Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 23. únor 2020, 23:32

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 22 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Dilema, coje lepší koupit E4300 nebo E6300?
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 15:47 
Nováček
Nováček

Založen: 13. březen 2007
Nahoru
Rozmýšlím se mezi těmito procesory a nevím který.Poraďte

//edit mhl, přesun z intelu


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 16:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2006
Bydliště: Preßburg.
Nahoru
E6300, ked chces taktovat tak 4300

_________________
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 18:18 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
rozdil je v rychlosti FSB 800/1066 a cene... cca 500kc

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 20:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. říjen 2004
Nahoru
hodím to sem.

Myslíte že má cenu počkat si na nové modely 6320?? Plánoval jsem koupi 6300, ale kvůli tomuhle bych klidně ještě ten měsíc, než má přijít ne trh, počkal.

_________________
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 21:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Lister napsal:
hodím to sem.

Myslíte že má cenu počkat si na nové modely 6320?? Plánoval jsem koupi 6300, ale kvůli tomuhle bych klidně ještě ten měsíc, než má přijít ne trh, počkal.

E6320 je ta verze se 4MB cache? imho čekat nemá cenu, rozdíl výkonu mezi 2MB a 4MB verzema je zanedbatelnej. Já beru E4300 a plánuju overclocking na 3GHz...

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 21:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. říjen 2004
Nahoru
Lukfi napsal:
E6320 je ta verze se 4MB cache? imho čekat nemá cenu, rozdíl výkonu mezi 2MB a 4MB verzema je zanedbatelnej. Já beru E4300 a plánuju overclocking na 3GHz...


ano je to tahle verze. Chtěl jsem skládat začátkem dubna a tyhle mají vyjít až 22, což jsou jen tři týdny. cena podle informací by měla být totožná s momentální verzí. Asi počkám. Jinak OC plánu stejný jako ty, ale 4300 jsem zavrhl, ten rozdíl v ceně není tak vysoký a násobič u 6300 zase není tak malý aby to slušné paměti neutáhly.....

_________________
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 06:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2007
Nahoru
Je velky vykonovy rozdil mezi temito procaky?Jestlize se jedna v defaultu


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 06:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
60MHz.

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 08:43 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
K E4300 staci i shitky 667 za par korun... k E6300 si musi koupit namakany pameti min za bura a vic...na FSB celkem nezalezi..drti to frekvence...

EDIT chyby..


Naposledy upravil godlike dne st 14. březen 2007, 08:51, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 08:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. říjen 2004
Nahoru
godlike napsal:
K E4300 staci i shitky 667 za par korun... k E4300 si musi koupit namakany pameti min za bura a vic...na FSB celkem nezalezi..drti to frekvence...


jednak ses asi přepsal a jednak k slušnýmu OC stačí i u 6300 normální paměti 800, které tedě seženeš 2x1GB pod 4 tis - třeba Adata, jedou v pohodě přes 950Mhz a to už stačí na slušnou frekvenci procáku.......

_________________
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 08:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Ses si jistej?Me treba adata 800mhz nedaji 890?...Co z toho vyplyva?Rozptyl v kvalite..u znackovejsich mas vetsi sanci na vyrovnanejsi OC..
ano videl jsem test na SH...holt mam treba blby kusy...me to zas s R4300 nepali pri delicce 2..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 09:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. říjen 2004
Nahoru
godlike napsal:
Ses si jistej?Me treba adata 800mhz nedaji 890?...Co z toho vyplyva?Rozptyl v kvalite..u znackovejsich mas vetsi sanci na vyrovnanejsi OC..
ano videl jsem test na SH...holt mam treba blby kusy...me to zas s R4300 nepali pri delicce 2..


Jistý si být samozřejmě nidky být nemůže pokud jde o OC, ale pokud ti takhle valí, tak to znamená že CPU jeden 3,1Ghz(E6300) a to už je slušný, nehledě na to že vytočit takhle 4300 je podle všeho náročnější než 6300.

IMHO kolik ti jede ten tvůj procák a při jakém napětí??

_________________
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 09:20 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
1,4V a 3,2...ale 3,5 tusim da pri 1,55V..ale zadnej stress.. i pri 3,2 je to delo..kdyz vidim lidi co jedou s E6400 za 6000 taky 3,2 mam dobrej pocit...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 09:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. říjen 2004
Nahoru
godlike napsal:
1,4V a 3,2...ale 3,5 tusim da pri 1,55V..ale zadnej stress.. i pri 3,2 je to delo..kdyz vidim lidi co jedou s E6400 za 6000 taky 3,2 mam dobrej pocit...


takže se podle všeho musí opravdu víc napájet než 6300, proto jsem si vybral ten, protože mi jde jednak o slušný výkon ale zase co nejmenší spotřebu.

PS: pokud někdo jede na 6400 jen 3,2, tak to nejak asi nepocohpil jak se to dělá :D

_________________
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 09:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Zase ma E4300 a 3,2 pro treba 1,32V.,,,ale za 1500 to fakt nestoji.....jsou pekny kusy E6300 do daji 3,4 a 1,4V..proc ne...ja jedu s EISTEm a facha to s OC na nizsi volty a nasobic 6x..takze dobry


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 09:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. říjen 2004
Nahoru
godlike napsal:
ale za 1500 to fakt nestoji


to asi myslíš celkový rozdil včetně pamětí že???
No ale i tak půjdu do 6300, prostě si chci udělat radost a navíc moje OC schopnosti nejsou zase tak veliké, takže si myslím že 6300 přetočím jednodušeji než 4300.

Ještě ad spotřeba - nadruhou stranu musím přeznat že přetočené paměti si taky řeknou dost, takže se to asi vyrovná, to jsem si předtím neuvědomil :)

_________________
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 09:45 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
S E4300(za 4,5 proti E6400 za 6Kkc=jen 1500 vic za CPU) se nedostanes pres 400FSB...cili pri 378x9 cca mas 3,4ghz a staci ti krapy 667mhz za par penez....
Pokud vynecham Adata,Kingmax atd vsechny ''lepsi' stoji 5000kc vic...800mhz


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 14:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
godlike napsal:
S E4300(za 4,5 proti E6400 za 6Kkc=jen 1500 vic za CPU) se nedostanes pres 400FSB...cili pri 378x9 cca mas 3,4ghz a staci ti krapy 667mhz za par penez....

:arrow:
godlike napsal:
...ja jedu s EISTEm a facha to s OC na nizsi volty a nasobic 6x..takze dobry

Preco nevyskusat dat na E4300 nasobic 8x,ked je moznost tak to je mozne vyskusat...samozrejme ze na tejto veci to nebude mat ziaden vpliv...ale sa aspon vyskusa ako si vedie taka preznacena E6400 bez Virtualizacie na 400FSB :wink:
Alebo dokonca na 7x (E6300) A potom sa uvidi ako si E4300 vedie,alebo sa hold nechce skusat tolko nastaveni? :wink:

Co sa tyka E4300,ani ma dost nezarazaju "shit lacne" pamete 667MHz,ale moznost menit nasobic z 9x na 6x :wink:

_________________
PC: Intel Core 2 Extreme QX6700@2,66Ghz ES Noctua NH-U12P + NF-F12 (500-800rpm) 1,1V - Asus P5B + (Noctua NC-U6) - A-Data DDR2 2x 2048MB 800Mhz CL6 + Kingston DDR2 2x 2048MB 800MHz CL6 - MSI R7750-PMD1GD5/OC V2 - Dell P2414H 24" (16:9) - SanDisk Extreme Pro SSD 240GB + 2x Toshiba DT01ACA300 3TB + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba DT01ACA200 2TB) + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba E300 2TB) - Fractal Design Define XL R2 - Super Flower SF-550P14PE Golden King
Foto: Sony α850 + Minolta 7000 AF


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 16:34 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
ted to taky resim, bude DS4 + Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit GX22GB6400DC

E4300 muzu mit za 4438,- a E6300 4964,- chci urcite taktovat a chci alespon 3,2Ghz.
Vim, ze je to bez kristalovy koule nemozny vedet, ale s cim mam vetsi sanci toho dosahnout?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 16:35 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Jo kvuli nasobici je to prave pekny...9-6x...8x400 jsem tusim zkousel..ale myslim hned smrt :)...proste pres 400 se asi nedostanes...
EDIT:
Holda ty tvoje ceny... rikas jako kdyby byly nejak super...bezne ceny jaky maji vsude...OC je o nahode..


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 22 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.