Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 18. prosinec 2017, 09:44

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 samsung
PříspěvekZaslal v: čt 30. březen 2017, 22:41 
Nováček
Nováček

Založen: 08. únor 2013
Nahoru
Ahoj, mohl by mi někdo poradit, hrál jsem si s flaschem HD 7950 Gigabyte rew, 1,0 a bohužel nahrál asi špatný bios s pamětí Hynix, karta má paměti samsung. Nahrál jsemtedy na USB vše nutné a pokusil se bios opravit přes DOS. Nahrál jsem z techpowerup jediný bios s pamětí samsung, ten píše, že proběhl v pořádku, ale poslední položka p/n po vypsání Atiflash -i zůstává prázdná a karta byť je vidět v dos ve slotu i v Atiflash exe (za pomoci druhé GK 9800 GT) nevysílá obraz do monitoru. Děkuji za možné rady. Přepnutí bios do pozice 2 nic neřeší.


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: čt 30. březen 2017, 22:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
to sis puvodni bios nezazalohoval? to nebylo moc chytry, musis najit ten originalni

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: čt 30. březen 2017, 22:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
bych tam flashnul z 7970 / R9 280X to by melo bejt taky kompatibilni pokud nenajdes pro 7950

_________________
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL16, ASUS PRIME Z270-A, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i7-6700HQ, 940MX
i3-7100U, HD610


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: čt 30. březen 2017, 23:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
http://www.svethardware.cz/forum/showth ... adeon-7950
Je tam i BIOS ke stažení.
Jinak klidně zkus i ty BIOSy z jiných HD 7950, 7970 a R9 280, 280X.

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Core i5 3570K @ 4,5 GHz, Noctua NH-D15, AsRock Z77M, MSI GTX 970 4GD5T OC, Crucial Ballistix Sport 2x8GB, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900
NB2: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: pá 31. březen 2017, 16:01 
Nováček
Nováček

Založen: 08. únor 2013
Nahoru
Tak zatím jsem neměl čas zkusit ten bios co jsem stáhl, tak vyčkávám. Nicméně se mi podařilo zakoupit náhradní kartu 7870XT za 1100,-Kč tak náhrada už je. To ale neznamená, že to s HD vzdávám. Jen malý dotaz k flash, odstranil jsem z win ovladače AMD nemůže to být problém, proč nenaskočí karta. Děkuji.


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: pá 31. březen 2017, 16:56 
Nováček
Nováček

Založen: 08. únor 2013
Nahoru
Tak jsem zkusil i bios z odkazu a nic. Nahrál se, napsal, je mi fajn v tvé kartě a ahoj. Ještě mě tedy napadá, zda jsem si nepoškodil zdroj, když jsem přestavoval PC, ale to poznám až v úterý kdy dorazí XT, do té doby (bricket)... a nebo pak bude jásot. A budu muset dělat nové kabely do zdroje.


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: pá 31. březen 2017, 17:42 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Gigabyte 7950 pokud je nereferenční tak má úplně jinou kaskádu, obecnej bios z 7950 tam fungovat ihmo nebude.

Tady máš všechny biosy na Gigabyte 7950:
https://www.techpowerup.com/vgabios/?ar ... ze=&since=

Jeden z nich to bude. Bricknout jsi jí mohl také, ale to je velice nepravděpodobné.


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: pá 31. březen 2017, 23:41 
Nováček
Nováček

Založen: 08. únor 2013
Nahoru
Ty BIOS z Tech PowerPoint jsou krom jednoho na paměti Hynix a ten Samsung se mi podaří nahrát, ale situace se neměnil. Pořád bez obrazu a i po flash je položka p/n bez záznamu nebo popisu nějak verze. To p/n je při dosovém flash po načtení adaptéru 0 poslední nadpis v tabulce (nevím co to znamená), ale když jsem flashoval HD 7790 na RX 260 tak tam vždycky něco napsaný bylo.


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 11:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tady už těžko radit. Zkoušel jsi flashnout s bios-switchem na druhé pozici? Jedna by měla být read-only a druhá ne, mě se jednou podařilo ňák flashnout i tu read-only a pak už nikdy znova flashnout nešla, ale ta druhá ano.

To že ti zůstane PN prázná znamená že tam neni bios správně nahranej, ani ten co tam teď je, proto to možná nepostuje. Zkus ještě jiný verze flashjovacího programu? Zkoušel flashovat z dosu i z win, nevim no, prostě to vypadá jako by se tam ten bios nenahrál korektně.


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 19:34 
Nováček
Nováček

Založen: 08. únor 2013
Nahoru
No snad se na to zítra dostanu. Původně jsem flaschnul z win, kdy mi karta opakovaně psala bios michmached (nebo nějak tak), následným restartem už karta nenaběhla. Tak jsem zvolil metodu že jsem přepl bios na pozici 2, restartoval a přpl na pozici 1, ani toto nezabralo. Tak došlo na DOS přes USB.

Pokyn Atiflash -i ... v 0 se objeví Tahiti 7950, program hlasí vše ok.
následuje Atiflash -p -f 0 HD7950bios.rom a program hlásí suscefull (pardon za Aj)

vlastně jako, že je tedy vše v pořádku

při následným restartu karta neraguje (zkoušel jsem DVI, HDMI i jiný kabel) a při DOS Atiflash -i je pozice p/n bez záznamu.

Tak nevím, možná jsem nenašel zprávný bios, paměti na kartě jsou špatně čitelné, ale vyčtu Samsung 246, odstavec K4G20325F0-FC04, karta je GV-R795WF3-3GD rewize 1,0, sn. 130201058543, ean 4719331301088.

Tak by možná stálo za to sehnat původní bios, ale ten na Powertechup má dle mě dobré paměti a i tak se p/n nehlásí. Možná jsem ji hold uspal. Nevadí už jede domu HD7870XT, to do vánoc vydrží, hraji jen BF4.

Každopádně děkuji za snahu a beru i další návrhy. Rád expedimentuji.


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 22:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: norridge(chicago),il,usa
Nahoru
na moji sapphire hd 7950 mi nesel flashnout zadny stazeny bios ,zalohovany z karty vyhazoval pri flashi error (navic nektere programy hlasily ze to neni ati bios a to byl cisty pred upravou) ,nahrat sel pri force flash a bezproblemu funguje i po me uprave

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Gigabyte HD 7950 nezdařený flash -bios HD 7950 rew.1 sam
PříspěvekZaslal v: po 10. duben 2017, 19:54 
Nováček
Nováček

Založen: 08. únor 2013
Nahoru
jense ještě zeptám, nemá někdo tuto kartu s ddr Samusung, že by mi zde postl bios přímo z karty rew. 1,0... děkuji.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum