Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 21. únor 2020, 18:57

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Core 2 Quad Q6600 2,40GHz Vs. Core 2 Duo E6600 2,40GHz
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 15:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
Potřebuji poradit s výběrem procesoru. Dělám do hudby a potřebuji značný výkon PC. Nevím ale jaký procesor z těchto dvou:

Core 2 Duo E6600 2,40GHz - četl jsem, že se dá přetaktovat na 3,5GHz

Core 2 Quad Q6600 2,40GHz - netuším zda jde přetaktovat

Jak je to s výkonem? Přetaktuje-li se E660 na 3,5GHz, bude to výkonnější než Q6600?

Předem díky za odpověď.

//edit mhl, přesun z intelu


 Profil  
 Předmět: Re: Core 2 Quad Q6600 2,40GHz Vs. Core 2 Duo E6600 2,40GHz
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 15:35 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
saberrider napsal:
Potřebuji poradit


sup s tym do poradne o vybere komponent ;-), tu ti to locknu

_________________
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ


 Profil  
 Předmět: Re: Core 2 Quad Q6600 2,40GHz Vs. Core 2 Duo E6600 2,40GHz
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 16:13 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
saberrider napsal:
Potřebuji poradit s výběrem procesoru. Dělám do hudby a potřebuji značný výkon PC. Nevím ale jaký procesor z těchto dvou:

Core 2 Duo E6600 2,40GHz - četl jsem, že se dá přetaktovat na 3,5GHz

Core 2 Quad Q6600 2,40GHz - netuším zda jde přetaktovat

Jak je to s výkonem? Přetaktuje-li se E660 na 3,5GHz, bude to výkonnější než Q6600?

Předem díky za odpověď.


C2D je 2 jadro
C2Q je 4 jadro
:roll:

nicmene OC je kus od kusu..

Ale modi, sup s tim do rad a doporuceni s vyberem komponent :wink:

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 17:11 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 04. leden 2006
Bydliště: Praha - Štěrboholy, Hloubětín
Nahoru
Jednoznačně vem (jestli máš $) Q6600. OC se pohybuje kolem 3GHz, ale čtyřjádro na 3GHz nakope prdel dvoujádru klidně na 4GHz.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 17:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 12. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Pokud potrebujes delat vice veci najednou ktere vytizi kazde jadro, nebo v pripade, ze mas program, ktery dokaze vyuzit silu 4 jader napriklad pri prevodu jednoho audio souboru, ber quadcore. V pripade ze zadny z vyse uvedenych zpusobu zpracovani audiosouboru nevyuzijes, postaci ti dualcore.

_________________
i7 4790, MSI B85-G41, Gainward GTX 1070 Phoenix GS @ GLH


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 18:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
EfineSS napsal:
Pokud potrebujes delat vice veci najednou ktere vytizi kazde jadro, nebo v pripade, ze mas program, ktery dokaze vyuzit silu 4 jader napriklad pri prevodu jednoho audio souboru, ber quadcore. V pripade ze zadny z vyse uvedenych zpusobu zpracovani audiosouboru nevyuzijes, postaci ti dualcore.


Dělám do hudby. Mám cca 250GB knihoven zvuků. Takže když je načítám přes Cubase, dostává pc na prdel. 4 nebo 2 jádra na tutu činnost.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 19:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. květen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
4,bude to rychlejší :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. květen 2007, 23:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. září 2006
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Citace:
Dělám do hudby. Mám cca 250GB knihoven zvuků. Takže když je načítám přes Cubase, dostává pc na prdel. 4 nebo 2 jádra na tutu činnost.


ber urcite 4jadro... na takovou praci to vyuzijes a mas to dobrou investici i do budoucna :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 9. květen 2007, 08:19 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
saberrider napsal:
Dělám do hudby. Mám cca 250GB knihoven zvuků. Takže když je načítám přes Cubase, dostává pc na prdel. 4 nebo 2 jádra na tutu činnost.

Nejprve bych si zjistil jestli Cubase vubec dokaze vyuzit quadcore...neni tak aplikace spis narocna na RAM?Nebo disk v RAID?..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. květen 2007, 21:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
4jadro + 4GB ram + RAID a mas klid :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. květen 2007, 14:20 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 02. září 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Stratos napsal:
4GB ram


K cemu mne to bude? Muzes mne vysvetlit prinos 4GB nad 2GB?

_________________
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, napsal:
Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. květen 2007, 15:51 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. říjen 2005
Bydliště: Prievidza, SR
Nahoru
Kamikadze napsal:
K cemu mne to bude? Muzes mne vysvetlit prinos 4GB nad 2GB?


jedina vec kde to ma prinos su niektore hry. napriklad BF2 ci BF2142 si kludne zozeru aj 2,7GB pri rozliseni 1680x1050 a plnych detailoch. ale neviem aky prinos by to malo pri spracovani hudby. s tym nepracujem takze nemam skusenost

_________________
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. květen 2007, 22:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
Kamikadze napsal:
Stratos napsal:
4GB ram


K cemu mne to bude? Muzes mne vysvetlit prinos 4GB nad 2GB?


prinos je markantni samotne win sou schpny sezrat ti pulku (tj 1Gb) kdyz mas pusteno hodne programu na pozadi coz pri praci se zvukem bude asi normalni vec. a pri dnesni cene 2x1GB neni poblem levne nakoupit 4GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. květen 2007, 11:09 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 02. září 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Stratos napsal:
Kamikadze napsal:
Stratos napsal:
4GB ram


K cemu mne to bude? Muzes mne vysvetlit prinos 4GB nad 2GB?


prinos je markantni samotne win sou schpny sezrat ti pulku (tj 1Gb) kdyz mas pusteno hodne programu na pozadi coz pri praci se zvukem bude asi normalni vec. a pri dnesni cene 2x1GB neni poblem levne nakoupit 4GB


Hlavne kdyz jedna aplikace muze mit max 2GB RAM, predpokladam, ze zvuk se neupravuje v 8 programech zaras.

_________________
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, napsal:
Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.