Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 24. listopad 2020, 06:02

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: P4 531 stojí za něco?
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 13:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. prosinec 2005
Nahoru
Ahoj, P4 531 tedka stojí 2300....model 524 měl stát 69 dolarů a zatím nic :-(( tak se poohlížím po podobném a ten 531 za 2300 je to good kauf?...nebo posečkat pár dní jestli tu 524 nedají opravdu na tu cenu jakou má mít?

//edit mhl, přesun z intelu

_________________
Asus P5B deluxe P4631, Kingston 2*1GB 667, VGA ATI 1600pro Gigabyte silent, 320GB Seagate
AND
FSC Amilo Pro 3405


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 13:25 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
Radší PD805 a nataktit.

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 13:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. prosinec 2005
Nahoru
jenže 805 mi už asi neuživí zdroj, mám 300W fortron, na jednojádrový by to stačit mělo ale dvoujádrový se mi moc už nezdá... :-/ 805 možná ale tak má asi určitě o moc větší spotřebu než 531...nebo ne? Zas tak se v tom nevyznám...

_________________
Asus P5B deluxe P4631, Kingston 2*1GB 667, VGA ATI 1600pro Gigabyte silent, 320GB Seagate
AND
FSC Amilo Pro 3405


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 13:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Nahoru
amadeus napsal:
jenže 805 mi už asi neuživí zdroj, mám 300W fortron, na jednojádrový by to stačit mělo ale dvoujádrový se mi moc už nezdá... :-/ 805 možná ale tak má asi určitě o moc větší spotřebu než 531...nebo ne? Zas tak se v tom nevyznám...
Ten procesor co si chceš koupit nemá žádnej význam. Kupuješ zastaralou věc. radši si naštři a kup si něco lepší. Myslím, že to více oceníš.

_________________
?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 13:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. prosinec 2005
Nahoru
...otázka zní: vyplatí se to tolik? Bráchá má P4 a jede mu to slušně...
1. nová deska+cpu (DDR1 a dosavadní zdroj a AGP karta) cca 3500-4000
2.nová deska+cpu+DDR2RAM+lepší zdroj+VGA PCIE zhruba už na 12000 +- pár tisíc
podle mě se to dvoujádro až tak nevyplatí ne? Měl jsi to v ruce? Lidi říkají, že dvoujádro se při normální práci nepozná...nedělám do videa ani extrémní grafiky a ani hry něják moc u mě nepěstuji...jen mi jde o odezvu od systému...100% kompatibilitu a tak

_________________
Asus P5B deluxe P4631, Kingston 2*1GB 667, VGA ATI 1600pro Gigabyte silent, 320GB Seagate
AND
FSC Amilo Pro 3405


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 13:40 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
Tak nevylepšuj a nech si to co máš jinak zbytečně vyhodíš peníze pokud máš počítač jenom na ozdobu. :wink: :lol:

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 13:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. prosinec 2005
Nahoru
tak na ozdobu zrovna není :-) programování, obyčejné práce a tak...ale lhal bych kdybych řekl že hru nespustím :-) jasně...jen ne něják často...jaká byla dobrá revize toho 531? Je to napsané na cpu přímo ta revize?

_________________
Asus P5B deluxe P4631, Kingston 2*1GB 667, VGA ATI 1600pro Gigabyte silent, 320GB Seagate
AND
FSC Amilo Pro 3405


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 13:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Nahoru
amadeus napsal:
Měl jsi to v ruce? Lidi říkají, že dvoujádro se při normální práci nepozná. Jen mi jde o odezvu od systému
Podívej se mi do podpisu a co vidíš??? Dvoujádro.

Ano poznáš to. I při normální práci. Jdou dělat věci, které jsem dříve nemohl. Nemusíš myslet, jestli ti procík to přehrávání videa a skanování antiviru utáhne. Můžeš při tom klasicky hrát.

Rozhodně je to pohodlnější

_________________
?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 14:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. prosinec 2005
Nahoru
...hm....hm... a myslíte, že i stará i865 využije dvoujádro stejně jako třeba i945? Jestli je ten starší čipset vhodný pro toto dvoujádro...? Ztráta při prodeji ram a VGA by me trochu mrzela tak chapejte ze nemam moc a snazim se najit vhodne reseni...rad bych high-end ale kdyz na to nemam...

_________________
Asus P5B deluxe P4631, Kingston 2*1GB 667, VGA ATI 1600pro Gigabyte silent, 320GB Seagate
AND
FSC Amilo Pro 3405


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 14:19 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
Na tom chipsetu ti DC nepojede.

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 14:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. prosinec 2005
Nahoru
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=12540
tady v tom odkazu pisou ze ta MB podporuje pentium D dokonce preslery...i na asusu to pisou tusim...

_________________
Asus P5B deluxe P4631, Kingston 2*1GB 667, VGA ATI 1600pro Gigabyte silent, 320GB Seagate
AND
FSC Amilo Pro 3405


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 14:24 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
To těžko, DC podporují až od 925 myslím... Preslery na i865 no :lol: :lol: .

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 14:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. prosinec 2005
Nahoru
....tak já bych nelhal ale že by to byl naky dobry čipset že by tam podporu z BIOSu stačilo?...nevím. Někdo tu tuším měl podobnou desku a P D805

_________________
Asus P5B deluxe P4631, Kingston 2*1GB 667, VGA ATI 1600pro Gigabyte silent, 320GB Seagate
AND
FSC Amilo Pro 3405


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 14:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
Nemožné. Intelácké DC potřebují DDR2 a ty do téhle desky nenacpeš. :wink:

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 15:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Mr. Dirk napsal:
Nemožné. Intelácké DC potřebují DDR2 a ty do téhle desky nenacpeš. :wink:


koukal jsi podrobneji na tu desku, protoze kdyz se podivas na seznam podporovanych cpu http://support.asus.com/cpusupport/cpu_ ... uage=cs-cz
tak tam par Dual Core CPU najdes :roll:

pozn. ja osobne se o intel moc nezajimam ale mam pocit ze i865 byl velice povedeny cipset

pozn2. z jakeho duvodu potrebuji intelacke DC DDR2? oni maji pametovy radic integrovany podobne jako procesory architektury K8?

_________________
.: PC :. AMD Ryzen 5 1400, Wraith Stealth, 2x8GB 3000 MHz DDR4 Corsair Vengeance LPX Blue, Intel 600p M.2 256GB NVMe + 2x 2,5" 250GB SATA (Toshiba, Fujitsu), ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac, Corsair HX620, Cooler Master Elite 110, Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti D5 4GB, Samsung SM 226BW, Epson WorkForce WF-2750DWF, W10pro .: HTPC :. Athlon 5150, ASRock AM1B-ITX, 2x4GB RAM, 64GB SSD + SATA 500/750/1500/3000 GB, Axago PCES-S1, Fractal Design Node 304, Enermax NAXN450, W10pro, i-tec MySafe 640/640 GB .: Raspberry Pi 3 model B :. retro konzole .: PB :. A64 X2 3800+, Asus A8N-SLI SE, 2GB RAM, MSI X1950Pro 256MB, HDD 500GB, EC ML5470, Enermax Liberty 400W, Samsung SM 2032BW, CanoScan 4400F, Konica Minolta PagePro 1350W, W7 .: NB :. Acer TravelMate 4502LCi WXP .: Tablet :. Samsung Galaxy P3100 TAB 2 7.0 3G + 32GB karta .: GSM :. iPhone SE 16GB .: PC OLD :. C2D E8200, GB P35-DS4, 8GB RAM, Radeon HD 4670 512MB GDDR4, SDD 128GB, Ubuntu


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 15:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
2Nathan Rahl: Ok pořádně sem se nepodíval. :oops: Ale ještě sem neviděl člověka co by cpal PD8xx nebo 9xx na chipset i865. :wink:

Edit: S těma DDR2 si myslím, že to tak bude.

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 15:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. prosinec 2005
Nahoru
mno DDR2 myslím nutnost nejsou ale je 865 čipset podobně výkonný jako pozdější? teda jestli nebude výkonový rozdíl s cpu na 865 a na novějším?

_________________
Asus P5B deluxe P4631, Kingston 2*1GB 667, VGA ATI 1600pro Gigabyte silent, 320GB Seagate
AND
FSC Amilo Pro 3405


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 16:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
Lépe sladěné s procesory, vyšší disková a paměťová propustnost... :)

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 21:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. prosinec 2004
Bydliště: Reichenberg @ Liberec
Nahoru
takze treba asus na svych i865 deskach proklamuje ze DC umi a opravdu je to i na nalepce na krabici, a dokonce sem takoviou desku s p4 D805 prodal a ten typ mne neprisel zabit nebot si to sam obednal, takze tipuju ze to asi facha 8-) v ddr1 400mhz s cl2.5 bych zas takvoou stratu vykonu newidel, a co se tyce diskoevjch systemu tak to je burt, bud mas disk, nebo raid... jinej rozdil sem v praxi zatim newidel ;]

_________________

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 22:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. prosinec 2005
Nahoru
Mossad, ty máš obchůdek? Jinak nedělal jsi testy? Byla to deska s int VGA? Ta int. VGA jde vypnut ne? Bez VGA se ta deska už ani neprodává s i865.
Mě přijde zajimave to srovnani s DC...prakticky každý říká, že je to lepší...škoda, že to není kde zkusit :-/ ale 531 s FSB 200 za 2300Kč zas tak zla neni ne?...oproti 805 má v tom FSB docela výhodu asi...805 jsem viděl za nejmín 2900Kč zatím

_________________
Asus P5B deluxe P4631, Kingston 2*1GB 667, VGA ATI 1600pro Gigabyte silent, 320GB Seagate
AND
FSC Amilo Pro 3405


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.