Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 24. únor 2020, 00:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: X2 3800+ vs. E6300
PříspěvekZaslal v: čt 24. srpen 2006, 20:13 
Nováček
Nováček

Založen: 31. červenec 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Zdravím. Chystám se na upgrade PC. Původně jsem měl "jasno" o tom, že půjdu do AMD, ale cenový rozdíl oproti Conroe není tak veliký. Jemože mám omezený rozpočet, tak obě varianty vypadají takhle:

AMD
Athlon X2 3800+
Asus M2N-E

Pozn.: Myslím, že deska je dobrá a cpu též. Ani s budoucností AM2 to nevypadá zle a nové CPU od AMD by na to taky měly jít.

Intel
E6300
Asus P5LD2 SE

Pozn.: Tady šetřím na MB. Myslíte, že je to důstojná deska? Má dobrou cenu. Později bych šel do lepší, ale to nejdřív za půl roku.

Cenově vychází obě varianty podobně.

_________________
AMD Athlon64 X2 3600+EE, ASUS M2N-E, Seagate SATA/300 320GB/7200ot, 2 x 512MB RAM Kingston 667, Fortron 500W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. srpen 2006, 20:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. listopad 2005
Nahoru
Dej si pozor na desku, současné revize P5LD2 (SE) Conroe nepodporují! Tuším, že až v nových revizích.
Jinak osobně bych šel do C2D, ale i 3800+ není špatná volba. Záleží co od PC očekáváš, ale ani s jedním neuděláš chybu.

_________________
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. srpen 2006, 20:56 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
AMD bude mít do AM2 soketu tu novinku, co porazí core2duo? Nebude kvůli upgradu lepší přece jen ten intel? Sice teď 3800+ @ zatím 2,6ghz mam a nijak si nestěžuju (teda paměti by mohlo být víc, grafika...) ale cpu zatím stačí.

_________________
note:Acer Aspire 5920G (t7300, 2gb, m8600gt, 750gb + HP 2465 OS: MS Windows 7 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. srpen 2006, 21:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 31. leden 2005
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
intel


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. srpen 2006, 21:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2006
Bydliště: Slovensko
Nahoru
aj ja myslím, že intel :)

_________________
MB Gigabyte GA-965P-DS3, CPU Core 2 Duo E2140@2700MHz 1,376V real, CPU cooler Scythe Mine + Xilence 120mm, GPU MSI RX2600XT 512MB DDR3, RAM A-DATA Vitesta EE 2x1024MB 800+@899MHz 5-5-5-15 2V , HDD Maxtor DiamondMax10 300GB S-ATA, mechaniky hp dvd840i, Sony DW-D22A, zvukovka Audigy SB 4, krysa Logitech G5, klávesnica Genius KB-29e, repro 5.1 Elta 8880 CLS, sluchátka Icemat audio white siberia, case Aerocool ExtremEngine 3T BBA, zdroj Enermax Liberty 500W, LCD 20'' LG L2000C BF


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. srpen 2006, 23:59 
Nováček
Nováček

Založen: 31. červenec 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
2 Lukke: Samo, že myslím tu revizi, která podoruje Conroe.

2 Karf: No to nevím, jestli ta novinka bude do AM2, ale pokud by to mělo být do AM3, tak by neměl být se zpětnou kompatibilitou na AM2.

_________________
AMD Athlon64 X2 3600+EE, ASUS M2N-E, Seagate SATA/300 320GB/7200ot, 2 x 512MB RAM Kingston 667, Fortron 500W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 09:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Nahoru
Myslím, že pokud na něj máš tak je E6300 nejlepší volba.

_________________
?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 09:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Nahoru
Bral bych podle tvých finančních možností. Kup to na co máš. Jestli chceš větší výkon tak ber ten E6300. Pkud ale hledáš za rozumné prachy dobrou koupi ber AMD. Ve spojení Athlon + deska tě to vyjde levněji než E6300 + deska :D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 10:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
INTEL E6600.. Ne ted vazne, sel bych mezi temahla dvema CPU do E6300 :-)

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 10:35 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
myslim ze neni moc co vybirat... jednoznacne intel

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 11:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Nahoru
Don napsal:
myslim ze neni moc co vybirat... jednoznacne intel

Myslím, že je co vybírat! Házel snad někdo P4 do kytek když ji více než zdatně konkuroval Athlon?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 11:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Nahoru
flakk napsal:
Myslím, že je co vybírat! Házel snad někdo P4 do kytek když ji více než zdatně konkuroval Athlon?

Bohužel, tady není co vybírat. E6300 jde taktovat výše a navíc podává i na lehce nižžší frekvenci lepší výkon. X2 3800 půjde tak na 2,5 - 2,6Ghz a E6300 půjde výše... Záleží samozřejmě na kusu. Tady není co vybírat.

Ano spousta lidí házela P4 do kytek. Na co to kupovat? Jo na zimu jako přímotop tak to jo... A spousta těchto věcí. Snad jedině se doporučovali pokud se chtělo pracovat nebo dělat video.

_________________
?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 11:53 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
E6300 je jasne lepsi a podle testu je nekde na urovni X2 4400+

ve hrach podavaji stejny vykon ale to je dano stropen grafiky... pokud zapojis CF, SLI je zde zase videt markantnejsi rozdil

po pretaktovani je E6300 uplne nekde jinde... pouzij google a najdi si par srovnavacich testu... ve vetsine uz ani X2 3800+ nenajdes

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 12:29 
Nováček
Nováček

Založen: 31. červenec 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Díky za reakce.. Srdce chce AMD, ale rozum Conroe. Ale co ta deska? Právě Conroe + MB P5LD2 mě vyjde jen o cca 800,- dráž, než AMD + MB M2N-E. Jak jsem psal - minimálně půl roku na tu desku pojedu..

//edit: úprava textu

_________________
AMD Athlon64 X2 3600+EE, ASUS M2N-E, Seagate SATA/300 320GB/7200ot, 2 x 512MB RAM Kingston 667, Fortron 500W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 12:44 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
neni to nic extra ale pojede to bez problemu

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 12:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. leden 2006
Bydliště: Praha, Teplice
Nahoru
Stanin84 napsal:
Díky za reakce.. Srdce chce AMD, ale rozum Conroe. Ale co ta deska? Právě Conroe + MB P5LD2 mě vyjde jen o cca 800,- dráž, než AMD + MB M2N-E. Jak jsem psal - minimálně půl roku na tu desku pojedu..

//edit: úprava textu
E6300 má jádro Allendale, ne Conroe ... 2MB oproti 4MB cache ... s výkonem to moc nemává, ale jen pro info


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 12:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Nahoru
SNowie napsal:
s výkonem to moc nemává, ale jen pro info

Podle testů asi 5% v průměru. Pokud někdo nechce extrémní výkon za každou cenu tak může velikost cache klidně vypustit z hlavy.

_________________
?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 13:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Nahoru
Stanin84 napsal:
Ale co ta deska? Právě Conroe + MB P5LD2 mě vyjde jen o cca 800,- dráž, než AMD + MB M2N-E. Jak jsem psal - minimálně půl roku na tu desku pojedu..

//edit: úprava textu


přesně to jsem psal, deska společně s Athlonem tě vyjde levněji než deska s E6300 :-D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 13:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Nahoru
flakk napsal:
přesně to jsem psal, deska společně s Athlonem tě vyjde levněji než deska s E6300 :-D

Jenže ten výkon je úplně někde jinde... A 800,- není moc...

_________________
?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. srpen 2006, 13:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Nahoru
Gorr GrimWolf: Pravda, výkon je úplně někde jinde, s tím souhlasím :wink: Já kdybych teď kupoval nove komp, tak bych šel do Intelu :-D


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.