Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 21. únor 2020, 20:47

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: mám koupit procesor?
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 09:10 
Nováček
Nováček

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
ahoj.zdravím všechny na foru.jsem začátečník a tak by jsem se chtěl poradit.mám počítač:AMD Sempron 2600+ 128kb cache2, Ram 1GB a ATI 1650 256Mb a při hraní her to teda není nic moc.většinu musím hrát skoro na minimum a nebo když nahrávám nějaký pořad přes TV kartu,tak už nemužu dělat nic jiného s pc,protože to strašně dlouho všechno načítá a seká se to.tak mě napadlo,jestli to není slabím procesorem??tak jsem se chtěl zeptat,bylo by hodně znát,kdyby jsem stávající Sempron nahradil AMD Athlon 3000+cache2 512?díky


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 09:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 21. leden 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
napiš co máš za desku a jestli to je s.939 nebo AM2
ale ten sempron co mas to je opravdu jen na kancl praci excel a podobne :(


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 09:51 
Nováček
Nováček

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
desku mám: nvidia nforce4,gigabyte GA-K8NE,1 Socket 754,velikost zákl. desky 240mm x 300mm,nForce4-4.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 11:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 21. leden 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
pokud máš teda moznost tak tak to udelej díval jsem ale do 754 uz celkem nic není tak neváhej a kupuj kdyz to trochu pretocis tak se to jeste dá


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 12:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
máš dvě možnosti:
1. přetaktovat - to je nejrozumnější
2. koupit nový PC
pokud hraješ nejnovější hry typu STALKER, tak si přetaktováním CPU o moc nepomůžeš (jako pár fps navíc tím dostaneš), na tyto hry potřebuješ minimálně 1,5GB RAM a X1950PRO
u nahrávání z TV si ale pomůžeš docela dost, záleží o kolik to přetaktuješ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 12:37 
Nováček
Nováček

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
a tahle karta by mi tam teda šla? http://www.obchudecek.cz/?kcis=V08624 musím koukat na to aby u toho bylo napsáno: socket 754?a bude teda poznat rozdíl oproti tomu sempronu?na jaky parametry se mám dívat při výběru? frekvence(Mhz) a cache2?nerozumím tomu.čím vyšší tím asi lepší že?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 12:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
lada1 napsal:
a tahle karta by mi tam teda šla? http://www.obchudecek.cz/?kcis=V08624 musím koukat na to aby u toho bylo napsáno: socket 754?a bude teda poznat rozdíl oproti tomu sempronu?na jaky parametry se mám dívat při výběru? frekvence(Mhz) a cache2?nerozumím tomu.čím vyšší tím asi lepší že?

ano půjde ti to, ale s výrazným nárustem výkonu nepočítej
jak už jsem uvedl ve hrách to bude jen o trošku lepší
a výkonnější CPU do té své desky už nenajdeš


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 12:46 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Ak neplánuješ nove PC tak potom môžeš vybrať z týchto :
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... Socket+754


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 13:11 
Nováček
Nováček

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
jěště by jsem se chtěl zeptat,kámoš mi říkal,jestli třeba nemám slabý zdroj,napájení.tak jsem dnes koukal a mám 300w,nemuže to mít taky vliv?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 13:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
ne, když koukneš do mého popisu, tak ten komp tahám 300W RedStarem


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 13:15 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
lada1 napsal:
jěště by jsem se chtěl zeptat,kámoš mi říkal,jestli třeba nemám slabý zdroj,napájení.tak jsem dnes koukal a mám 300w,nemuže to mít taky vliv?

Akože na výkon CPU ? To nie.
Keby že zdroj nezvláda napájať PC tak to zvyčajne spadne alebo ho vôbec nezapne.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 13:20 
Nováček
Nováček

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
ja jsem koukal na procesory a ma to nejaký vliv,když má jeden 125kb cache2 a druhý se stejnou frekvencí má 512kb cache2?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 13:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
lada1 napsal:
ja jsem koukal na procesory a ma to nejaký vliv,když má jeden 125kb cache2 a druhý se stejnou frekvencí má 512kb cache2?

má to vliv, jenže jsou aplikace, které cache moc nevyužívají a tím ten rozdíl mezi cache je zanedbatelný, ale jsou taky aplikace, které tu cache hodně využívají a tam může být rozdíl ve výkonu i 20%
těch 128kB cache je ale hodně málo


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 13:39 
Nováček
Nováček

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
já právě nevím,jestli má cenu kupovat ten athlon 3000+,nebo jestli mám radeji nejak přetaktovat ten muj Sempron 2600+.co myslíte?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 13:44 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
lada1 napsal:
já právě nevím,jestli má cenu kupovat ten athlon 3000+,nebo jestli mám radeji nejak přetaktovat ten muj Sempron 2600+.co myslíte?

No skus OC a uvidíš či si polepšíš na toľko aby si nemusel kupovať nove cpu :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 13:45 
Nováček
Nováček

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
a mohl by jsi mi poradit jak na to?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 13:51 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Všetko nájdeš tu:
Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
Taktování & dosažené výsledky
FAQ - čti než se zeptáš !!!
Pravidla a rozcestník sekce Procesory AMD


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 13:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
tak přetaktování CPU je ta nejlepší volba, určitě půjde přetočit o pár set MHz, přečti si tenhle thread http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=68863
//EDIT: přesněji tento http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6250 8)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.