Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 27. listopad 2020, 10:32

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: AM2 Sempron64 nebo Athlon64
PříspěvekZaslal v: so 12. srpen 2006, 15:14 
Nováček
Nováček

Založen: 16. červenec 2005
Nahoru
Nevite jak moc je veklej rozdili ted mezi sempronem a athlonem pro socket AM2, kdyz oba maj dvoukanalovej radic, 64bit a akorat rozdilnou cache?
Chtel bych AMD Sempron 64 3000+ za 1 616,-
nebo AMD Athlon 64 3000+ stoji 2 149,- ale myslim ze je lepsi investovat usetrenou petistovku spis do desky napr Asus M2N-E - nForce 570 Ultra za 2 747,- abych mohl i vic taktovat nez treba deska MicroStar K9N NEO-F - nVidia nForce 550 za 2 136,- ktera pry neni na taktovani moc vhodna.
Pokud ste se nekdo potkal s tim asusem, tak napiste zkusenosti, ale osobne si myslim ze je lepsi nez ta MSI a vyplati se to vic nez procesor.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 01:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. březen 2005
Bydliště: Peklo.
Nahoru
Mají jiný jádra.
Jestli chceš hrát hry vem Athlona je výkonnější.
Ohledně těch desek, tak zde si vyber a přečti. http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=59
MSI má taky desku založenou na čipsetu nForce 570 Ultra.
MSI K9N Ultra-2F.

_________________
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 08:25 
Nováček
Nováček

Založen: 16. červenec 2005
Nahoru
Ja vim ze je vykonejsi, ale zajimalo by me jak moc. Myslim ze tech par FPS me uz nezabije. Za cas si chci koupit dvoujadro takze nechci investovat zbytecne. Navic ted stejne nemam penize.
A o tech deskach nikdo nic? MSIcka prej nejsou na taktovani ani jedna.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 08:38 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. červenec 2005
Nahoru
Ptakopysk napsal:
Ja vim ze je vykonejsi, ale zajimalo by me jak moc. Myslim ze tech par FPS me uz nezabije. Za cas si chci koupit dvoujadro takze nechci investovat zbytecne. Navic ted stejne nemam penize.
A o tech deskach nikdo nic? MSIcka prej nejsou na taktovani ani jedna.


Jestli chystáš upgrade, tak vem určitě tu Asusku (tady máš kdyžtak diskuzi na tudle desku) - deska se do budoucna určitě vyplatí víc - kdyžtak na ty MSI je recenze tady.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 09:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. březen 2005
Bydliště: Peklo.
Nahoru
Ptakopysk napsal:
A o tech deskach nikdo nic?

Vždyť jsem ti dával link,kde si najdeš desku jakou chceš.

jinak teda tady:

Asus M2N-E - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=69397
MSI K9N Ultra-2F - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=67738
MicroStar K9N NEO-F - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=67835

Athlon má větší cache a to je znát.

_________________
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 09:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
ale na hry nema zase tak velky vliv cache rozdil mezi FX62 a tim sempronem bude tak max cca10fps (min a avg, max bude stejne). Co si tak pamatuju tak vliv cache byl pri komprimaci,prace s videem a trebas superPI :D Navic planujes dual core take neni co resit - investuj RADSI do kvalitni desky

_________________
nevidany: Mimochodem tvou diagnózu zná kdekdo Bandito... Bohužel je to neléčitelný.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 10:04 
Nováček
Nováček

Založen: 16. červenec 2005
Nahoru
Temata tady na foru se vetsinou tykaj nejakych problemu atd. takze z nich se o deskach moc vycist neda (nerikam ze nic), ale lepsi sou testy a recenze. Nekde tady sem nasel odkaz na skvelej test ASUS x MSI oclab.cz ... o prsa (tech. zpracovani a bios) to vyhral asus jinak vykony stejny.


Citace:
ale na hry nema zase tak velky vliv cache

presne tohle sem si taky myslel, takze aspon nekdo souhlasi. Viz test Sempronu proti Athlonum. Jenze v tyhle dobe meli Athlony oproti Sempronum 64bit a dualchannel, coz si myslim ze se v testech projevilo, takze ted to bude jeste vyrovnanejsi.

Jinak diky za prispevky a pudu do toho Semprona64 a ASUSe.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 14:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 21. leden 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
nebo radši "investuj" 500 do pořádnýho chladiče nebo do grafiky


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 14:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Nj, v testu SHW dokázali že Sempron na stejný frekvenci je skoro stejně výkonnej jako Athlon, ale Sempron 3000+ má nižší frekvenci než A64 3000+ a pokud mě pamět neklame tak má jen 128kB L2 cache, na hry je lepší 256kB

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 15:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. červenec 2005
Nahoru
Lukfi napsal:
Nj, v testu SHW dokázali že Sempron na stejný frekvenci je skoro stejně výkonnej jako Athlon, ale Sempron 3000+ má nižší frekvenci než A64 3000+ a pokud mě pamět neklame tak má jen 128kB L2 cache, na hry je lepší 256kB


Pleteš si to s socketem 754 (2800+ má 256kB a 3000+ jeom 128 kB) ... u AM2 už tudle "nesrovnalost" napravili a otočili...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 16:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Emulgathor napsal:
Pleteš si to s socketem 754 (2800+ má 256kB a 3000+ jeom 128 kB) ... u AM2 už tudle "nesrovnalost" napravili a otočili...

Jo, zapomněl jsem že je to scAM2. Tak v tom případě je asi lepší vzít Sempíka a vrazit víc do grafiky...

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. srpen 2006, 16:44 
Nováček
Nováček

Založen: 16. červenec 2005
Nahoru
presne tak .. beru Sempron 3000+ s 256kB keškou a tu petistovku sem vrazil do ty desky :-D jinak sem chtel kupovat MSI s nF550 . . akorat me stve ze ten asus ma jen 1 GB lan tudis se nevyuzuje techologie nf570 ale to preziju.

Jinak grafiku sem si vybral (jak jinak) Gainward 7600GS s DDR3 pametma. Myslim si, ze je to dostacujici a taky sem se doslech z ni de velmi snadno udelat 7600GT, protoze napeti (myslim na jadru) je omezovano nejakym odporem kterej de obejit. Kamos ma tyhle 2 v SLI a bude to zkouset jako prvni. Kdyz se to povede, tak mi to udela taky. Kdyz ne, myslim ze i tak je to dobra karta.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.