Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 19. únor 2020, 10:28

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: AM2 vs 939
PříspěvekZaslal v: po 16. říjen 2006, 21:26 
Nováček
Nováček

Založen: 14. říjen 2006
Nahoru
Chci si koupit novyho kompa ale nevim jestli socket am2 nebo na jistotu 939. Slysel sem ze am2 ma problemy s nekteryma hrama a pc chci prevazne na hry. Vysvetli mi nekdo vyhody am2 oproti 939 krome toho ze za rok do 939 nekoupim uz zadnej lepsi procik? Pocitam stim ze uz stejne tento pocitac upgradovat nebudu.


 Profil  
 Předmět: Re: AM2 vs 939
PříspěvekZaslal v: po 16. říjen 2006, 21:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2005
Nahoru
opaQue napsal:
Chci si koupit novyho kompa ale nevim jestli socket am2 nebo na jistotu 939. Slysel sem ze am2 ma problemy s nekteryma hrama a pc chci prevazne na hry. Vysvetli mi nekdo vyhody am2 oproti 939 krome toho ze za rok do 939 nekoupim uz zadnej lepsi procik? Pocitam stim ze uz stejne tento pocitac upgradovat nebudu.

AM2 - musis mit pameti DDR2. Socket 939 - DDR1.


//edit Wilik - upraveno... pls k veci...

_________________
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. říjen 2006, 21:49 
Nováček
Nováček

Založen: 14. říjen 2006
Nahoru
A myslis ze Am2 ma nejakou vykonostni vyhodu? protoze see fakt bojim ze na ty am2 nerozjedu nejaky hry aby bezeli tak jak maji..... A nevidim duvod proc kupovat am2 kdyz to vykon nezvedne je to drazsi a je to risk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. říjen 2006, 21:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. duben 2004
Bydliště: BRNEIN | BRNIE | БРНЕТ
Nahoru
je to budoucnost, do s939 nekoupíš žádnej lepší CPU než teď sou.

_________________
Kód:
desktop: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 500G SSD NVMe | manjaro
ntb: T470s | i7 7600U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Pentium 3260 |  8GB DDR3 | 2x 4000G  HDD | debian


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. říjen 2006, 08:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. listopad 2005
Bydliště: Praha 9
Nahoru
o tom že ma AM2 problemy ve hrach slyšim prvně.vubec bych neuvažoval dneska o sct 939.AM2 is our future :-)))

_________________
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. říjen 2006, 09:58 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Pokud se sklada novy pocitac a nekupuje se bazarove zbozi, tak neni duvod nejit do AM2. Vykonnostni rozdil tu je ve prospech AM2, ale nejde o dramaticke zlepseni. O zadnych problemech s hrami jsem zatim taky neslysel.

Pokud skladas z pouzitych dilu, tak pravdepodobne narazis spis na s939, stejne tak v nem mas asi jedinou slusnou sanci poskladat PC s AGP, pac na AM2 uz jsou jen PCIe sloty (vyjma asi 2 desek od AsRock).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. říjen 2006, 16:07 
Nováček
Nováček

Založen: 14. říjen 2006
Nahoru
No je pravda ze neni duvod ale pokud nebudu chtit upgradovat tak si myslim ze me 939 vyjde tak o 1500 levneji s vyssim vykonem. Protoze DDR I stoji o 1000 mene a na Am2 se delaji prociky v cenove relaci do 4000 pouze s 512L2 cachem. Opravdu si myslite ze mam presto koupi AM2?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. říjen 2006, 17:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. listopad 2005
Bydliště: Praha 9
Nahoru
opaQue napsal:
No je pravda ze neni duvod ale pokud nebudu chtit upgradovat tak si myslim ze me 939 vyjde tak o 1500 levneji s vyssim vykonem. Protoze DDR I stoji o 1000 mene a na Am2 se delaji prociky v cenove relaci do 4000 pouze s 512L2 cachem. Opravdu si myslite ze mam presto koupi AM2?

rozhodně pokud budeš pořizovat novej pc tak sct AM2
tak třeba napiš v jakym shopu to budeš pořizovat amy ti něco najdem :-)
a taky cenu kterou do toho chceš dat

_________________
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. říjen 2006, 18:13 
Nováček
Nováček

Založen: 14. říjen 2006
Nahoru
20 000 komplet bedna bez mechanik. :) shop czechcomputer.


//edit Wilik - tady se max budeme venovat rozdilum a popisu, ale na sestavovani PC - viz sekce pocitacove sestavy... jsou tam uvedene i nejake vzorove...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. listopad 2006, 21:59 
Nováček
Nováček

Založen: 24. říjen 2006
Nahoru
jednoznacne kup procak do socketu am2,ja som pred dvomi rokmi spravil chybu,tiez som mal na vyber medzi socketom 754 a 939,lenze 939 bol vtedy novinka a ceny boli ovela vyssie ako rovnako vykonny procak do socketu 754,tak som kupil 754 a teraz lutujem,pretoze nemam ani pcie na doske a ani dual chanel ramiek a to nehovorim o moznosti nieco upgradnut. Teraz sa ti mozno zda,ze usetris par penazi,ale o par rokov sa budes hnevat,ze kvoli upgradu budes musiet menit matersku a hlavne aj ramky na ddr2.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 17. listopad 2006, 16:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
AM2 určitě problémy s hrama nezpůsobuje,protože používá jak ověřený čipsety z s.939 (ev.754),tak novější nForce řady 5xx nebo ATI.Sběrnice PCI-E je stejná jako u starších socketů a paměťový řadič v CPU je tentýž jako u CPU do s.939, jen s podporou DDR2 místo DDR.Nevím,co by jiného mělo problémy způsobovat - a k dotazu,pokud hledíš na cenu,pak na 939 postavíš komp laciněji,ovšem ušetřené peníze tě opustí při příštím upgradu.AM2 ti (ne o moc,ale přece) vydrží déle - i kdybys měl koupit lacinej Sempron a později ho vyměnit za X2.Volba je na tobě.


 Profil  
 Předmět: DDR vs DDR2
PříspěvekZaslal v: so 18. listopad 2006, 18:28 
Nováček
Nováček

Založen: 18. listopad 2006
Nahoru
a co gdys mam ted 1GB kvalitnich znackovejch RAMek DDR 500 s chladicema a nechce se mi je vyhazovat, je tam nejakej znatelnej vykonostni rozdil oproti tomu AM2 s DDR2, nebo to nestoji ani za rec....

stejne pochybuju ze gdys bych ted koupil AM2 tak za dva roky as budu chtit koupit novej procesor tak bude do AM3 a na ten budou zase novy desky...


 Profil  
 Předmět: Re: DDR vs DDR2
PříspěvekZaslal v: so 18. listopad 2006, 18:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2006
Bydliště: Хрудим
Nahoru
heksa napsal:
a co gdys mam ted 1GB kvalitnich znackovejch RAMek DDR 500 s chladicema a nechce se mi je vyhazovat, je tam nejakej znatelnej vykonostni rozdil oproti tomu AM2 s DDR2, nebo to nestoji ani za rec....

stejne pochybuju ze gdys bych ted koupil AM2 tak za dva roky as budu chtit koupit novej procesor tak bude do AM3 a na ten budou zase novy desky...


s temi novymi procesory si myslim to same... Byt tebou zustanu u 939, mas dobre pameti..pak skocis rovnou na Core 2 Duo.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 18. listopad 2006, 20:32 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 17. listopad 2006
Bydliště: 50°32'22.5"N,16°14'13.04"E
Nahoru
Bud kopuit ted core2duo pro lga775 ale osekanej bez moc kvalitní desky nebo pokud jde o 939vsAM2 tak rozhodne am2 ikdyž oproti 939 není podle mě moc vyber zakladních desek v normalní cenovy kateegorii ale v tvym pripade by to nemel bejt problem a ohledně her sem žádný problémy nezaznamenal . 8) :)

_________________
DESKA: ASUS M2N-E nForce 570Ultra soc AM2 , RAM:CORSAIR 2x512Mb DDRII 667Mhz , GRAFICKA KARTA: ASUS 7600GS , PROCESOR: AMD ATHLON 64 3500+ , HDD : 80GB 8MB Cache ATA , DVD: HP DVD-RW 840b LightScribe , CASE: THERMALTAKE SOPRANO pruhledný Black , ZDROJ: LC POWER 560W TITAN/APFC .


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 19. listopad 2006, 08:22 
Nováček
Nováček

Založen: 31. říjen 2006
Nahoru
zdar,já si taky budu sestavovat new pc,ale ještě pořád nevím,jakou desku.Socket chci AM2 a desku tak do 3500,-,hlavně to chci na OC.Tak mi pls nějakou poraďte.Chtěl jsem ABIT KN9 Ultra,ale nějak není k sehnání,Tak díky za rady


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 19. listopad 2006, 09:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. prosinec 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Storm napsal:
jednoznacne kup procak do socketu am2,ja som pred dvomi rokmi spravil chybu,tiez som mal na vyber medzi socketom 754 a 939,lenze 939 bol vtedy novinka a ceny boli ovela vyssie ako rovnako vykonny procak do socketu 754,tak som kupil 754 a teraz lutujem,pretoze nemam ani pcie na doske a ani dual chanel ramiek a to nehovorim o moznosti nieco upgradnut. Teraz sa ti mozno zda,ze usetris par penazi,ale o par rokov sa budes hnevat,ze kvoli upgradu budes musiet menit matersku a hlavne aj ramky na ddr2.

No to je hruuuuuza.
Co ti brani si za 1400,- koupit desku s PCI-E slotem?
Kdyby si napsal, ze jsi pred dvema lety koupil AthlonXP s.A, tak bych se nedivil, ze si tu budes stezovat na AGP. (I kdyz v mnoha pripadech jsou tyto stiznosti zbytecne, polovina lidi stejne neinvestuje do grafiky vic nez 3000-5000,- a za tu sumu koupis stejne AGP karty, jako se prodavaji do PCI-E).

A dualchanell? 1000x omylane tema.. V prumeru 3-5% naskoku oproti singlu :oops: (samozrejme zalezi na aplikaci, pokud to nekomu dela dobre, tak si pravidelne pousti benchmarky na propustnost, kde je naskok 100% :wink: )

K tematu, jestli kupujes vse nove, tak to postav na socketu AM2. Ale pokud by jsi mel doma DDR400MHz pameti, tak bych nevahal jit do s.939 (Ono je to jedno, s.AM2 a DDRII pameti prinasi nulovy vykon oproti s.939/s.754)

Jak tu nekteri pisou, za par let az budes chtit upgradovat, budes rad ze sis poridil AM2. To jsou hlouposti.. Za par let bude HW zase uplne nekde jinde, lepsi procesor sezenes tak leda po bazarech.. A to same plati pro s.939
To ze by mel s.AM2 problemy ve hrach, toho bych se nebal. To je blbost. Kde jsi to cetl?


 Profil  
 Předmět: Re: DDR vs DDR2
PříspěvekZaslal v: ne 19. listopad 2006, 15:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
heksa napsal:
a co gdys mam ted 1GB kvalitnich znackovejch RAMek DDR 500 s chladicema a nechce se mi je vyhazovat, je tam nejakej znatelnej vykonostni rozdil oproti tomu AM2 s DDR2, nebo to nestoji ani za rec....

stejne pochybuju ze gdys bych ted koupil AM2 tak za dva roky as budu chtit koupit novej procesor tak bude do AM3 a na ten budou zase novy desky...


Výkonnostní rozdíl je malej,a je to kolísavý - někde vede DDR1,jinde DDR2 - podle testovacích aplikací.V plusu jsou DDR2 až od vyšších frekvencí, 800 a víc.Pokud vydržíš dva roky s jedním CPU,tak určitě neupgraduj na AM2 - ovšem to samý si já říkám každej rok a každej rok končím s jinou konfigurací,než s jakou jsem ho začal :lol: .


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 19. listopad 2006, 17:12 
Nováček
Nováček

Založen: 24. říjen 2006
Nahoru
Citace:
No to je hruuuuuza.
Co ti brani si za 1400,- koupit desku s PCI-E slotem?
Kdyby si napsal, ze jsi pred dvema lety koupil AthlonXP s.A, tak bych se nedivil, ze si tu budes stezovat na AGP. (I kdyz v mnoha pripadech jsou tyto stiznosti zbytecne, polovina lidi stejne neinvestuje do grafiky vic nez 3000-5000,- a za tu sumu koupis stejne AGP karty, jako se prodavaji do PCI-E).

A dualchanell? 1000x omylane tema.. V prumeru 3-5% naskoku oproti singlu Embarassed (samozrejme zalezi na aplikaci, pokud to nekomu dela dobre, tak si pravidelne pousti benchmarky na propustnost, kde je naskok 100% Wink )


Na AGP sa nestazujem,skor by sa dalo stazovat na vyrobcov grafickych kariet,ze kaslu na agp,no skor ide o to,ze kebyze chcem teraz upgradnut iba procak,tak musim vymenit dosku,co by mi az tak nevadilo,ale aj graficku (som vtedy investoval okolo 11 000SK do GF 6800) a este je stale dost vykonna na to,aby som si zahral aj nove hry takze upgrade by za to nestal. Za druhe, kebyze mam pcie s poriadnou doskou,tak by som si do SLI mohol dokupit teraz za smiesnych 3 000SK gf 7600gs ktora je asi tak isto vykonna ako gf 6800.... inymi slovami,kebyze vtedy kupim poriadnu dosku so socketom 939 mal by som o starosti menej pri upgrade..

k teme:
suhlasim s palcom123,ze ak mas doma pamate ddr1 tak kludne bez do socketu 939, ak nie,tak v buducnosti budes rad,ze uz mas ddr2 a nebudes musiet menit dalsiu vec pri upgrade

a moj nazor je taky,ze aj keby sa zmenil socket,tak po dvoch rokoch stale budes moct kupit do am2 slotu lepsi procak v normalnom obchode nie v bazare


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 19. listopad 2006, 17:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. prosinec 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Storm napsal:
....skor ide o to,ze kebyze chcem teraz upgradnut iba procak,tak musim vymenit dosku,co by mi az tak nevadilo,ale aj graficku (som vtedy investoval okolo 11 000SK do GF 6800) a este je stale dost vykonna na to,aby som si zahral aj nove hry takze upgrade by za to nestal. Za druhe, kebyze mam pcie s poriadnou doskou,tak by som si do SLI mohol dokupit teraz za smiesnych 3 000SK gf 7600gs ktora je asi tak isto vykonna ako gf 6800.... inymi slovami,kebyze vtedy kupim poriadnu dosku so socketom 939 mal by som o starosti menej pri upgrade..


Davat 2x7600GS do SLI, tak to by byl spise downgrade. 7600GS je tak zhruba stejne vykona jako 6600GT, 6800 je vykonejsi. A SLI takovych to karet ve hrach neprinasi slibovany narust vykonu :(

Jestli mas Athlon64, myslim ze zatim neni duvod k lepsimu procesoru. Sice to je kolem nas same dvoujadro, ale.... No radsi se nebudu rozepisovat, majitele novych Core Duo a X2 by se na me sesypali jako vosy na sladke..
I kdyby jsi se rozhodnul v minulosti pro s.939, stejne by si dnes koupenim AthlonuX2 "prodelal".. Conroe je lepsi volba, za prakticky stejnou cenu. A koupit Conroe by stejne znamena novou desku, nove pameti..

Kdybych mel 6800, tak bych si piskal. Samozrejme dnes uz jsou vykony grafickych karet zase nekde jinde. A pokud po nich prahnes, budes muset koupit PCI-E grafiku + 1500,- k tomu za desku s PCI-E. To bude jedina investice navrch..
Myslim ze 6800 AGP pujde na dracku, pokud se rozhodnes ji prodat. Pravda 11000Sk za ni nedostanes, ale tak je to vzdycky s highendovymi kartami..

Rozhodne bys ale nemel nezpytovat svedomi, ze jsi se spatne rohodnul.. To urcite ne :wink:


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.