Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 11:12

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 530 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27
Autor Zpráva
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2013, 19:48 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
:-D :-D :-D Sice není hezký se smát cizímu neštěstí, ale tohle mě fakt dostalo. Dobrá práce! :-D
Už můj děda říkával: Mrtvej Radeon, dobrej Radeon. :mrgreen:

... no jestli máš ještě třetí kartu (nejlépe nvidii - ta Atiflash nevezme) a přes ní vrátit zpět oba biosy... ale radši bych si na to v tomhle případě pozval nějakou zkušenější osobu, aby si nakonec nevyrobil nějakou GTX7950 :P :thumbsup:

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2013, 19:53 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Nebo někde schrastit PCI grafiku. Staré S3 atd. se válí snad všude a jako zobrazovadlo pro DOS to bohatě stačí.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2013, 20:03 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 19. srpen 2013
Bydliště: Přelouč
Nahoru
Věřím ,že tohle jste tu ještě neměli :D :D
Kamarád mi tu hd7950 flashne a ja pak udělám tu 6870ku.
Je normální ,že ta karta není vidět ve správci zařízení ?
7950ka tam vidět je.
Sice nejde ,ale pc ji vidí.

_________________
NTB - DELL Latitude E5420 i3| MOBILE - SAMSUNG Galaxy S6
BMW e39 530DA Individual (Komfortsitzen , 16:9 navi, SIEMENS,142Kw Steptronic )


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: pá 13. září 2013, 06:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. červen 2010
Nahoru
Zdravím. Pomocí RBE jsem si upravil regulaci FANu v BIOSu (Sapphire HD5770 1GB rev. 2), flashnul... změněná regulace ovšem funguje jen tehdy, když nemam nainstalovaný ovladače... a mám takovej pocit, jakoby v BIOSu byla regulace dvojí, pokud to nějakým záhadným způsobem neregulují ovladače, což mi ale přijde jako blbost vzhledem k tomu, že každá karta stejnýho typu má x nereferenčních řešení -> jiná regulace FANu... když vemu původní BIOS, bez ovladačů má FAN konstantně 30% až do teploty 45°C (toto odpovídá tomu, co si přečtu v RBE)... s ovladači má ale už 32% při 34°C a při zvýšení teploty jde rychlost FANu nahoru (A to v RBE nikde není)... změnou FANu v RBE tedy mohu měnit jen regulaci, když grafika nemá ovladače (nebo při bootování), jak ale nainstaluju (zkoušel sem starší i novější) ovladače, regulace je jiná a je jedno, jestli karta jede ve 2D nebo 3D taktech.
Neví někdo, co s tím? Předem díky.

_________________
|MB:Asus M4A785TD-V Evo|CPU:AMD Phenom II X4 955 BE + Noctua NH-C12P SE14 (140mm FAN)|RAM:Kingston - 4GB (2×2GB) DDR III 1333MHz|GPU:Gigabyte Radeon HD7850 2GB (OC) + Accelero Twin Turbo II (2×92mm FAN)|HDD:Seagate 1TB ST1000DM003-1CH162|SND:Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty PRO|PSU:Seasonic S12 Energy Plus SS-550HT 550W|


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: čt 16. říjen 2014, 12:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Lisi se nejak postup flashovani X2 grafik od normalnich?
Mam tady totiz HD 3850 X2, na kterou nekdo narval 3870 X2 bios, tak chci vratit zpatky original.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; MX500 500 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: čt 16. říjen 2014, 12:50 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ano, liší -> Jak používat ATiFlash (DOS)

sekce Postup pro X2 karty (HD3870X2 & HD4870X2)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: so 25. srpen 2018, 10:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
Ak som si odpiekol primarny bios na gpu, a pouzivam sekundarny, ako opravit ten primarny? je to mozne? V56 nitro+
(W10, uz len usb zariadenia)

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 6800 Gigabyte Gaming OC, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: so 25. srpen 2018, 13:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Mas ten BIOS odzalohovany?

Ak nie, stiahni si ho tu: https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=AMD&manufacturer=Sapphire&model=RX+Vega+56&interface=&memType=&memSize=&since=. Neviem ci ti chyba ten s vyssim limitom na TPD alebo nizsim, tak sa tym prehrab.

Potom stiahni aktualny ATI Flash: https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

Nabootuj na sekundarnom BIOSe, po nastartovani PC prepni prepinac na karte na primarny BIOS, a flashni stiahnuty BIOS z PC cez "AtiFlash.exe -p 0 menobiosu.rom".

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Google Pixel 3a, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: so 25. srpen 2018, 16:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
jj, mam odzalohovany, aj mam novy ati flash, cez neho sa mi to podarilo rozbit. skusal som na v56 nitro+ dat v64 nitro+ bios
v tomto su nitro karty oproti zakladnym vegam otrasne, tam slo bez problemov flashovat biosy, nitra su na to velmi citlive


ten prikaz dat do cmd line?

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 6800 Gigabyte Gaming OC, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
PříspěvekZaslal v: so 25. srpen 2018, 19:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Hej, otvor cmd v zlozke ATIFlash, a zadaj tam ten prikaz. Keby ti napisalo nejaky mismatch, tak pridaj -f (force) switch, t.j. "AtiFlash.exe -p 0 -f menobiosu.rom".

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Google Pixel 3a, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 530 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.