Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 24. únor 2020, 01:39

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Výber CPU: E6300 alebo E4300
PříspěvekZaslal v: st 31. leden 2007, 18:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Bydliště: Trenčín
Nahoru
Nazdar hoši.Budem kupovať nové CPU a neviem sa rozhodnúť, ktorý z týchto dvoch procákov mám zobrať.
Chcel by som ten procák pretaktovať tak okolo 2900-3200MHz.
Viem, že nemáte vešteckú guľu, ale chcel by som vedieť s ktorým mám väčšiu šancu trhnuť túto hranicu.
Zostavu mám v popise.
Viac som rozhodnutý pre E4300 z dôvodu väčšieho násobiča, čiže nemusím tak trápiť dosku s vysokým FSB a asi ma nebudú tak brzdiť 667MHz pamäte.Chcem sa spítať, čo je to za technológiu (Intel Virtualization Technology), ktorá u tochto CPU chýba a či má nejaky vpliv na výkon.
Na ten procák budem kupovať Arctic Cooling Freezer 7 PRO.
Toď zatial vše.

_________________
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 31. leden 2007, 18:56 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. září 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Na to abys dal E6300 na 3ghz ti stačí levné paměti A-Data 800mhz a nějaka Asus P5B nebo Gigabyte DS3. Takže tam bych problém neviděl.

_________________
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 31. leden 2007, 18:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. červen 2006
Bydliště: Európska únia
Nahoru
V tvojom pripade bude naj. volba E4300 - kvoli tomu ze mas 667Mhz RAM...
Dostanes ho urcite tak na 2.8Ghz, a viac.
S E6300 by si sa dostal mozno viac, ale nato by si potreboval dosku s P965, ktora zvlada vysoke FSB + nejake pamate 900Mhz+.
A Freezer 7 Pro je good volba, uchladi ho vpohode ;)

_________________
.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 31. leden 2007, 19:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Bydliště: Trenčín
Nahoru
Maddogg napsal:
Na to abys dal E6300 na 3ghz ti stačí levné paměti A-Data 800mhz a nějaka Asus P5B nebo Gigabyte DS3. Takže tam bych problém neviděl.


Ja idem kupovať len CPU a nie aj dosku a pamäte, ktoré som kúpil tak pred 4 mesiacmi :)
Ale dik za snahu

_________________
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 31. leden 2007, 19:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Bydliště: Trenčín
Nahoru
barco napsal:
V tvojom pripade bude naj. volba E4300 - kvoli tomu ze mas 667Mhz RAM...
Dostanes ho urcite tak na 2.8Ghz, a viac.
S E6300 by si sa dostal mozno viac, ale nato by si potreboval dosku s P965, ktora zvlada vysoke FSB + nejake pamate 900Mhz+.
A Freezer 7 Pro je good volba, uchladi ho vpohode ;)


Dik za radu, zoberem E4300, len by som chcel ešte vedieť čo je toto za technológiu (Intel Virtualization Technology) a či nejako extrémne vplýva na výkon hlavne pri hrách.

_________________
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 31. leden 2007, 19:16 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
korki napsal:
Dik za radu, zoberem E4300, len by som chcel ešte vedieť čo je toto za technológiu (Intel Virtualization Technology).

GOOGLE
ale je to technologia ktora zvysi vykon vo virtualnom systeme tot virtualPC, vmware


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 31. leden 2007, 20:14 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Kamos testuje E4300 a zda se ze mu moc nevoni FSB vic jak 400...ale zase mu beha na 3,4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 31. leden 2007, 23:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Bydliště: Trenčín
Nahoru
godlike napsal:
Kamos testuje E4300 a zda se ze mu moc nevoni FSB vic jak 400...ale zase mu beha na 3,4


Úplne mi bude stačiť 3GHz :)

_________________
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 31. leden 2007, 23:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Bydliště: Trenčín
Nahoru
sTano11 napsal:
korki napsal:
Dik za radu, zoberem E4300, len by som chcel ešte vedieť čo je toto za technológiu (Intel Virtualization Technology).

GOOGLE
ale je to technologia ktora zvysi vykon vo virtualnom systeme tot virtualPC, vmware


Takže na hry to nebude mať vpliv alebo áno?

_________________
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 1. únor 2007, 08:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
korki napsal:
sTano11 napsal:
korki napsal:
Dik za radu, zoberem E4300, len by som chcel ešte vedieť čo je toto za technológiu (Intel Virtualization Technology).

GOOGLE
ale je to technologia ktora zvysi vykon vo virtualnom systeme tot virtualPC, vmware


Takže na hry to nebude mať vpliv alebo áno?

ne nebude


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 1. únor 2007, 16:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Bydliště: Trenčín
Nahoru
Díki chlapi, tak zoberem E4300 + Arctic Cooling Freezer 7 PRO
Kupovať budem behom 2 týždňov, takže ak by mal niekto nejaké výhrady, nech sa vyjadrí :)

_________________
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 1. únor 2007, 17:59 
Nováček
Nováček

Založen: 13. červen 2006
Nahoru
No ja bych si asi uz radsi priplatil na Core 2 Duo E6400 2,13GHz.Tech 1500,- oproti E4300 uz neni tak moc...(samozrejmne pokud nebudes taktit pak je to jina)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 1. únor 2007, 18:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Bydliště: Trenčín
Nahoru
Taktit, to si píš, že budem 8)
Tá E6400 už je moc

_________________
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 15. únor 2007, 16:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2007
Nahoru
Jestli jsem pochopil dobre tak na E6300 jsou lepsi ramky 800MHz?
A kdyz chci 667Mhz tak bude to mit naky vliv taktovat to nebudu a kdyz nahodou jo, tak fakt malo ne zadny extremy :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.