Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 25. listopad 2020, 16:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Asus Bios chyba
PříspěvekZaslal v: čt 19. listopad 2020, 19:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
Neviem kde je chyba..

Po aktualizácii biosu na asus maximus x hero 2503 vždy keď vypnem pc a teda aj z el .... Ked nevypnem z el len vypnem pc tak to nerobí.

Nahodí chybu že aby som obnovil nastavenia v BIOSE obnovil som a nič....

Stále keď zapnem kábel do el a pc tak mi to vyhodí. Skúšal som dať starší bios čo som mal pri ňom to nerobilo no neskor tiež začalo.

Skúšal som dať clear cmos (zo zadu na doske je tlačidlo podržal som 15 sekúnd pri vypnutom pc a zdroji).

Skúšal som pri vypnutom pc prehodiť jumper tiež 15 sekúnd... a nič...

CMOS baterku som nevyberal (je pod obrou grafikou) a keď ju vyberiem rovno ju aj nahradím....

Ten screen ukazuje chybu ja nemám 4 klávesnice zapojene len jednu a 2 myší takisto nemám len 1. Nechcem pri každom zapnuti pc toto riešiť že isť do biosu a reštart... Všimol som si že dátum v biose je potom prenastaveny na 1.1.2009 0:00

Čim to môže byť? že by zlou baterkou cmos??


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Bios chyba
PříspěvekZaslal v: čt 19. listopad 2020, 19:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Jo, to ze odpojujes uplne od elektriny se holt podepsalo na jeji zivotnosti. Nevahej a vymen ji.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Bios chyba
PříspěvekZaslal v: čt 19. listopad 2020, 20:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
Na životnosti batérie cmos??

No mam to tak že prepäťový kábel je v sieti a vypínam iba to tlačítko na prepäťovej teda odstavím elektrinu. Lebo keď nevypnem prepätovku tak monitor myslím že aj klávesnica a myš takisto aj doska svietia kým to nevypnem.

Nerad nechávam pc pod prúdom cez noc napr...

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Bios chyba
PříspěvekZaslal v: čt 19. listopad 2020, 20:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
- tak zivotnost baterie si si asi prave odmeral sam, tak to neries a proste ju vyskusaj vymenit ako ti radi
- ked tam nejde stava, tak je uplne jedno v com to mas zapojene


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Bios chyba
PříspěvekZaslal v: čt 19. listopad 2020, 21:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
No ved aj ty keď napr vypnes PC tak nejde tam prúd ci? Škoda ze sa nedá nabiť ako mobil haha nechal by som v sieti zapojené aj hodinu hah. Po dvoch rokoch výmena baterky Hmm... Kúpim viac kusov pre istotu.... A rovno Panasonic.

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Bios chyba
PříspěvekZaslal v: so 21. listopad 2020, 11:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
Vymenil som baterku.... Bola tam akási KTS z Japonska. Nepoznám takú značku... Teraz som tam dal energizer hah chcel som Panasonic ale nebolo v obchode nevadí a varta už nie je to čo bývalo. Vymenil som baterku čiže gpu von CPU noctua chladič odsrubovany trosku nábok ale držal som v ruke nechcel som úplne vyberať.. Vybral baterku 5min asi počkal aby som mal tiež že sa cmos reštartuje... Potom som dal default parameters restart
V biose nastavil potom to čo som chcel a mal vždy teda virtualization technology enabled, CSM na auto alebo disabled, a nastavenie medzi detect other os (legacy) a Windows uefi som zvolil uefi (úvodné rozlíšenie pri boot screen je potom krajšie upravené), potom zapol erp s4 a s5, s tým re rog effekty sú zapnuté iba keď je PC zapnutý, keď vypnem tak sa vypnú... Podľa mňa je blbosť keď to svieti aj pri vypnutom PC. Už ne vyťahujem kábel zo steny.


Lenže keď vypnem PC monitor nevypne teda len tu diódu no.. Musím manuálne vypnúť.

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.