Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 24. únor 2020, 00:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: vyber procesoru
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2006
Bydliště: ghgh
Nahoru
Kterej procesor s tychto by ste mi dopporucili
AMD Athlon64 X2 5200+ DUALCORE BOX Socket AM2

CPU -- Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz BOX 775 4MB dual

_________________
gfh


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
E6600. Ta X2 nemá smysl. :wink:

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. leden 2007
Bydliště: Litoměřice
Nahoru
určitě intel core 2 duo E6600
má 4x větší paměť cache :wink: :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2006
Bydliště: ghgh
Nahoru
bystryi napsal:
určitě intel core 2 duo E6600
má 4x větší paměť cache :wink: :wink:


a aky je rozdil medi C2D a CPU Xeon 5060 BOX

_________________
gfh


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:13 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
bystryi napsal:
určitě intel core 2 duo E6600
má 4x větší paměť cache :wink: :wink:


Tím se určitě projeví jeho výkon... :roll:

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Větší cache není vždy výhra, viz. např. Pentium 4 5xx versus 6xx, kde 6xx jí měla větší, ale pomalejší. U Core jsou sice stejně rychlé, ale zase větší cache znamená vyšší spotřebu, z čehož vyplývá větší teplota, a to pak může znamenat menší OC. To ale nic nemění na tom, že Core 2 Duo je jednoznačně lepší. Jestli máš dost peněz kup E6600. Pokud máš méně peněz kup E6400 a ušetřené peníze investuj do lepší grafiky či jiného vybavení. S 800MHz paměťma dáš E6400 přesně na 3,2GHz (266x8 > 400x8), lepší kousky E6600 s dobrým chlazením na 3,6GHz (266x9 > 400x9).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2006
Bydliště: ghgh
Nahoru
Caderom napsal:
Větší cache není vždy výhra, viz. např. Pentium 4 5xx versus 6xx, kde 6xx jí měla větší, ale pomalejší. U Core jsou sice stejně rychlé, ale zase větší cache znamená vyšší spotřebu, z čehož vyplývá větší teplota, a to pak může znamenat menší OC. To ale nic nemění na tom, že Core 2 Duo je jednoznačně lepší. Jestli máš dost peněz kup E6600. Pokud máš méně peněz kup E6400 a ušetřené peníze investuj do lepší grafiky či jiného vybavení. S 800MHz paměťma dáš E6400 přesně na 3,2GHz (266x8 > 400x8), lepší kousky E6600 s dobrým chlazením na 3,6GHz (266x9 > 400x9).


Tak sem se teda rozhodl a este nejakou zakladovecku a grafiku k nemu a kolko tych pameti potrebujem aby sem ho dal na 3,2GHz


//Mr. Dirk - opravena citace

_________________
gfh


Naposledy upravil Sony23 dne so 17. únor 2007, 16:27, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:26 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
MB: Gigabyte DS4
RAM: A-DATA 800MHz asi Viesta Extreem

//Tenhle thread asi už nepotřebuješ co? :)

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2006
Bydliště: ghgh
Nahoru
neakou grafiku by si mi nehol poradit a este dobrej ultra tichej zdroj

_________________
gfh


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Nenapsal jsi to důležité - finanční limit.

Grafiku na hry buď levnější X1650XT, X1950Pro nebo dražší GeForce 8800GTS 320MB.
Zdroj buď nějaký lepší Fortron (to je myslím série GLN) nebo dražší Seasonic (ne OEM, jen ty černé).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 16:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2006
Bydliště: ghgh
Nahoru
Caderom napsal:
Nenapsal jsi to důležité - finanční limit.

Grafiku na hry buď levnější X1650XT, X1950Pro nebo dražší GeForce 8800GTS 320MB.
Zdroj buď nějaký lepší Fortron (to je myslím série GLN) nebo dražší Seasonic (ne OEM, jen ty černé).


grafika asi do 8000,- ale nekdo hovori ze geaforce su lepsi nez Radeonky tak sem stoho jelen

_________________
gfh


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 17:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
GeForce jsou lepší, pokud pracuješ v Linuxu, protože ATI nemá na Linux pořádné ovaldače. Jinak platí, že záleží na konkrétní kartě, v mainstreamu je teď lepší ATI, v high-endu nVidia (High-end je jasný, protože Radeony jsou jedna generace - X1650XT, X1950Pro, X1950XTX, ale GeForce jsou dvě - 7900GS, 7950GT, nové 8800GTS a 8800GTX).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 17:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 31. leden 2005
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Sony23 napsal:
neakou grafiku by si mi nehol poradit a este dobrej ultra tichej zdroj

Seasonic S12
nebo
Enermax Liberty


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 17:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2006
Bydliště: ghgh
Nahoru
Cujo napsal:
Sony23 napsal:
neakou grafiku by si mi nehol poradit a este dobrej ultra tichej zdroj

Seasonic S12
nebo
Enermax Liberty



Seasonic S12 500W by mal mohol stacit

_________________
gfh


Naposledy upravil Sony23 dne so 17. únor 2007, 17:27, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 17:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Máš možnosti

1.) Koupíš GeForce 8800GTS 320MB za 9000,- a s tou nějakou dobu vydržíš, má už DX10
2.) Koupíš Radeon X1950Pro za 5000,- , tu do roka prodáš a přejdeš na kartu s DX10
3.) Koupíš Radeon X1650XT za 3800,- , tu na jaře prodáš a koupíš nový mainstream, tedy GeForce 8600 nebo Radeon X2600 s DX10


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 18:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2006
Bydliště: ghgh
Nahoru
dozvedel som sa ze E4300 dobre se taktuje nez E6400 a za E6400 su zbytocne vyhodene peniaze tak co vy na to

_________________
gfh


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 20:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Záleží na kusu, kolem 3,2GHz se dostanou všechna Core 2 Duo, ale s jiným nastavením voltáže. Obecně máš u E6400 větší šanci lepšího kusu než u E4300, je to risk. Pokud u svého "miláčka" trávíš hodně času, děláš často věci náročné na CPU - úprava videa, tak běž do E6400, jinak ti postačí E4300, rozdíl je v závislosti na kusu malý-žádný. :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. únor 2007, 14:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2007
Nahoru
Mozna to uz tady nekde je, ale na hry je lepsi AMD nebo Intel??Uz jsem to hedal na ruznych strankach a tam pisou vzdy neco jinyho.. :x

C2D:4300
Athlon64 X2 4000+EE


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. únor 2007, 15:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. září 2006
Nahoru
bmX napsal:
Mozna to uz tady nekde je, ale na hry je lepsi AMD nebo Intel??Uz jsem to hedal na ruznych strankach a tam pisou vzdy neco jinyho.. :x

C2D:4300
Athlon64 X2 4000+EE

teraz je lepší intel takže c2d 4300 :wink:

edit:chybička se vloudila :oops: ale časom môžno bude :roll:


Naposledy upravil RaslB dne st 21. únor 2007, 18:16, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. únor 2007, 17:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2006
Bydliště: Brnó
Nahoru
Core 2 Duo.

2RaslB: c3d ????? :lol: :lol: :lol:


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.