Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 22. leden 2020, 01:26

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: so 23. leden 2016, 21:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Dnes vecer na mne cekala po rannim vypnuti PC cerna obrazovka a PC nereagoval (do monitoru vubec nesel signal), takze jsem se ani nedostal do biosu (MSI X99A).

Zkousel jsem reset CMOS pres tlacitko a to nepomohlo. Musel jsem rucne prepnout na druhy BIOS (dual bios jumper), nahrat si na flashku bios a pak ten prvni prepsat.

Dalsi vec, co jsem vysledoval je, ze se mi samovolne upravy v BIOSu jednou vratily do defaultu. Zapl jsem si moznost probouzet PC pres USB a ona po nejakem xtem restartu prestala najednou fungovat a kdyz jsem se podival do BIOSU bylo to ne defaultni off hodnote.

Puvodne jsem podeziral Windows Update, protoze kdyz se mi to stalo pred tydnem poprve na mne cekal error s modrou obrazovkou a bylo to hned po vetsim mnozstvi aktualizaci, nicmene to je zrejme z logiky veci blbost a nelze to spojovat. U rucnich skladacek ale mam za to nic Windows do BIOSu neuklada a stejne jde pocitam u hotovych sestav jen o nejake hashe.

V kazdem pripade prosim o info jestli se to nekomu stalo a zda-li to je na RMA desky, nebo na to pomuze neco jineho.

Diky.


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: čt 28. leden 2016, 21:24 
Nováček
Nováček

Založen: 25. listopad 2011
Bydliště: Hranice na Moravě
Nahoru
Ahoj, možná blbost, ale baterka CMOS je OK?


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: pá 29. leden 2016, 06:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Jeste jsem ji menit nezkusil, ale ze by zrusila cely BIOS? Navic deska nema stale vic jak pul roku.

Resim to soubezne s podporou MSI.


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 19:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Tak problem je zpet a tentokrat nefunguje ani druhy BIOS a CMOS reset. Po startu PC mam black screen u obou at delam, co delam. Mate nekdo prosim nejakou radu co s tim, nebo nezbyva, nez-li to reklamovat?


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 21:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
deska vcelku nova, myslim, ze by mela umet flash biosu primo z usb i pri "mrtvolnym stavu" kterej mas ted, mrkni do navodu jestli to fakt umi, pak staci jen vrazit flashku s biosem (detaily najdes v navodu) do spravnyho usb

pokud tohle neumi/nezabere to tak zbejva asi jen reklamace, celkove to jeji chovani je dost divny, tohle by se stat nemelo

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 21:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Na displeji na desce je videt AF, 60, 55 , 04 , coz mne dovedlo k pametem. Vsechny jsem vytahl a po jedne dal do slotu, kde zadna nebyla. Stale stejny problem. Bez pameti to pise E0.

Poradi mi nekdo prosim jak udelat flash biosu primo z usb pri mrtvolnem stavu? Tohle presne hledam, ale nikde jsem nenasel.

Je to MSI M-Power X99A.


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 21:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
3 vteriny nez jsem zkopiroval nazev desky do googlu... vim ze to neni presne tvuj pripad, protoze ty se do biosu uz nedostanes, ale hledam dal :idea:

BIOS recovery with AFUDOS command
When BIOS updating fails or causes the computer non-bootable, you can recover the
failed BIOS by the steps below.

Preparation:
1. Prepare a bootable USB flash drive.
2. Download the latest BIOS file from the MSI official website at http://www.msi.com, and
then decompress the file.
3. Copy the AFUDE238.exe and the BIOS file to the bootable USB flash drive

BIOS recovery steps:
1. Power off the system.
2. Set the Multi-BIOS switch to the functional BIOS ROM.
3. Insert the bootable USB flash drive you have made to the USB port.
4. Boot the computer into the bootable USB flash drive.
5. Set the Multi-BIOS switch to the failed BIOS ROM.
6. Execute the below command to flash the BIOS:
For example: AFUDE238 EXXXXIMS.XXX
7. Restart the computer after the BIOS flashing is complete.

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


Naposledy upravil Alfajk dne st 9. březen 2016, 21:46, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 21:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Diky, ale tohle je presne to, co jsem popisoval, ze mi fungovalo drive. Delal jsem to snad 5x.

Ja mam ted cernou obrazovku taky u BIOSU B, takze jsem proste zaseknuty.


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 21:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
a co to udela, kdyz tam das takhle pripravenou flashku? podle dostupnyho popisu v navodu by to melo flashnout, pokud se to samo nestane, je podle me problem nekde jinde, nez v rozbitym biosu, spis selhal jinej kus HW, mozna samotna deska


/edit> zkus napsat primo na support MSI, navic pokud sis tu desku jeste u nich dodatecne registroval, urcite radi pomuzou, ja takhle resil problem u ASUSu a se supportem jsem to behem odpoledne dal dokupy

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


Naposledy upravil Alfajk dne st 9. březen 2016, 21:52, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 21:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Kdyz tam dam flashku, tak to nic urcite samo od sebe mam tu obavu neudela. Minule jsem taky musel poustet rucne BIOS a poustet M-Flash utilitu a pak teprve zacal proces flashe BIOSu.

Na jaky navod jsi prosim nyni narazel? Jestli ten, co je vyse, tak ten vyzaduje skutecne funkcni BIOS B a to ja bohuzel nemam, stejne jako A.

Tady je jinak manual k desce:
https://www.msi.com/Motherboard/support ... own-manual


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 21:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
zkus jeste vypnout fastboot, mel by tam na to bejt podle manualu cudlik primo na desce, k tomu to jeste resetni vyndanim baterky

...jak se zda, tahle deska flash mrtvoly neumi, to je zvlastni, myslel jsem si, ze to umi kazda moderni deska, ta moje umi dokonce i flash bez procesoru O_o

potom teda zbejva ten support a nebo reklamace u prodejce

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 22:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Vyndana baterka uz byla, to nepomohlo. Fastboot jsem mel vypnuty a ten cudlik jsem taky preventivne zkousel mackat jestli to nevyresi problem, ale bohuzel bez uspechu.

Support mi posledne radil neustale upgradovat na nejnovejsi BIOS. Oni tam ani neumi moc Anglicky, takze to bylo takove celkem na houby a clovek dostaval strojove odpovedi. Nejaky pre-release BIOS mi tam borec poslal na svem soukromem FTP apod. , moc profesionalne to nepusobilo.

Nejvetsi paradox je, ze se mi to vzdycky stalo po instalaci aktualizaci Windows 10, kdy po restartu prestal PC odpovidat.


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 22:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Zitra to zkusim tady na Ostravsku vzit nekam do servisu, abych vyloucil svuj vlastni faktor a pokud to bude vadne (a nebudou to ty pameti po vyzkouseni jinych viz error hlaska vyse), tak holt desku necham vymontovat, nebo sam pokud na to budu mit jeste trpelivost vymontuji, zabalim a poslu do Alzy, kde si mne urcite nechaji vychutnat 30-denni lhutu pro reklamaci.


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 22:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
ja se win10 vyhejbam jako cert krizi, protoze s kazdym upgradem prichazeji podobny problemy, a najit reseni je prakticky nemozny

zda se me to jako blblost, aby windows mohli jakkoliv hejbat s biosem, ale nejaka zvlastni nekompatibilita by tam ciste teoreticky bejt mohla

pokud maji support takhle naprd, tak to se asi neda delat nic jinyho, nez reklamace, ten navod od desky jsem prolitnul a chybi tam spousta informaci, v podstate tam neni vubec nic, asus i gigabyte maji manualy zpracovany mnohem lip

/edit > ty pameti by to bejt mohli, jenze podle navodu jsem zase nezjistil nic, neni nekde na desce cudlik "MemOK" nebo jeho varianta? asus ho tam ma a slouzi k otestovani pameti/nastaveni funkcni konfigurace vcetne casovani

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2016, 22:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Ver mi, ze mne se to taky zdalo jako BIOS dokud se to nestalo podruhe a pak po 5.

Pameti jsem hned po zakoupeni projizdel Memtest 86x a dalsim testem po dost dlouhou dobu a problem to nenaslo.

Na desce je pokud vim jen ten LED s ciselnymi kody a ten ukazuje stridave AF, 60, 55 a 04 .

Kez by to byly ty pameti. Zitra to vezmu do servisu a poprosim je jestli mi tam pokud na mne budou mit cas nejakou jejich nedaj. Vice nez-li jsem delal ja sam asi nevyzkousi.


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2016, 14:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Jeste mne napadlo jestli neni nejaky servisni manual k desce pomoci ktereho bych mohl vynutit update z flashky?


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2016, 23:07 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2011
Nahoru
Resili tam podobny problemhttps://forum-en.msi.com/index.php?topic=255569.0

_________________
AMD Ryzen 5 2400G, ASRock AB350M Pro4 ,Patriot Viper DIMM 8GB DDR4-3200 1.35V,, HDD TEAM TM8PS7512G.WDC WD10SPZX, Creative Sound Blaster Audigy FX SB 1570, ZDROJ SilverStone SST-SS30SF,Crono Micro case MT-36


 Profil  
 Předmět: Re: Nutnost opakovaneho flashe biosu - pocitac nereaguje
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2016, 23:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2004
Nahoru
Ja vim, tohle jsem uz nasel. Psali tam o RAM, ale ja mam DDR4 otestovane pres memtest x64, 6 mesicu mi bezely pod stolem.

Zkousel jsem menit jeden stick za druhy a davat je do dvou ruznych slotu, kdy jeden z nich nebyl vubec predtim pouzit a stale stejny problem.

Dalsi thready co jsem nasel se zacaly stacet k CPU a zohnutch pinech, ale to uz je nesmysl. Mne pak dokonce radili at to cele vymontuju a pustim na stole (https://forum-en.msi.com/index.php?topi ... msg1532965).

Podle meho by to mohl byt BIOS, ktery se nejak podelal a prestava brat pameti - napr. spatne takty. Jelikoz se ale ja ani do jednoho BIOSu nedostanu, tak to nemam jak overit ani napravit.

Uz jsem objednal Asus desku, ktera snad zitra dorazi. Vymenim ji za MSI a to poslu na reklamaci.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.