Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 21. únor 2020, 20:37

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Core 2 Quad Q6600 nebo Xeon Quad 5310? Pomoc s vyberem
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 04:27 
Nováček
Nováček

Založen: 10. červen 2004
Nahoru
Cau poradil by nekdo, jakej cpu z techto dvou koupit, delam profi grafiku v programu maya, potrebuju to hlavne na mental ray render, ale nevim co vzit, zda Core 2 Quad Q6600, nebo Xeon Quad 5310, navic xeony muzu mit dva, ale core nikoliv. prosim o vase rady, vsem dekuji.

//edit mhl, přesun z intelu

_________________
AMD Athlon 64 3000+, motherboard MSI K8TM, 512 MB DDR Kingmax, 40 GB IDE WD, 160 GB Sata Seagate, Ati Radeon 9800 Pro 128 DDR, sound AC'97, DVD-RW Toshiba SD-R5112, Logitech
MX700, KB Genius Multi., 19" LCD Samsung 910N


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 09:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. leden 2005
Nahoru
Xeon Quad 5310 je založen na architektuře NetBurst, což považuju za mínus. Pokud ale srovnám TDP obou procesorů, pak je na tom Xeon Quad 5310 se svými 80W lépe než Q6600 (105W). Pracovní frekvence Q6600 je 2,4GHz a Xeonu je 1,6GHz. Oba pracují na FSB 1066MHz.... Q6600 - patice LGA775; Quad 5310 - patice LGA771

Osobně bych šel do Core 2 Quad Q6600.... 8-)

_________________
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 11:53 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. březen 2005
Bydliště: Mladá Boleslav
Nahoru
Hoonzooid napsal:
Xeon Quad 5310 je založen na architektuře NetBurst

no to si děláš prdel ne?
to je nejlepší vtip co sem dneska slyšel, samozřejmě že je založenej na Core architektuře
takže výkonější bude procesor s vyšší frekvencí, sám se musíš rozhodnout jestli budeš potřebovat v budoucnu třeba ten druhej procesor, nebo hafo paměti, pokud nepředpokládáš že budeš potřebovat dejme tomu v budoucích dvou rocích větší výkon tak ber Q6600, jinak bych vzal xeona


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 12:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. leden 2005
Nahoru
No jo sakra, mě se to zdálo divný!!! Kdo by to sakra řekl co?? lol

Ale ze svý hlavy to nemám.... viz. http://www.computer.cz/DetailPage.asp?DPG=70733&CatId=18842843
Příště radši budu koukat na stránky výrobce.... ftp://download.intel.com/products/processor/xeon/dc53kprodbrief.pdf

_________________
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 12:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
Vsetky Xeony serie 5000 maju Socket LGA771... :wink:

_________________
PC: Intel Core 2 Extreme QX6700@2,66Ghz ES Noctua NH-U12P + NF-F12 (500-800rpm) 1,1V - Asus P5B + (Noctua NC-U6) - A-Data DDR2 2x 2048MB 800Mhz CL6 + Kingston DDR2 2x 2048MB 800MHz CL6 - MSI R7750-PMD1GD5/OC V2 - Dell P2414H 24" (16:9) - SanDisk Extreme Pro SSD 240GB + 2x Toshiba DT01ACA300 3TB + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba DT01ACA200 2TB) + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba E300 2TB) - Fractal Design Define XL R2 - Super Flower SF-550P14PE Golden King
Foto: Sony α850 + Minolta 7000 AF


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 20:21 
Nováček
Nováček

Založen: 10. červen 2004
Nahoru
proc zrovna q6600, bude mental ray na nem renderovat rychleji nez na xeonu, ktere za tu cenu koupim dva co q6600?

_________________
AMD Athlon 64 3000+, motherboard MSI K8TM, 512 MB DDR Kingmax, 40 GB IDE WD, 160 GB Sata Seagate, Ati Radeon 9800 Pro 128 DDR, sound AC'97, DVD-RW Toshiba SD-R5112, Logitech
MX700, KB Genius Multi., 19" LCD Samsung 910N


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 20:30 
Nováček
Nováček

Založen: 10. červen 2004
Nahoru
takze pokud se nemylim tak vykonejsi bude Xeon 5310, kdyz bezi na core architekture ne?, kdyz bych vzal xeon se stejnou frekvenci jako q6600, je to tak? dik

_________________
AMD Athlon 64 3000+, motherboard MSI K8TM, 512 MB DDR Kingmax, 40 GB IDE WD, 160 GB Sata Seagate, Ati Radeon 9800 Pro 128 DDR, sound AC'97, DVD-RW Toshiba SD-R5112, Logitech
MX700, KB Genius Multi., 19" LCD Samsung 910N


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 20:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. březen 2005
Bydliště: Mladá Boleslav
Nahoru
vůbec nevim jak se bude chvovat 4-jádro resp. 8-jádro v maye, nikde se ani nedělaj testy v maye (nebo o něm nevim), jediný co by ti možná mohlo pomoct je test v 3D maxu, nakolik se liší maya od 3D maxu taky bohužel nevim (takže ti ten test může bejt úplně k ničemu)
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/in ... =2866&p=13
je tam srovnání Q6600 s ostatníma procesorama, xeon sice chybí, ale teoreticky se dá jeho výkon odhadnout od stejně taktovanýho C2D ke kterýmu přičteš % o který je stejně taktovaný 4-jádro rychlejší než 2-jádro


a ještě sem chtěl dodat, 2 xeony sice stojej jako jedno Q6600, ale ke xeonům bude 2x dražší deska a budeš potřebovat ecc paměti což taky něco navíc stojí, takže on ten finanční rozdíl nemusí být na konec zas až tak velký


a xeon bude +- stejně rychlej jako stejně taktovaný Q6XXX


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 20:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Já bych ve dnešní době o quad core vubec neuvažoval,už jenom z hlediska že tenhle procesor se po přetaktovaní nedá rozumně uchladit a navíc má tak brutalní spotřebu,že na penežence se to rozhodně projeví.
Teda pokud člověk nepotřebuje skutečně využívat 4 jádra,což si myslím že z 99% uživatelů na tomhle foru i jinde nikdo nepotřebuje.Určitě ekonomičtejší a výhodnějši volba je pořad C2D E6600 např.....
Až se bude prodávat Quadcore vyraběný 45nm procesem a taktovatelnost těchto procesorů a spotřeba bude na rozumné urovni,tak to má nějaky smysl.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 21:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. březen 2005
Bydliště: Mladá Boleslav
Nahoru
mno já bych řek že taktovat on nebude, a že právě tady by 4-jádro uplatnění mohlo najít
jinak s tebou ale souhlasim


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. březen 2007, 11:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. červen 2004
Bydliště: Slovensko - BA
Nahoru
imho zober ten XEON ale nech ma aspon 2.33GHz

vyhody:
1. do tej dosky mozes dat hodne viac RAM (nehovoriac o tom ze xeony pouzivaju ECC ramky)
2. ked aj nekupis hned oba CPU mozes po case druhy dohodit

nevyhody:
1. HLUK (aspon intel server platforma bez workstation cooling kitu je zabijak)
2. CENA (intel server platforma ma vyslednu cenu niekolkonasobne vyssiu ako desktop)

ale kym sa rozhodnes akokolvek, over si s kolkymi jadrami/CPU vie dany sw pracovat, lebo ak nevyuzije viac ako 4, povazujem xeon za vyhodene peniaze

_________________
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.