Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 5. prosinec 2019, 15:44

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: pá 15. listopad 2019, 11:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
Hra ma integrovanej benchmark
Nastaveni https://abload.de/img/aoe2de_s_2019_11_15_1sake2.png
3700x
32GB ram 3733mhz
1080TI

Vysledek
https://abload.de/img/aoe2de_s_2019_11_15_1qykmq.png

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: so 16. listopad 2019, 15:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. březen 2007
Bydliště: Bratislava
Nahoru
Obrázek

Ak zapnem vsetko tak mam 1191

8700K@4.7
16GB 3200Mhz
OC RTX 2080

_________________
i7 8700k + NH-D15, Strix Z390-F, 16GB 3200MHz, MSI RTX2080, Superflower 650W, Define Meshify C, EIZO EV2750


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: st 27. listopad 2019, 21:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
Předpokládám že v multiplayeru to bude na cpu velmi náročné..

_________________
Ryzen 3700x - Fera 3 - MSI B450 Gaming Plus - Kingston Predator 16Gb, 3466Mhz CL16 T1 - SSD 960 EVO 250GB M2 - Kingston Hyper 240Gb Sata - Sapphire RX580 4Gb - Creative Sound Blaster Z - PSU 500W Cooler Master.
Dell Vostro - Intel i7 3612qm 4/8 - Radeon 7670m


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: čt 28. listopad 2019, 12:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2008
Nahoru
si robite srandu nie ? mam cca 1150 bodov
vsimli ste si ale ze vam cpu aj gpu pocas testu idu na 15% a gpu je pritom podtaktovane ?
ta hra je odpad


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: čt 28. listopad 2019, 14:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
rbclass to sis koupil odpad (dle tebe) hru, nebo warez? Asi ani neopovidej...
Evidentne to neni pouze graficky benchmark, kdyz ma HEAD a riXo na desetinu shodne skore s ruznyma sestavama.

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: čt 28. listopad 2019, 14:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
RB, jak to myslíš? To je AOE2, je to spritová 2D grafika, jen teď dostává novej pěknej kabát, ta ani nemá co zatěžovat. Největší problém tam bude masové AI jednotek a komunikace se serverem ve velkejch FFA matchích kdy každej hráč má 200 jednotek a hraje jich 8. Nečekej že ti to ale vyloaduje komp heh. Vyloaduje ti to max 1-2 thready na CPU a na GPU to jen rescaluje 2D textury.


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: čt 28. listopad 2019, 17:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2008
Nahoru
Shaquike kúpil,čo máš proti tomu? Ako som mal vedieť že to je takýto bordel?
Tá hra je technicky odpad. Je to zrejme starý engin nejak vylepšený. Nedokáže to využiť ani časť dnešného HW. Napr. hrám a FPS mám na cca 40..a hw ide na 10% cpu aj gpu.
Chcem tým povedať,že o stabilných 60 FPS môžem akurát snívať


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: čt 28. listopad 2019, 19:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
To je u strategie fakt dulezity mit 60FPS?
Nedokaze to vyuzit HW, uz podle doporucenych pozadavku. Zase si zahraji i majitele mene vykonnych PC...
Citace:
Procesor 2.4 Ghz i5 or greater or AMD equivalent
Grafika Nvidia® GTX 650 or AMD HD 5850 or better

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: so 30. listopad 2019, 11:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
Ten test je dost overkill.Obrovska mapa doslova plna jednotek a stejne tam mam 40-60fps.Takze optimalizace je podle me dobra.Urcite lepsi nez ve starcraft2.

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: so 30. listopad 2019, 13:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
SC2 ma několik nastaveni zavisle na CPU (Reflections, Effects, Physics), coz AOE2 nemá.


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: ne 1. prosinec 2019, 11:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ona i těžko může mít když je to 2D hra, takže tam ňáké počítání polygonů a jejich odrazů/stínů/animací neni. 99,9% výkonu tady padá na AI jednotek a skoro nic jiného. Jinak btw povedlo se rozchodit na Win7 ač MS tvrdě bojoval že je ta hra win10 only. Mam ale problém se zvukem když hraju dlouho a hodně se toho děje tak zvuky hry začnou fungovat jen sporadicky a už se to do restartu hry nezlepší, hudba a mluvení jednotek ovliněné není. Nevim jestli je to tim.

Skóre mám 1233,9.

Nastavení mam takovýhle: Ty věci co jsem vypnul dle mého názoru vizuál akorát zhoršujou (nebudu si například zapínat bloom abych nad něj musel dát sharpen aby mi doostřil to co bloom podělal, WTF).

https://i.imgur.com/69xTki7.jpg

https://i.imgur.com/cjLuABo.jpg

Nutno říci ale že dle task manageru se to chová hodně single-threadově, to i AOE2 userpatch na voobly má 2 thready hra také jede lépe, doufejme že to ještě dotahnou. Dedikovaný servery jsou good ale velkeé FFA mapy s tunou hráčů a velkou populací zatim moc nedávaj. Resp dávaj hůř než voobly.


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: po 2. prosinec 2019, 19:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
Je potreba to testovat se 100% zoomem

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: po 2. prosinec 2019, 23:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Otestovat můžu, ale hrát tak rozhodně nebudu, protože 50% je nativní, ala nativní rozlišení spritů bez resamplu a je to na ostrosti vidět, resp na mém low PPI monitoru dost.


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: út 3. prosinec 2019, 20:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
OK, tak je to trošku jak jsem si myslel, podle toho jestli člověk použije UHD pack (a sprity s mnohem vyššim rozlišením) se mění i zoom. Tzn 50% zoom na normal je stále více odzoomované jak 100% na UHD. A protože se bavíme o 2D hře tak to celé ještě škáluje s rozlišením, tzn nelze vůbec porovnávat UHD a non UHD mody a stejně nelze porovnávat různá rozlišení proti sobě, takže nemá cenu cokoliv proti sobě měřit.


 Profil  
 Předmět: Re: Age of empires2 definitive edition benchmark
PříspěvekZaslal v: út 3. prosinec 2019, 23:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
Vsak proto jsem do prvniho postu napsal nastaveni na testovani :) Mozna bych jeste mel doplnit nizsi rozliseni.

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.