Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 21. únor 2020, 20:19

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Srovnání platforem
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 16:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. duben 2005
Nahoru
Zdravím,
vím, že se to tu už asi někde řešilo, ale zeptám se konkrétně. Jaký je výkonnostní rozdíl mezi:
AMD Athlon 64 X2 4200+ a Intel Core2Duo E6300.

Má smysl investice do Intelu (desky jsou většinou o něco dražší) nebo je rozdíl spíše otázkou akdemické debaty? Předesílám, že nechchi taktovat. Procesor by měl tepat spolu s 2GB ram v 2D grafické stanici (Photoshop a spol.) kombinované s multimediálním PC (hudba vč. jejích úprav, občas film).

E6300 je z nových Core2Duo nejslabší, zatímco 4200+ je spíš střední třída.

Díky


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 17:01 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
No pokud se na tom PC nebude na 100% taktovat tak bych uvažoval i o X2 4200+.

JJ napsal:
E6300 je z nových Core2Duo nejslabší, zatímco 4200+ je spíš střední třída.


No, ale pokud to srovnáš mezi sebou tak je to ve stejné třídě. :)

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 17:15 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
Je to skorej otazka debaty. C2D E6300 :wink:

O cenach dosiek Link zde

_________________
PC: Intel Core 2 Extreme QX6700@2,66Ghz ES Noctua NH-U12P + NF-F12 (500-800rpm) 1,1V - Asus P5B + (Noctua NC-U6) - A-Data DDR2 2x 2048MB 800Mhz CL6 + Kingston DDR2 2x 2048MB 800MHz CL6 - MSI R7750-PMD1GD5/OC V2 - Dell P2414H 24" (16:9) - SanDisk Extreme Pro SSD 240GB + 2x Toshiba DT01ACA300 3TB + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba DT01ACA200 2TB) + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba E300 2TB) - Fractal Design Define XL R2 - Super Flower SF-550P14PE Golden King
Foto: Sony α850 + Minolta 7000 AF


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 18:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. duben 2005
Nahoru
Díky, zeptám se ještě jednou a jednodušeji.
Který ze zmíněných procesorů je v základním nastavení výkonnější a případně o kolik?
Pokud bych lehce zataktoval (jde mi o stabilitu systému a ne o čísla, kterými bych se chlubil na fórech), tak který by byl lepší?

Díky moc


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 18:25 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
JJ napsal:
Pokud bych lehce zataktoval (jde mi o stabilitu systému a ne o čísla, kterými bych se chlubil na fórech), tak který by byl lepší?

ked treba das OC z 1.86Ghz len na rovnych 2.8Ghz(7*400) (stabilita 100%) tak rozdiel bude velky :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 18:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 12. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Viz tenhle clanek http://www.svethardware.cz/art_doc-03F8 ... 133B1.html

_________________
i7 4790, MSI B85-G41, Gainward GTX 1070 Phoenix GS @ GLH


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 22:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. duben 2005
Nahoru
Díky,
to je velmi zajímavý článek. Pochopil jsem z něj, že E6300 a X2 4200+ jsou výkonově velmi srovnatelné. Nejspíš bych se ale nemusel bát koupit E6300 a trochu na něj přitlačit, (i když 7x400 mi už přijde docela síla :-)) a tím bych asi dost získal.

Chci koupit ty paměti Kingston 750MHz, CL4, o kterých jsem četl, že bez problémů běží při stejném napětí a časování i na 800MHz. Jak byste to tedy taktovali? Nastavit paměti na 667MHz a zvyšovat FSB dokud to bude stabilní? Napětí se mi zvyšovat nechce, takže bych to potlačil asi jen dokud to pojede na stejném napětí. Kolik by to tak mohlo být? Díky moc.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 23:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2006
Nahoru
Ty Kingstony zvladaji i 900+ takze 800 bez problemu at uz na default nebo o nejakou desetinku zvednutou voltaz. E6300 zvladne 7*400 bud na defaultni napeti, nebo taky o neco lehce vice. Ta moje na default hlaseny v BIOSu zvladala 7*450, na default skutecny zvladala 7*400. Takze nebat se, ten procak (pokud neni spatny kus) to zvladne aniz by se o nej clovek bal. Rovnou vyzkouset 7*400 a uvidis jaky mas kus.

btw: nyni jedu 7*470 :twisted: a to jeste neni strop...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.