Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 20. září 2019, 19:02

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 20:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Ja bych koupil tyhle:
https://www.mironet.cz/patriot-viper-4-8gb-2x4gb-3000mhz-dimm-ddr4-cl16-nonecc-135v-xmp+dp352000/#470748800
2*4GB 3000Mhz - mam ty same, jen 2*8GB a jsem spokojenej
V Mironetu maji zrovna v akci za 1652kč
V budoucnosti pri upgradu bych to prodal a koupil 2*8GB (ale to bude treba buh vi kdy...)

_________________
Ryzen 5 2600X, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 16GB 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, ADATA SX8200 480GB, Samsung 850 250GB EVO, Patriot Burst 480GB, WD Green 1TB, Seasonic S12II-520, Xigmatek Asgard, DELL U2414H, GB M6900, Genius GX-Gaming Imperator, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 22:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
tteasy napsal:
>>> za 7300 Kč grafický výkon ve hrách na úrovni GTX 1030; s možností velkého upgradu v budoucnu
https://www.youtube.com/watch?v=XughFfBd0xQ

Ano, podobné srovnání jsem hledal, takže všechny testy na nízké detaily a zhruba o 30% nižší výkon než FX+GTX1060 na ultra/high: https://www.youtube.com/watch?v=e21t7nY9liI


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2018, 09:07 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
ten test krásně ukazuje jak je FX6300 out. Je sice pěkný, že po OC na 4,5GHz dotahuje dvoujádrové Pentium, ale pro takové OC musíš mít i drahou UEFI desku s dobře chlazenou napájecí kaskádou a taky drahý chladič.... Ve výsledku budeš mít pomalou a zastaralou platformu s nulovým upgrade.
To předem FX6300 vylučuje s jakékoliv racionální úvahy. Takové řešení je pouze pro někoho, kdo už předtím nějakou dražší AM3+ desku vlastnil a měl v ní třeba starý Phenom nebo tak něco a na tom už nainstalové widle... jinak totální nesmysl.

Za mě AM4 + Ryzen/APU nebo starší Intel + dGPU. :thumbsup:


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2018, 10:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Ano, nemá smysl zde stále psát to samé. Všichni víme že FX žere a throttlí a pokud z toho člověk chtěl dostat trochu slušný výkon, bylo potřeba si pohrát s nastavením a mít nějaké zkušenosti (příp. si koupit Intel a bylo po problému). Mne spíš zajímal výkon podobné sestavy na iGPU byť přetaktované (včetně pamětí) a nějaké konkrétní srovnání ve hrách a ten výkon bude bohužel naprosto tragický, ve srovnání s původní sestavou a novou GPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2018, 15:57 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
Děkuji vám moc všem za rady a doporučení. Nakonec tyto paměti:

Patriot Extreme Performance Viper 4 DDR4 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 PV48G300C6K

mám už objednané a v rozmezí 10 - 12. leden (až postupně vyzvednu všechny komponenty) to budu skládat. Pak vám dám vědět výsledek :) Každopádně se ten kamarád tedy nakonec po vašem doporučení rozhodl jít cestou Rysen 2200G + DDR4 2x4Gb + SSD 240 Gb + MB AsRock B450M Pro4.

Ještě jednou děkuji a prozatím přeji všem do nového roku štastný vstup a následně už jen to nejlepší ;) :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2019, 23:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Škoda těch 2x4GB, 4GB moduly v dnešní době... toho bude později litovat.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: st 2. leden 2019, 01:35 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Škoda těch 2x4GB, 4GB moduly v dnešní době... toho bude později litovat.


Myslíš že později nepůjdou takové moduly sehnat?


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: st 2. leden 2019, 07:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Bydliště: Zlín
Nahoru
Pujdou, ale az budes upgradovat (coz budes), tak je budes muset uplne vymenit.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: st 2. leden 2019, 09:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Nebude. Nebo ti 24GB prijde malo? Duall chanell funguje i u 2x4+2x8.

_________________

-=GB450GX-M2-256GB-1TB-SSD-3TB-HDD-Fractal R5-Delta700W=-
********R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz********


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: st 2. leden 2019, 13:37 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
AllowedCry napsal:
Nebude. Nebo ti 24GB prijde malo? Duall chanell funguje i u 2x4+2x8.


Přesně na to jsem tak taky myslel. Doufám, že mu to tak 4 roky vydrží s těmi 2x4Gb, a pak když neseženu další 2x4Gb tak tam šupnu 2x8Gb a těch bude snad na výběr za tu dobu ještě dostatek, které budou s těmi stávající 2x4Gb moduly spolupracovat.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: st 2. leden 2019, 23:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Už dnes máš málo RAM a 4 roky s 8GB uff, mělo tam prostě jít rovnou 16GB a po starostech. Ale co už, už se stalo, jo a btw co můžeš později taky udělat je dát tam starší 1x8GB dual-rank modul, když na jednom kanále budou 2x4GB single-rank a na druhym 1x 8GB dual-rank bude to běžet s 16GB v symetrickym dualu v pohodě.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 19. leden 2019, 21:33 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
Zdravím všechny zapojené do tohoto tématu, které se změnilo z upgradu grafiky na nákup nové sestavy. Nakonec byla zakoupena následující:

MB: ASROCK B450M PRO4 > 1999 Kč
CPU:AMD RYZEN 3 2200G YD2200C5FBBOX > 2374 Kč
RAM: HyperX Predator DDR4 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 CL15, HX430C15PB3K2/16 > 3749 Kč
SSD: KINGSTON A400 240GB > 999 Kč
HDD: použitý – koupený z PCTfóra od KAR: WD 640 Gb model WD6401AALS-22L3B2 > 400 Kč
HDD: použitý – Seagate Baracuda 160 Gb model ST3160812AS > 0 Kč - původní
Mechanika: za 319 Kč
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET T3 500W > 0Kč - původní
Case: Zalman > 0 Kč – původní

Testování:
Cinebench v.11,5: SC 1,02 ; MC 6,52
3D Mark Vantage: P13043; GPU score 11710; CPU score 19808
3D mark 11: P4458; Graphic score 4335; Physic score 6472; Combined score 3559

Operační paměti byly nakonec koupené 2x8Gb, ale nešly dát na 3000 MHz, ani na 2933 MHz, jak je uvedeno v memory support listu. PC ani nenaběhl do Windows a hodil jakousi error hlášku. Skutečně stabilně běžel až když paměti byly nastavené na 2733 MHZ. Nevíte proč nebyl PC stabilní s vyšší frekvencí pamětí? Měl jsem zvedat napětí pamětí? To jsem nezvedal a nechal na defaultním. To bylo myslím 1,35V.

Za případné odpovědi děkuji a přeji pěkný den :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 19. leden 2019, 21:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
a v BIOSu jsi normalne nastavil ten DOCP profil nebo jak? - posli nejaky screen treba

_________________
Ryzen 5 2600X, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 16GB 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, ADATA SX8200 480GB, Samsung 850 250GB EVO, Patriot Burst 480GB, WD Green 1TB, Seasonic S12II-520, Xigmatek Asgard, DELL U2414H, GB M6900, Genius GX-Gaming Imperator, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 19. leden 2019, 21:48 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
Bohužel už PC nemám doma :/ Měl jsem na seskládání a otestování v podstatě jen jeden večer a následné dopoledne, takže nastalé problémy s paměťmi jsem nestíhal vyřešit. Žádný DOCP jsem ale nenastavoval. Pokud by to mělo pomoct, tak jedině, až bych se u něj někdy stavil doma, tak bych to mohl zkusit, pokud je to něco, co by tomu mohlo pomoct.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.