tu cosi

_________________
ASUS P5K Premium//Core2Duo e8200@3.6GHz@NINJA+NoctuaNF-P12//GF 8800GT 512MB@AC S1@Nexus12//2x2GB CORSAIR XMS2@900Mhz//Audigy 2@creative 6700@Sony DHC-MDX10//2x500GB RAID0+Seagate 7200.10 320GB//LG DVD-RW H12L ls//TT ARMOR Silver Full tower Powered by ENERMAX E565AX--535W! .Samsung 22''LCD 225BW 1680*1050 wide, Myš MS 6000 laser&Natural , multimedia Microsoft!
NOTEBOOK Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428
T7500,2GBram,1GB turbo memory, 8600M GS 256MB, 250GB hdd 5400rpm,DVD-RW, 15,4, myš MS4000+ externý 2.5 " 60GB. http://mujweb.cz/www/pboss/


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 18:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
Logue napsal:
Pre Athlon 64 3000+ je ake najlepsie jadro ? Venice,Winchester.. ?
No tak rozdiely su take,ze Venice ma instrkukcie SSE3 a Winchester ich nema,a este ten co napisal JanHavlicek.

Venice je novsi,tak ten je teda lepsi :)

/ale aj Pentium D 805 je dobry napad,ale ked mas nejake dobre ramky DDR1 a dosku do 939 socketu tak radsej sa oplaty ist do Venicu.

JanHavlicek napsal:
..... dvoujádro je dvoujádro. S taktem 166x20 už to běhá solidně rychle
to je :-D ,a este ked si nastavis ramky na 667Mhz(samozrejme ked take mame a ked to doska dovoluje)tak aj priepustnost systemu je dobra


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. květen 2006, 22:23 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
JanHavlicek napsal:
A s tou energií to zas není tak prudký, určitě to nejsou násobky a myslím si, že to lidi příliš netrápí, není to zas tak podstatný


omyl, tak to se pletes bylo provedeno X testu a pri burnu ma D805 bezmala 3x vyssi spotrebu nez venice. Takze to nasobky jsou... Nemluve o tom ze AMD ma CnQ. Tak si treba pres RM CPU clok utility muzes nastavit at ti pri nasobici 1800 bezi na 1,1V(dostavame se na LV TDM 25 nebo 35W, nejsem si jist)

_________________
nevidany: Mimochodem tvou diagnózu zná kdekdo Bandito... Bohužel je to neléčitelný.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 8. květen 2006, 09:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. prosinec 2004
Nahoru
JanHavlicek napsal:
Tak jasně, pokud je to čistě pro hráče her a k tomu třeba netaktovače, tak je výhodnější A64 3000+

A s tou energií to zas není tak prudký, určitě to nejsou násobky a myslím si, že to lidi příliš netrápí, není to zas tak podstatný


na taktovani nezalezi, at taktovany nebo netaktovany, je d805 oproti venice proste slaby, pokud se nejedno o primo dvoujadrovy aplikace... jinak ta spotreba a topeni je asi takova, ze to co venice spotrebuje a vyzari v burn, to d805 spotrebuje a vyzari v idle...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 8. květen 2006, 11:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2005
Nahoru
Ako vysoko sa asi dostanem s Athlonom 64 3000+ pri boxovanom chladici a s doskou ASUS A8N - SLI SE ?

Viem ze to zavisi od konkretneho typu ale na 2.0 Ghz to snad pojde :?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 8. květen 2006, 12:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. prosinec 2004
Nahoru
na 2ghz? :) 99.9% vsech 3000+ venice ti pujde fpoho na 2.4ghz... vetsina i na 2.6ghz ale uz s vyssim napetim... i kdyz teda nevim jak to pujde na tom asusu, to asi nebude zadna slava...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 8. květen 2006, 12:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. červen 2005
Bydliště: BA or DK Slowakia
Nahoru
axloth napsal:
na 2ghz? :) 99.9% vsech 3000+ venice ti pujde fpoho na 2.4ghz... vetsina i na 2.6ghz ale uz s vyssim napetim... i kdyz teda nevim jak to pujde na tom asusu, to asi nebude zadna slava...


bude to uplna slava neboj tych 2200 by som videl bez problemov dalej uz fakt niesom Sibila

_________________
ASUS P5K Premium//Core2Duo e8200@3.6GHz@NINJA+NoctuaNF-P12//GF 8800GT 512MB@AC S1@Nexus12//2x2GB CORSAIR XMS2@900Mhz//Audigy 2@creative 6700@Sony DHC-MDX10//2x500GB RAID0+Seagate 7200.10 320GB//LG DVD-RW H12L ls//TT ARMOR Silver Full tower Powered by ENERMAX E565AX--535W! .Samsung 22''LCD 225BW 1680*1050 wide, Myš MS 6000 laser&Natural , multimedia Microsoft!
NOTEBOOK Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428
T7500,2GBram,1GB turbo memory, 8600M GS 256MB, 250GB hdd 5400rpm,DVD-RW, 15,4, myš MS4000+ externý 2.5 " 60GB. http://mujweb.cz/www/pboss/


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 8. květen 2006, 18:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2005
Nahoru
port777 napsal:
axloth napsal:
na 2ghz? :) 99.9% vsech 3000+ venice ti pujde fpoho na 2.4ghz... vetsina i na 2.6ghz ale uz s vyssim napetim... i kdyz teda nevim jak to pujde na tom asusu, to asi nebude zadna slava...


bude to uplna slava neboj tych 2200 by som videl bez problemov dalej uz fakt niesom Sibila



Aj s box-chladicom ? :?

Ten Asus ma nizky limit v FSB alebo nejaku inu chybu ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 8. květen 2006, 18:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
Logue napsal:
Aj s box-chladicom ? :?

Ten Asus ma nizky limit v FSB alebo nejaku inu chybu ?
no este ano,ved je stavany na max. 2,4Ghz (3800+)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 5 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.