Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 23. září 2019, 01:59

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 01:12 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
Zdravím všechny příznivce "PC buildingu" :)

Upgraduji známému počítač ve většině ze starších komponent. Těmi jsou a finální sestava bude následující:

MB: ASRock 960GC-GS FX
CPU: AMD FX 6300; 6 C/6T @3.5GHz, RD: Q4 2012; FD6300WMW6KHK; 95W, Vishera
RAM: 2x4Gb DDR3 1066 MHz
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET T3 500W
SSD: KINGSTON A400 240GB
GK ?????

Jakou grafickou kartu byste prosím k této sestavě doporučili? Mám představu o GTX 1050, ale jakou? Která je vhodnější?

Vybírám mezi GTX 1050 2Gb a GTX 1050 Ti 4Gb:

https://graficke-karty.heureka.cz/msi-g ... e/#section

https://graficke-karty.heureka.cz/msi-g ... ti-4gt-oc/

PC bude využíván i na příležitostné hraní především World of Tanks.

Jakou GK byste prosím doporučili?

Děkuji moc za odpovědi :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 01:21 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2012
Bydliště: Staré Město u Uh.
Nahoru
1050ti, ale FX6300 je pěkná šunka už, naprosto nevhodná na hru co hraješ, chtělo by to upgrade celého stroje...
Co tam máš teď za gpu??

_________________
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Fractal Design R4, CPU: Ryzen 5 2600, Cooler: Wraith SPIRE, MB: MSI B450 Tomahawk, GPU: GIGABYTE GTX 1070 Ti Gaming 8G, RAM: 2x8Gb Corsair LPX DDR4@2933Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 02:07 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
:D No právě že CPU tam byl AMD Athlon X2 5600+ a ted je ten PC upgradovaný kromě jiného i na ten FX 6300 :D

Doposud ta sestava vypadala takto:

MB: ASRock 960GC-GS FX
CPU: AMD Athlon X2 5600+
RAM: 2x2Gb DDR2
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET T3 500W
HDD: 160 Gb
GK: Ati Sapphire X1950 Pro

Ten CPU a paměti se mi válí doma, tak to mu nechám za nějakou symbolickou cenu a kupovat nové budu jen ten SSD a grafiku o které se rozhoduji. Jestli 1000 Kč ušetřit nebo si ještě k tomuto CPU FX 6300 připlatit na GTX 1050 Ti 4Gb?


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 02:09 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
A ještě doplním, že ten kamarád, kterému to upgraduji hraje příležitostně hlavně World of Tanks a možná ještě tak Age of Empires 2 HD.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 07:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
mno jako ono by fakt bylo nejlepsi to cele vyhodit a koupit novy - stare zelezo, malo RAM, CPU jeden horsi nez druhy - hrat na takovem stroji bych nechtel...
1050Ti je urcite lepsi jak 1050 - hlavne ma 4GB VRAM, coz je velke plus - ale proste bude to brzdit ten CPU - ale jeste je tu Radeon RX 570 -ten je jen o fous drazsi nez 1050Ti a je to zas lepsi kup - jen proste s FX6300 to moc smysl nema no :(

_________________
Ryzen 5 2600X, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 16GB 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, ADATA SX8200 480GB, Samsung 850 250GB EVO, Patriot Burst 480GB, WD Green 1TB, Seasonic S12II-520, Xigmatek Asgard, DELL U2414H, GB M6900, Genius GX-Gaming Imperator, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 14:14 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2012
Bydliště: Staré Město u Uh.
Nahoru
tteasy napsal:
:D No právě že CPU tam byl AMD Athlon X2 5600+ a ted je ten PC upgradovaný kromě jiného i na ten FX 6300 :D

Doposud ta sestava vypadala takto:

MB: ASRock 960GC-GS FX
CPU: AMD Athlon X2 5600+
RAM: 2x2Gb DDR2
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET T3 500W
HDD: 160 Gb
GK: Ati Sapphire X1950 Pro

Ten CPU a paměti se mi válí doma, tak to mu nechám za nějakou symbolickou cenu a kupovat nové budu jen ten SSD a grafiku o které se rozhoduji. Jestli 1000 Kč ušetřit nebo si ještě k tomuto CPU FX 6300 připlatit na GTX 1050 Ti 4Gb?

Tak teď je otázka jestli vůbec ten cpu jede na plný výkon nebo ne, protože ta deska je hrozný low end a FX tam může throtlovat a podávat horší/stejný výkon jako ten Athlon... Grafiku kup tu 1050Ti no ale bude bržděná někde dost, každopádně to chce ten CPU zkusit v OCCT jestli vůbec drží frekvenci...

_________________
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Fractal Design R4, CPU: Ryzen 5 2600, Cooler: Wraith SPIRE, MB: MSI B450 Tomahawk, GPU: GIGABYTE GTX 1070 Ti Gaming 8G, RAM: 2x8Gb Corsair LPX DDR4@2933Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 16:13 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
To Walker1134 - tak jsem zkusil ten OCCT a ten vidí celkové využití CPU na 100 %. "Správce úloh" ale vidí využítí toho CPU při té zátěži v OCCT jen ze 60ti %. Ještě zkusím aktualizovat Windows, protože jsou před chvílí jen nainstalovaný a akutalizacemi nepolíbené, třeba to pomůže. Ovšem já jedu na 4 a půl dne už teď za chvíli mimo domov, takže až jak se vrátím budu v testovaní (a v nákupu grafiky nejspíš tedy té 1050Ti) pokračovat a dám vědět, co jsem vykouzlil. Každopádně prozatím děkuji za vaše reakce a pomoc :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 16:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
treba si uvedomiť že aj prastarý SB je lepší ako to FX síce si samozrejme pomôžeš ale v podstate len z veľmi slabučkého do slabučkého hlavne dnes
podľa mňa komplet zostava z nejakým AMD Ryzen 5 2400G a pomôžeš si vo všetkom a ani to nestojí tak veľa e, a doska ti môže slúžiť ešte dlho pre dlho aj pre lepšie ryzeny

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 , Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 16:38 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Walker1134 napsal:
tteasy napsal:
:D No právě že CPU tam byl AMD Athlon X2 5600+ a ted je ten PC upgradovaný kromě jiného i na ten FX 6300 :D

Doposud ta sestava vypadala takto:

MB: ASRock 960GC-GS FX
CPU: AMD Athlon X2 5600+
RAM: 2x2Gb DDR2
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET T3 500W
HDD: 160 Gb
GK: Ati Sapphire X1950 Pro

Ten CPU a paměti se mi válí doma, tak to mu nechám za nějakou symbolickou cenu a kupovat nové budu jen ten SSD a grafiku o které se rozhoduji. Jestli 1000 Kč ušetřit nebo si ještě k tomuto CPU FX 6300 připlatit na GTX 1050 Ti 4Gb?

Tak teď je otázka jestli vůbec ten cpu jede na plný výkon nebo ne, protože ta deska je hrozný low end a FX tam může throtlovat a podávat horší/stejný výkon jako ten Athlon... Grafiku kup tu 1050Ti no ale bude bržděná někde dost, každopádně to chce ten CPU zkusit v OCCT jestli vůbec drží frekvenci...


Na týhle desce určitě nedrží, jednak na to nemá napájení a druhak tuhle desku znam, je to bios based deska a FX na biosech vždy throtlej. APM master mode co to u nich dovede zastavit je až v EFI. Jde to taky zastavit SW overdrive z OS, ale zastavení throtlingu by u týhle desky znamenalo spálení kaskády. V hrách asi držet bude ty nejsou burn ale jak už padlo celý bych to prodal a vzal ňákej low-end, typu 2 jádrový pentium s HT nebo I3 nebo Ryzen 2200, herní výkon bude oproti FX dvojnásobej.

Pokud jde o co nejmenší investiti tak ten 2200, pokud ocneš GPU část a RAMky tak se dostasneš hernim výkonem nad 2400, a v budoucnu máš solidní možnosti upgradu.

Pokud si chceš merno mocí nechat tu současnou sestavu, tak vypni turbo, undervoltni to co to jde a jako GPU tam dej GTX1050 3GB nebo 1050TI 4GB.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 17:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Většina těchle levných desek podporuje pouze 95W CPU, takže s kaskádou by neměl být problém. Problém je spíš v tom, že FX nedodržují TDP a throtlují díky zapnutému APM. U většiny AsRock desek se funkce APM vypíná v Bios menu "OC-Tweaker". Možná bude nutný update bios https://www.asrock.com/mb/AMD/960GC-GS%20FX/#BIOS


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 20:03 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
Děkuji moc za všechny vaše příspěvky. Snad něco pomůže, abych zvednul vytížení všech jader na plno. Zkusím vaše doporučení az se vrátím 1.1. domů. Kdyby bylo jen na mě, tak bych to klidně prodal. Ale toto je PC známého a chtěl upgrade jen takový, aby rozjel plynule hlavně World of tanks (nepotřebuje ani na high detaily). Ten CPU FX 6300 jsem sehnal od bratra, který ho měl k nicemu. Zkusim napřed vase rady, a uvidim, jestli to pomůže. Pokud by známému ten výkon nestačil, tak pak mu poskladam, výše navrhovane konfigurace. Napřed ale zkusím doladit tuto, i když jsem netušil, ze ta deska je ještě horsi než ten CPU :/


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 20:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Problém, je že FX jsou hodně špatná CPU, už když vyšly 6 let dozadu tak byly hrozný a World of Tanks je hodně o CPU. Prostě to nebude dobrý. Oproti tomu co tam bylo to bude skvělý ale oproti tomu co je dnes k dispozici je to hrůza.

Hafan: Tu desku znam nic takovýho se tam udělat nedá, je to až u EFI desek. A i kdyby 95W FX co si nemůže ve full burnu zathrotlit to killne, ta deska je navržená pro max 95W Phenomy co žerou méně jak 95W FX.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 20:28 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
Asi to napřed zkusi s tím FX a pak uvidí, jak ho znám. Ještě to s ním proberu. Ale když tak, zatím jen velmi hypoteticky, kdyby se rozhodl koupit něco výkonnějšího, napr. toho ryzna 2200, jakou k nemu koupit primerenou desku a paměti (myslím, ze mu by stačilo 8 Gb) a grafiku? Abych věděl na knoflík by ho přišel místo upgradu v podstatě nový komp i když herní low end, ale z dnešní doby.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 20:30 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
Oprava automatického psaní - na mobilu ve vlaku :) Ne "na knoflík" ale "na kolik" :D


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 20:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
8GB nestačí. 8GB je dnes už málo na některý hry a zde se ti bude ještě část ukrajovat pro Vram, 16GB (2x8) je minimum a ať maj aspoň 3Ghz. Deska stačí ňákej B350/B450 mainstream.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 20:40 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
Jestli jsem to pochopil správně, tak bys doporučil usetrit 4500 na té grafice 1050Ti a raději to vrazit do nákupu nového - tzn. deska+ paměti+Ryzen 2200G a používat jeho integrovanou?


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 20:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 20:52 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
To je dobry nápad, rozhodně to uvážím a podívám se na výkon, grafického jádra v tom ryzenu 2200 :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 20:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
2200G nebo lip 2400G -> kazdopadne tohle by s sebou prineslo novy zaklad a CPU vykonem uplne jinde - pokud by to slo, urcite pro to hlasuju :D

_________________
Ryzen 5 2600X, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 16GB 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, ADATA SX8200 480GB, Samsung 850 250GB EVO, Patriot Burst 480GB, WD Green 1TB, Seasonic S12II-520, Xigmatek Asgard, DELL U2414H, GB M6900, Genius GX-Gaming Imperator, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: čt 27. prosinec 2018, 21:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já hlasuju pro 2200G, 2400 se prostě nevyplácí, nestojí to za ten příplatek v CPU výkonu a v hrách jsou na tom podobně a po OC GPU části stejně protože oba jsou pak limitovaný prostupností RAM a jejich herní výkon je skoro identickej. Do jinýho CPU se pak může jít v budoucnu až to jednoho dne nebude stačit.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.