Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 11:50

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 530 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: so 15. prosinec 2012, 16:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
nevite co s tim ? kdyz flashuju s prikazem na aut. restart vypise to error 0002 ,kdyz bez restartu tak error 0FL01 ,kontrola pristupu je pass

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: st 19. prosinec 2012, 14:00 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
nazdar, mel bych dotaz na flashovani biosu karty naslepo,po spusteni pc sviti cervena kontrolka u pcie a usb sou mrtve deska proste nenabiha takze se nic naflashovat nemuze ,lze to nejak resit ?

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: po 14. leden 2013, 22:10 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Balík aktuálních flashovacích utilit (AtiFlash pro DOS a Linux + AtiWinFlash)
Citace:
All new versions never released before!
No changelog available.
AtiFlash 4.07 (DOS)
AtiFlash 4.07 (Linux)
AtiWinFlash 2.2.0 (Windows)

:arrow: Stahujte:


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: po 28. leden 2013, 21:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2004
Bydliště: Prerov
Nahoru
Caute, je tu nekdo kdo ma Saphire 5850 Xtreme a v BIOSu ma zvedle napeti? mam uplne stejnej problem co je na strane 24 uzivatel alhazred. Saphire Trixx zveda napeti v pohode, ale v BIOSu to nejde. Pouzil jsem RBE a Atiflash.

_________________
i3 6100 4,66GHz 1,35V, Xigmatek Æegir, MSI Z170 Tomahawk, 16GB RAM Micron 3190MHz, PowerColor Red Devil RX 470 4GB


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: čt 31. leden 2013, 15:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
ten balik je k nicemu cekal sem az doted na vyjadreni ,RBE mi pise ze muj bios neni ati bios ,jakykoliv bios mi odrovna kartu tak ze nenabehne ani deska, muj vlastni zalohovany bios vyhazuje error ,musim pouzit force flash (jako u ostatnich )

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 15:09 
Nováček
Nováček

Založen: 17. srpen 2012
Nahoru
Čau, mám takovej problém s ATI HD5770. Sehnal jsem si tuhle grafiku z Apple Mac Pro, a protože je potřeba přehrát bios aby jela na normálním pc, přehrál jsem bios pomocí atiflash v dosu. Po flashnutí počítač naběhne do windowsu ale bohužel mám black screen.
Nemá někdo funkční bios pro tuhle grafiku?
Popř. někdo z Brna kdo by si s tím pohrál aby to jelo?

Díky


 Profil  
 Předmět: Re: Odstranění powertune u Radeonů 7900
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 21:22 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Kknightley napsal:
Jop, práve vytváram bootable USB podľa toho návodu čo si postol, dám o pár minút vedieť ako som na tom :) ..

//EDIT: po naformatovani USB cez ten USB tool zostane usb prázdne, robil som to podľa postupu, nakopírujem tam nový .rom a nahodím winflash. Reset pc ale boot z USB nenabehne ani ked ho vyberiem v boot options :/
Tyhle dva body jsi provedl?
Citace:
Zaškrtněte volbu "quick format" a potom "create a dos start-up disk".
Klikněte na tlačítko "...", vyberte umístění rozbalené složky win98boot, a klikněte na OK.

... a nahraj tam AtiFlash, ATiWinflash nefunguje pod DOSem.


 Profil  
 Předmět: Re: Odstranění powertune u Radeonů 7900
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 21:26 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2012
Nahoru
Uplne vypatlany niesom :D samozrejme že som to spravil presne podľa návodu a urobil som aj tie body čo si napísal... nakopíroval som tam atiflash a novybios.rom no nenabootuje sa to :) (win 7 x64) .. ešte skúšam niečo s tým porobiť...

//EDIT: zaujímavé, skúsil som to USB spraviť aj ako správca a stále to nezoberie boot, proste sa hneď pustí windows aj keď vyberiem z boot menu USB disk :/ akoby to tam nebolo alebo čo ...


 Profil  
 Předmět: Re: Odstranění powertune u Radeonů 7900
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 21:36 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Tam je něco špatně, teď jsem podle toho návodu vytvořil bootovatelnou flashku a bez problémů bootuje.

Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Odstranění powertune u Radeonů 7900
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 21:39 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2012
Nahoru
Pokial dobre vidím v tom tvojom poste niekto tam mal podobný problém a ty si mu odpovedal "aha nalinkoval som špatne DOS subory" :D nemôže to byť aj chyba u mňa ? že tam ten link s dos subormi je nafigu ?


 Profil  
 Předmět: Re: Odstranění powertune u Radeonů 7900
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 21:41 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ne, link na správný archiv funguje, teď jsem z něho tu flashku vytvořil.

Na jednu zásadní věc jsem zapomněl. Filesystem na té flashce musí být FAT32! Jinak z toho do DOSu nenabootuješ


 Profil  
 Předmět: Re: Odstranění powertune u Radeonů 7900
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 21:43 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2012
Nahoru
No podľa tvojho linku mi to stiahlo win98boot.zip je to správné teda ?

a program ma defaultne nastavene FAT32 takže s tym som ani nehybal nejak. Fakt netuším v čom by mohla byť chyba :(

//EDIT: chlapikovi si tam postol nejaky Drivekey.zip kdežto v návode je win98boot.zip na stiahnutie, ten drivekey.zip už nejde stiahnuť :/


Naposledy upravil Kknightley dne út 26. únor 2013, 21:46, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět: Re: Odstranění powertune u Radeonů 7900
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 21:44 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jen pro kontrolu, rozbalil jsi ten archiv?

Přesouvám to do odpovídajícího vlákna.


 Profil  
 Předmět: Re: Odstranění powertune u Radeonů 7900
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 21:45 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2012
Nahoru
Rozbalil som to do C:\win98boot\ a túto cestu zadávam aj pri vytvarani USB ...

p.s. prečitaj si edit o prispevok vyššie s tym drivekey.zip

//Zaujímavé je, že mi to po použití toho HP USB softu žiadne súbory na USB nevytvorí, v tvojom screene je ich podstatne viac :)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 21:55 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ano, ten link na archiv "drivekey.zip" už v té době expiroval, proto jsem nalinkoval nový archiv s DOS soubory.

Takhle by to mělo vypadat před kliknutím na "Start".
Obrázek

Ve té vrchní rolovatelné nabídce by jsi měl mít vybranou tu USB flashku.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 22:05 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2012
Nahoru
Samozrejme že to mám takto, už som ti písal že tuto problém nebude, skúšal som program pustiť aj ako správca aj zo safe modu, stale nič :/ proste to nevytvorí na flashku tie subory. Skúsil by som inú, len nemám k dispozícií :/


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2013, 22:10 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Škoda, jestli budeš mít tu možnost, zkus to s jinou flaskou.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: po 8. duben 2013, 20:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. duben 2006
Nahoru
editoval jsem si bios z grafiky FX770m, nahral jej zpět (změna napětí a frekvencí aby méně topila). problem je, že mi jedou jen dolní dva takty (2D,Thrtl), ale na 3D a Extra se to nepřepne. nebere me hlava proč.

díky za radu.

_________________
FS Xi1546 (nvFX770m)


Naposledy upravil kao dne út 9. duben 2013, 06:26, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: po 8. duben 2013, 21:34 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
A hodnoty napětí, které jsi editoval, jsi bral odkud? Přepočítával jsi na HEX podle použitého kontroléru, bral z tabulky, nebo jsi je tam jen tak plácnul?


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: út 9. duben 2013, 06:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. duben 2006
Nahoru
Napětí jsem tam nechal z tabulky (0,89). Vlastně jsem jen snížil max takt na takt nižší, včetně jeho napětí. Max takt (Extra je 500/1250/800 / 1,05V -Core/Shader/Memory/napětí, to jsem přenastavil na to samý co má 3D (400/800/300/0,89). Příjde mi že to v tom biosu musí být někde ještě nastavený, že jsou jen dvě výkonostní hladiny místo čtyř, ale nemůžu najít kde to je. Přitom Clockrates zobrazuje 4 výkonostní hladiny.


//Krteq - Smazání duplicitního dotazu uživatele Bandy666666 z jiného vlákna.

_________________
FS Xi1546 (nvFX770m)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 530 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.