Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 21. únor 2020, 20:31

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: AMD Athlon 64 X2 3800+ vs Intel P D950
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 19:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2005
Nahoru
Jednoduchá otázka. Chci si koupit nové PCa přemýšlím o chipsetu a procesoru. Bud bych si koupil

AMD Athlon 64 X2 3800+, procesor, socket AM2, frekvence jádra 2GHz, frekvence HyperTransport sběrnice 2000MHz, cache 2x512kB, dual core, jádro Windsor

nebo

Intel P D950, procesor, socket 775, frekvence jádra 3.4GHz, frekvence sběrnice 800MHz, cache 2x2048kB, dual core, jádro Presler, Virtualization Technology, Extended Memory 64 Technology, Execute Disable Bit

ted je tady otázka je lepší nforce 570 ultra s athlonem a taktem sbernice 2GHz nebo pentium sice s 800MHz a intelovy chipset se mi moc nezda, ale zato 3,4 GHz a cache 2x2048kB. Díky za užitečné rady a nápady :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 20:11 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
no rozhodne bych koupil 930... tech 400mhz si snad uz doladis ne... za ty pachy to nestoji... ja osobne bych vzal D-cko ale to je vec nazoru

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 20:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
u intelů D se vyplatí pouze 930 pak už platíš šíleně moc za nic ...

Test Intel 930 vs X2 3800+ včteně OC http://www.ddworld.cz/content/view/62/32/

zajímavá teď bude situace u AMD kdy X2 3800+ výrazně klesne na ceně a pak to bude opravdu zajímavá koupě navíc když se vlastně X2 s 2x1MB cache nevyrábí ...

u Intelu bude hrát jednoznačně prim Conroe ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 20:56 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. srpen 2003
Bydliště: Praha, Jindřichův Hradec
Nahoru
Koukali jste teďka na Czechu na to PD945 ?

Frekvence 3,4GHz, klasika Presler, akorát ten novější (D0) s TDP max. 95W, cena lehce přes 5k. Tedy levnější o cca 4 kila oproti PD930

Nebo pak rovnou Conroe E6300, ale na ten si počkáš...

//edit - teďka koukám na to, že prý ten procesor již není v prodeji, ale to psali už ten den, kdy ho přidali do katalogu, tak nevím :lol:

_________________
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 21:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. březen 2006
Bydliště: Blatnice pod Sv.Ant
Nahoru
E6300,- vykonnější než oba dva


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 21:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2005
Nahoru
a cena?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 21:23 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. duben 2004
Bydliště: BRNEIN | BRNIE | БРНЕТ
Nahoru
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39155

ještě nejsou

_________________
Kód:
desktop: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 500G SSD NVMe | manjaro
ntb: T470s | i7 7600U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Pentium 3260 |  8GB DDR3 | 2x 4000G  HDD | debian


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 21:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2005
Nahoru
co je na něm tak dobreho?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 21:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. březen 2006
Bydliště: Blatnice pod Sv.Ant
Nahoru
Se podívej do sekce Intel-: Core 2 Duo a tak se podivej


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 21:54 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
je mozny ze je dobrej ale pokud potrebuje stavet ted a ne jen "cekat" tak neni jina volba

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 22:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. březen 2006
Bydliště: Blatnice pod Sv.Ant
Nahoru
No snad tak do dvou týdnu bude na skladu.ne?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2006, 22:31 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
Search.mod napsal:
No snad tak do dvou týdnu bude na skladu.ne?

pochybuju

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. červenec 2006, 07:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
JanHavlicek napsal:
Koukali jste teďka na Czechu na to PD945 ?

Frekvence 3,4GHz, klasika Presler, akorát ten novější (D0) s TDP max. 95W, cena lehce přes 5k. Tedy levnější o cca 4 kila oproti PD930

Nebo pak rovnou Conroe E6300, ale na ten si počkáš...

//edit - teďka koukám na to, že prý ten procesor již není v prodeji, ale to psali už ten den, kdy ho přidali do katalogu, tak nevím :lol:


proto se mi ta cena nezdá :) a momentálně nemá cenu o něm hovořit ... BTW stejně za podobnou cenu bude asi 100% lepší Conroe ... kerý bude dostupný podle mě uplně stejně ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. červenec 2006, 16:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. srpen 2003
Bydliště: Praha, Jindřichův Hradec
Nahoru
jj, to je dost možný, ale o tom můžeme jenom spekulovat.

Ovšem AMD a obchod.cz pracuje, dneska jsem tam viděl X2 3800+ do sc.AM2 za 4,3k s DPH, takže kdo chce rychle stavět a nemůže čekat, už může vybírat i u AMD a ne jen PD930

(i když osobně bych si stejně koupil PD930 :oops: )

_________________
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. červenec 2006, 17:01 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
2Digitaldoom: někde jsem četl, že kreslíš v CAD. Nezkoušel jsi rozdíl na Opteronu a X2 nebo aspoň subjektivní hodnocení zrychlení / zpomalení.
Kreslím v SolidEdge v17 a nejspíš neni optimalizovanej pro HT nebo Dualcore. dík

_________________
note:Acer Aspire 5920G (t7300, 2gb, m8600gt, 750gb + HP 2465 OS: MS Windows 7 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 26. červenec 2006, 11:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
karf napsal:
2Digitaldoom: někde jsem četl, že kreslíš v CAD. Nezkoušel jsi rozdíl na Opteronu a X2 nebo aspoň subjektivní hodnocení zrychlení / zpomalení.
Kreslím v SolidEdge v17 a nejspíš neni optimalizovanej pro HT nebo Dualcore. dík


můžu ti to říci i objektivně :) mám tam testy ve 3dsmax a při rendrování scény, což se v CAD užívá také je rozdíl ohromný ... prostě tyhle programy vždy uměli užívat více CPU takže dvoujádro je rozhdně lepší jak jednojádro ... nevím jak je na tom Solide v17 :(


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.