Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 18. září 2019, 18:33

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 16:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
S 40% s dedikovanou GPU a integrovaná GPU je taky o mnoho slabší jak u 2200G a o to jde. S 2200G se dá žít bez grafiky pokud člověk vyladí takt GPU a RAM, s Athlonem ne. Athlon je konkurence dualcore pentia do total low-endu zde to neni vhodnej produkt. Pokud by rozpočet nestačil na 2200G s 16GB RAM tak se celej projekt ruší a vezme se prostě GPU k FX6300 a je to. Tady už to dál osekat nejde, 2200G je minimum novýho kompu.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 17:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
16GB ram není absolutně potřeba. Dual channel už ano (2x4GB stačí bohatě).

Ta sestava hlavně bude na upgrade připravená a i v kobinaci 2GB iGPU a 6GB ram to bude pořád stačit na vše i spoustu her (hlavně po OC iGPU a RAM).

FX6300 bude ve spoustě hrách brzdit i GTX 1030 :mrgreen:

_________________

-=GB450GX-M2-256GB-1TB-SSD-3TB-HDD-Fractal R5-Delta700W=-
********R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz********


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 17:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Je, nezapomíánej že zde musíš ještě část RAM dedikovat pro Vram, takže to v praxi bude jak mít o 4GB ram méně. Ala 2200G s 8GB ram bude horší stroj jak FX6300 s 8GB ram a 4GB Vram grafikou. Ano ne ve všem, tam kde bude RAM stačit je to OK ale ve spoustě situací nebude.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 17:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Na to nezapomínám a hlavně s tím mám praktické zkušenosti.
2200G stock, iGPU 1.5Ghz 1.256V RAM 3.2Ghz 1.4V 2x4GB.
fire strike gpu score 4K výkon jako GT1030.
V 900p si užije wolfa 2 při takřka 60fps, quake champion 70-100fps, csko 150fps+, GTA V 60fps, starší hry skoro všechny na MAX, novinky low, ale to poslední co ho bude brzdit bude ram.
E// rozšířit paměť může kdykoli.
E2 Ty hry co jsem vyjmenoval by na FX nedosáhli na taková FPS ani s RTX2080Ti :mrgreen:

_________________

-=GB450GX-M2-256GB-1TB-SSD-3TB-HDD-Fractal R5-Delta700W=-
********R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz********


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 20:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Nějaké konkrétní testy, kde je ve hrách 2200G na APU rychlejší jak FX+GPU?
https://www.youtube.com/watch?v=iVUj0CvdbKQ


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 20:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Neche to bejt, na novou stastavu zdá se stejně nejsou prostředky, takže to bude GPU k FX6300 a tam je to jak jsem už říkal GTX1050 3GB nebo 1050TI 4GB, dle toho na co budou peníze či co se podaří sehnat levně. Hlavně ne nic s méně jak 3GB Vram.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 21:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
HafanPetr napsal:
Nějaké konkrétní testy, kde je ve hrách 2200G na APU rychlejší jak FX+GPU?
https://www.youtube.com/watch?v=iVUj0CvdbKQ

Drtivá většina her co jede na 4 vláknech, tam bude mít FX polovinu fps oproti 2200g.

_________________

-=GB450GX-M2-256GB-1TB-SSD-3TB-HDD-Fractal R5-Delta700W=-
********R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz********


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 22:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Ve srovnání obou CPU na GTX1060 nemá polovinu FPS ani v jedné hře, spíš naopak (viz výše).
Takže by mne zajímaly buď nějaké konkrétní herní testy, nebo to nech být.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 23:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Ok, uznávám, že 8 jádrová kráva co žere 3x tolik se vyrovná někde s 2200G (na 4.8Ghz). Ale tady je řeč o 6300 na low end desce.
https://pctuning.tyden.cz/hardware/proc ... u?start=10

_________________

-=GB450GX-M2-256GB-1TB-SSD-3TB-HDD-Fractal R5-Delta700W=-
********R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz********


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 07:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
No asi nema smysl resit tu novou platformu ted - z toho co psal, na to nebudou penize a asi ani ochota...
Takze at koupi novou GPU a v budoucnu po sehnani penez se zde muze prijit poradit, co koupit jako novy podvozek...
Muj bratr ma FX-6300 a neni to zas takova hruza (byt ma lepsi desku).
Velmi jednoduse si pak muze pustit nejake testy / herni benchmarky a porovnat, jak si vede na netu treba ta 1050Ti a jak ta jeho s FX-6300 a kolik vykonu ztraci (a podle toho driv nebo pozdeji upgradovat zbytek) :)

_________________
Ryzen 5 2600X, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 16GB 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, ADATA SX8200 480GB, Samsung 850 250GB EVO, Patriot Burst 480GB, WD Green 1TB, Seasonic S12II-520, Xigmatek Asgard, DELL U2414H, GB M6900, Genius GX-Gaming Imperator, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 12:57 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
Opět vás zdravím a všem znovu děkuji za příspěvky, které sleduji a rozhodně mi pomáhají se rozhodnout v poskládání něčeho co má smysl. Domluvil jsem se tím známým, že bych mu poskládal následující sestavu, jen bych potřeboval od vás potvrdit, zda-li takto navržená sestava, bude fungovat (pospolu). Podle toho co jsem se díval, by měla, ale mohl jsem něco přehlédnout, nebo něco nedomyslet, zapomenout apod.

Nákup nového železa s 8GB DDR 4 ale bez GPU (pouze IGP v rámci APU) s perspektivou
MB: ASROCK B450M PRO4 > 2000 Kč
CPU:AMD RYZEN 3 2200G YD2200C5FBBOX > 2700 Kč
RAM: ADATA XPG GAMMIX D10 8GB DDR4 3000, černá AX4U300038G16-SBG > 1600 Kč
SSD: KINGSTON A400 240GB > 1000 Kč
>>> za 7300 Kč grafický výkon ve hrách na úrovni GTX 1030; s možností velkého upgradu v budoucnu
https://www.youtube.com/watch?v=XughFfBd0xQ


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 13:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Ta iGPU bude mít dobrý výkon jen s dual channel, tzn 2x4 nebo 2x8 zvol.

_________________

-=GB450GX-M2-256GB-1TB-SSD-3TB-HDD-Fractal R5-Delta700W=-
********R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz********


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 14:50 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
AllowedCry napsal:
Ta iGPU bude mít dobrý výkon jen s dual channel, tzn 2x4 nebo 2x8 zvol.


Ano, já bych to tak nejraději také udělal. O kolik bude iGPU pomalejší pouze s touto jednou 8Gb ramkou? Takto jsem to zvolil kvůli ceně. Je to těch nejlevnějších 8Gb, jaké se v této diskuzi objevily a ani já jsem levnější na rozumné frekvenci nenašel. 2x8Gb bych raději, ale zase to cenově dost poskočí. Proto jsem zvolil tu jednu, i když vím, že máš s tím dualchanelem pravdu. O kolik bude takto ta iGPU bez dual channelu pomalejší?


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 14:54 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
PS: předpokládám, že se časem pak druhých 8Gb dokoupí. V těch nových ramkách se už vůbec nevyznám a tak doufám, že nebude problém stejný modul sehnat.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 14:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
To neni dobrý řešením, pokud neni rovnou na dual tak to odlož, protože se singlem bude GPU výkon useless a dotyčný by s tim byl velice nespokojený.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 15:09 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
To neni dobrý řešením, pokud neni rovnou na dual tak to odlož, protože se singlem bude GPU výkon useless a dotyčný by s tim byl velice nespokojený.


Dobře, souhlasím, pořeším s ním ještě toto. Děkuji :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 15:55 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
A prosím ještě o radu - tyto paměti:

ADATA XPG GAMMIX D10 8GB DDR4 3000, černá AX4U300038G16-SBG

s touto deskou:

ASRock B450M Pro4

fungovat budou?

Pro jistotu se ptám, protože když jsem se díval do toho memmory support listu, tak je tam na výběr z označní summit, raven, pinnacle ridge a vůbec nevím, co to znamená a celé označení pamětí ADATA AX4U300038G16-DBG, není ani v jednom.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 17:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Já na tuto desku dával tyto ram https://www.czc.cz/crucial-ballistix-sp ... 52/produkt jedou stable na 3200Mhz.

_________________

-=GB450GX-M2-256GB-1TB-SSD-3TB-HDD-Fractal R5-Delta700W=-
********R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz********


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 17:33 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2009
Nahoru
AllowedCry napsal:
Já na tuto desku dával tyto ram https://www.czc.cz/crucial-ballistix-sp ... 52/produkt jedou stable na 3200Mhz.


Děkuji za tip :) Jen se zeptám - jak jsi to udělal, že jedou na 3200MHz, když mají v popisu 2400MHz? To ta deska je tak sama detekovala a nastavila? Řeším to kvůli iGPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou GK k CPU AMD FX 6300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 18:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Přetaktoval. časování 18.17.17.43 1T tuším a 1.4V.

_________________

-=GB450GX-M2-256GB-1TB-SSD-3TB-HDD-Fractal R5-Delta700W=-
********R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz********


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.