PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

X2 5600+ nebo C2D E6300+
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=92&t=92674
Stránka 1 z 1

Autor:  olafnikov [ út 10. duben 2007, 20:29 ]
Předmět:  X2 5600+ nebo C2D E6300+

Caw, Jaký procesor je výkonější?
protože ted slevnili ten x2 5600+ z cca 8000Kč na 4500Kč tzn. že oba procesory stojí stejně.

Autor:  Mr. Dirk [ út 10. duben 2007, 20:31 ]
Předmět: 

No myslím, že ti tu asi neporadí nic jiného než C2D. :) Taky bych vzal C2D, ale jen pokud budeš taktovat.

Autor:  Stano K. [ út 10. duben 2007, 20:32 ]
Předmět: 

jednoznacne C2D s OC

//edit dnes si niak rychly Mr. Dirk :)

//Mr. Dirk - To víš pod Wedením se ti zlepší skilly. 8-)

//no ved preto sa tam chystam aj ja :roll: :twisted: :wink:

Autor:  Cujo [ út 10. duben 2007, 20:38 ]
Předmět: 

Mr. Dirk napsal:
No myslím, že ti tu asi neporadí nic jiného než C2D. :) Taky bych vzal C2D, ale jen pokud budeš taktovat.

imho bych ho bral i kdyz nebude taktovat

Autor:  HEAD [ út 10. duben 2007, 21:07 ]
Předmět: 

Ja bych teda jestli nebude taktovat vzal 5600+.E6300 je moc podtaktova a na def. frekvenci neni moc vykona.
5600+ bude urcite vykonejsi http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... 000_4.html

Autor:  BubakB [ út 10. duben 2007, 21:26 ]
Předmět: 

Vykon E6300 je pouzivatelny,avsak podla toho co kazdy ocakava.

Na standarte urcite na najvyzsie procesory X2 od AMD E6300 nema,priblizne vykonom smeruje do ich stredu (4400+ - 4800 + )

A co E4300? OC na FSB 266 by sa dostalo 2,4Ghz a pomocou RM by sa ovladal na 1,6Ghz. :wink:

Autor:  olafnikov [ st 11. duben 2007, 12:52 ]
Předmět: 

Já se taktování nebráním, proto zvolím C2D. A je výhodnější si koupit E6300 nebo E4300? připadně E6400?

Autor:  bystryi [ st 11. duben 2007, 13:20 ]
Předmět: 

tak nejvýkonnější je E6400 8-),ale vzhledem k ceně je výhodnější E6300 je levnější téměř o 1000Kč

Autor:  Caderom [ st 11. duben 2007, 14:16 ]
Předmět: 

Dnes už ne, dnes platí toto:
"tak nejvýkonnější je E6420 8-),ale vzhledem k ceně je výhodnější E6320 je levnější téměř o 1000Kč"

E6320 stojí o 50,- více než E6300, takže se určitě vyplatí jít do dvacítky s 4MB cache.

Autor:  qwertown [ st 11. duben 2007, 14:19 ]
Předmět: 

Caderom napsal:
Dnes už ne, dnes platí toto:
"tak nejvýkonnější je E6420 8-),ale vzhledem k ceně je výhodnější E6320 je levnější téměř o 1000Kč"

E6320 stojí o 50,- více než E6300, takže se určitě vyplatí jít do dvacítky s 4MB cache.

-----------
a myslis ze pujde pretocit aspon tak jako 6300??

Autor:  RainMakeR [ st 11. duben 2007, 14:20 ]
Předmět: 

ted jsem se dival na CzC a procesory.Intel uvedl několik málo novinek ale AMD nehorazně zlevnilo.nenamlouvejte mi že AMDX2 5000+ EE na frekvenci 2.6 Ghz s 1mb l2cache(2x512) neni vykonější než C2D 4300/4400/6300
vim že tohle už není o frekvenci ale AMD X2 prociky nejsou žadný ořezávátka.Navíc ne každymu se muže C2D přetaktovat.a AMD 5000+ by klidně šlo přes ty3 ghz

Autor:  Partyman [ st 11. duben 2007, 15:16 ]
Předmět: 

RainMakeR napsal:
AMD X2 prociky nejsou žadný ořezávátka.Navíc ne každymu se muže C2D přetaktovat.a AMD 5000+ by klidně šlo přes ty3 ghz

Ještě jsem neslyšel, že by někomu nešlo C2D nataktovat na min 2,4GHz a při tehle frekvenci už si muže podat ruce s FX 62

Autor:  Stano K. [ st 11. duben 2007, 15:21 ]
Předmět: 

RainMakeR napsal:
ted jsem se dival na CzC a procesory.Intel uvedl několik málo novinek ale AMD nehorazně zlevnilo.nenamlouvejte mi že AMDX2 5000+ EE na frekvenci 2.6 Ghz s 1mb l2cache(2x512) neni vykonější než C2D 4300/4400/6300
vim že tohle už není o frekvenci ale AMD X2 prociky nejsou žadný ořezávátka.Navíc ne každymu se muže C2D přetaktovat.a AMD 5000+ by klidně šlo přes ty3 ghz

asi nieco v tom bude (bez oc)
Treba poprosit PCT aby urobylo niaky testik :)

Autor:  Palec123 [ st 11. duben 2007, 16:32 ]
Předmět: 

No celkem bych vahal.. X2 5600+ uz rozhodne neni lizatko... E6300 bude v defaultu s vykonem pozadu a asi ne malo..

E6300 vyhraje jen pokud budes uvazovat o opravdu vysokem pretaktovani, protoze i s X2 5600+ se prehoupnes pres 3GHz celkem lehce..

Navic pro AMD mluvi i cena zakladnich desek...

C2D uz zacina ztracet ten novy lesk..

Pokud ti nejde o kazdej bod v 3D marku :) , asi bych vzal AMD.
Je vyhodnejsi..

Autor:  MichiGen [ st 11. duben 2007, 17:12 ]
Předmět: 

Dnes som pozeral ceny a tiez by som isiel znova do AMD.
DualCore 5600+ na frekvencii 2,8GHz stoji u nas napr 5130sk bez dph takze v prepocte u vas by stal cca 5130 aj s dph.
DualCore 6000+ je tiez pekny narez, 3GHz a cena 6370 i ked sa urcite viac vyplati ta 5600 predsa len 1200 je za 200MHz respektive 400MHz trochu moc,skoda ze sa neda takyto lacny a dobry CPU zohnat do 939

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/