Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 2. březen 2021, 10:06

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Siemens A52 samovolné vypínání
PříspěvekZaslal v: po 14. červen 2004, 10:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. říjen 2003
Nahoru
Možná tenhle dotaz patří spíš na smetiště nebo úplně na jiné fórum, ale třeba tady někdo rozumí mobilům :)

Mám Siemens A52 (není můj), je z bazaru, takže nějaká záruční oprava a tak nehrozí.

Problém:
Sem tam se sám vypne. Někdy funguje třeba půl dne bez problému a pak zase bum. Skoro vždy po zmáčknutí buď 1čky nebo 4ky. Častěji 1čky. Je jedno v jakém režimu, ať už psaní SMSky nebo ukládání čísla nebo třeba vkládání PINu. Projeví se to tak, že po zmáčknutí klávesy buď jakoby na vteřinu zamrzne a zhasne nebo hned po zmáčknutí zabzučí a zhasne.

Tušíte, kde by mohl být problém? Díky.

//Na smetišti taky rozumí mobilům :wink: - TomV


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 14. červen 2004, 10:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. leden 2004
Bydliště: Borg Cube
Nahoru
Software. takovýhle problémy většinou způsobuje chyba v software. Nech si přehrát software a bude to vyřešeno. Možná. :?

_________________
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 14. červen 2004, 10:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
jestli to dela vzdycky 1 nebo 4, tak bych to videl na naky hw bug... proste se tam pri tom tlaku neco pohne...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 14. červen 2004, 11:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. říjen 2003
Nahoru
ICE napsal:
jestli to dela vzdycky 1 nebo 4, tak bych to videl na naky hw bug... proste se tam pri tom tlaku neco pohne...


Taky me to napadlo. Kdyby to delal v urcite situaci (treba pri psani SMS), tak bych si taky myslel, ze je spis FW, ale 1 a 4 kdykoliv ... divne. Nemuze se treba nejak pohnout tim tlakem na klavesu baterka?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 14. červen 2004, 17:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2003
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Presne to my dela M55 zitra ho nesu na reklamaci :sad: ,tak jsem zvedavej cim to je.Mam ho necelej rok a ted to zacalo blbnout. Dela to tak 4x do tydne.

_________________
AMD Atholon Barton 2500+ @ 3200+, Whisper Rock IV, EPOX 8RDA3+ rev. 2.1, 2x512 MB DDR 400 Kingston Dual Chanell, GeForce FX 5600 256 MB DDR, WiFi D-Link 520+, Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB , LiteOn Combo 48x24x48x16x, AOpen CD-Rom 56x, Genius NetScroll Opical, IBM 19" ,... Nokia 6630 - OS Symbian 8.0 RULEZZZ

To co nás nezabije,to nás posílí. Nietzche


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 14. červen 2004, 17:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Me se Alkac 715 vypne gdyz pri zapinani zahejbam z baterkou ale nastesti ho mam zaplej furt takze to neresim :)

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 14. červen 2004, 19:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2004
Bydliště: Prague
Nahoru
Dělám na reklamačním odd. v ET a věc vidím z několikaleté zkušenosti takhle :

Pokud si ho koupil v bazaru (bez záruky), tak by to mohl být v lepším případě špatný sw a v horším a tady bych se spíš přiklonil, mobil je vytopený (je někde zoxidovaný na desce- asi). Prostě někomu někde zmokl, šup s ním do bazaru. Když ho vykupují prd poznají....obvzlášť pokud ho tam dotyčný zavčasu donese (závada se neprojevuje - "zatím").
Tomu vytopení naznačuje to, že se vypíná když stiskneš nějakou konkrétní klávesu (zkrat na desce a bum - vypne se).
Ale můžu se mýlit a může to být tím sw. To zjistíš jedině pokud MT rozebereš. Jenže Siemens se dá rozdělat jen speciálním udělátkem, které má jen Siemens servis. Druhá možnost jak se dá rozebrat je trochu o poškození krytu...je to dost krkolomné, ale dá se to. Je to pak poznat, že byl rozebíraný.
Nebo ho pošli (odnes) do Seimens servisu a tam ti řeknou. Manipulační poplatek v případě nezáruční opravy je něco kolem 300 korun. Mobil otestují, rozeberou a navhnou řešení. Pokud je to vytopenka nabídnou Ti novou desku za cenu novýho mobilu, takže si to radši zbalíš a dopadneš tak, že si půjdeš koupit novej...případně pokud by to byl sw, zaplatíš si novej + manipulační polatek a do litru se vejdeš...no nic moc, ale jinak to nejde... :(

Jinak co se týče servisu Siemens patří k nejhorším v oblasti mobilů vůbec.
Doba čekání na opravu je skoro celý měsíc a většinou nestíhají 30-ti denní zákonou lhůtu na opravu.

Rada pro všechny co kalkulují s nákupem mobilu :
Nekupujte nic v bazaru a jim podobní. Nejlepší je koupit novej mobil přímo u operátora. Řeknete si : "proč? Vždyť to maj drahý.." , jenže jsou co do reklamcí hodně tolerantní.
Běžná praxe je : koupím novej mobil s dvouletou zárukou a těsně před koncem záruky telefon nechám 3x poslat na stejnou reklamaci (příklad "zamrzá-občas se vypíná) a poté co máte v rukou 3 opravenky s vyjádřením ze servisu se vydáte k oprátorovi, kde požadujete peníze nazpět. Poté co vám operátor vrátí peníze, máte hnedle na nový mobil a jste pořád "in". Pokud vám nechtějí vrátit peníze, stačí udělat trochu dusno (jakože odejdete ke konkurenci) a máte vyhráno...
Věřte mi dělám v tom již 4 rok :-D

No tak to by mohlo stačit...omlouvám se za dlouhé řádky

_________________
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 14. červen 2004, 19:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Roxyman napsal:
Pokud vám nechtějí vrátit peníze, stačí udělat trochu dusno (jakože odejdete ke konkurenci) a máte vyhráno...

Nebo se podivaji na tvuj ucet na vsech tech 200kc, co si za rok provolal a reknou: "Tak s jdete." A ses taky nahranej :lol:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. červen 2004, 07:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. říjen 2003
Nahoru
No další vývoj je teď takový, že mobil už nejde ani zapnout a když ho dám na nabíječku, tak ani nezačne blikat ikona nabíjení ....

Zatím to má v péči kolega, co tady dělá HW a pár mobilů už opravil, tak uvidím.

Jinak budu vděčný i za další rady, díky všem.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. červen 2004, 07:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Pop napsal:
No další vývoj je teď takový, že mobil už nejde ani zapnout a když ho dám na nabíječku, tak ani nezačne blikat ikona nabíjení ....


no tak to podle mě skutečně vypadá na vytopený kousek, ty se rádi chovají zrovna takhle

_________________
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. červen 2004, 07:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2004
Bydliště: Prague
Nahoru
bukva napsal:
Roxyman napsal:
Pokud vám nechtějí vrátit peníze, stačí udělat trochu dusno (jakože odejdete ke konkurenci) a máte vyhráno...

Nebo se podivaji na tvuj ucet na vsech tech 200kc, co si za rok provolal a reknou: "Tak s jdete." A ses taky nahranej :lol:


Tak to se spolehni, že neřeknou! :twisted:
A kdyby jo, tak po zavolání vedoucího skončili 8) .

_________________
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. červen 2004, 07:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2004
Bydliště: Prague
Nahoru
Pop napsal:
No další vývoj je teď takový, že mobil už nejde ani zapnout a když ho dám na nabíječku, tak ani nezačne blikat ikona nabíjení ....


Hmm, tak to jsem zvědavej na co příjde...každopádně nám sem napiš co s tím bylo-je.
Tipuju to na vytopenku...

_________________
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. červen 2004, 14:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Roxyman napsal:
Pop napsal:
No další vývoj je teď takový, že mobil už nejde ani zapnout a když ho dám na nabíječku, tak ani nezačne blikat ikona nabíjení ....


Hmm, tak to jsem zvědavej na co příjde...každopádně nám sem napiš co s tím bylo-je.
Tipuju to na vytopenku...

Treba je to jenom cip v baterce nebo konektor
me se na Alkaci 701 taky podelal konektor :roll:

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. červen 2004, 15:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2004
Bydliště: Prague
Nahoru
Dr Meduza napsal:
Roxyman napsal:
Pop napsal:
No další vývoj je teď takový, že mobil už nejde ani zapnout a když ho dám na nabíječku, tak ani nezačne blikat ikona nabíjení ....


Hmm, tak to jsem zvědavej na co příjde...každopádně nám sem napiš co s tím bylo-je.
Tipuju to na vytopenku...

Treba je to jenom cip v baterce nebo konektor
me se na Alkaci 701 taky podelal konektor :roll:


Ale jo to by mohl klidně být napájecí konektor, ale v případě, že se vypíná při stisku konkrétní klávesy, to spíš ukazuje na to vytopení...
V servisu by Ti přeně řekli co to mu schází... :wink:

_________________
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. červen 2004, 15:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. leden 2004
Bydliště: Borg Cube
Nahoru
Roxyman napsal:
Jinak co se týče servisu Siemens patří k nejhorším v oblasti mobilů vůbec.
Doba čekání na opravu je skoro celý měsíc a většinou nestíhají 30-ti denní zákonou lhůtu na opravu.


S tím bych si dovolil nesouhlasit. Na reklamaci jsem poslal už pěknejch pár Siemensů, ale že by nějaká trvala hodně dlouho, to ani náhodou. Nejdelší reklamace byla asi 14 dní. Většinou je to do 7 až 10 dní zpátky, což se kolikrát nedá říct o jinejch servisech. 8-)

_________________
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. červen 2004, 22:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. leden 2004
Bydliště: Prague
Nahoru
Borg napsal:
Roxyman napsal:
Jinak co se týče servisu Siemens patří k nejhorším v oblasti mobilů vůbec.
Doba čekání na opravu je skoro celý měsíc a většinou nestíhají 30-ti denní zákonou lhůtu na opravu.


S tím bych si dovolil nesouhlasit. Na reklamaci jsem poslal už pěknejch pár Siemensů, ale že by nějaká trvala hodně dlouho, to ani náhodou. Nejdelší reklamace byla asi 14 dní. Většinou je to do 7 až 10 dní zpátky, což se kolikrát nedá říct o jinejch servisech. 8-)

Může bejt... :twisted: Ale dle statistik a grafů které tu pečlivě dávám e do kupy, je na tom Siemens nejhůře...a reklamací které nestihli opravit do 30 dnů mají ze všech servisů zdaleka nejvíc...Holt si měl kliku :D

_________________
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 16. červen 2004, 11:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2003
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Ten můj MT55 je novej,přímo od operátora,takže vpoho. Na dobu servisu mi půjčej novej.To jsem se ptal.

Co se účtů týče tak jsem taky nic moc zákazník za rok utratím asi 16000,- :sad:

_________________
AMD Atholon Barton 2500+ @ 3200+, Whisper Rock IV, EPOX 8RDA3+ rev. 2.1, 2x512 MB DDR 400 Kingston Dual Chanell, GeForce FX 5600 256 MB DDR, WiFi D-Link 520+, Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB , LiteOn Combo 48x24x48x16x, AOpen CD-Rom 56x, Genius NetScroll Opical, IBM 19" ,... Nokia 6630 - OS Symbian 8.0 RULEZZZ

To co nás nezabije,to nás posílí. Nietzche


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 16. červen 2004, 12:16 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. leden 2004
Bydliště: Borg Cube
Nahoru
sierrapce napsal:
Ten můj MT55 je novej,přímo od operátora,takže vpoho. Na dobu servisu mi půjčej novej.To jsem se ptal.

Co se účtů týče tak jsem taky nic moc zákazník za rok utratím asi 16000,- :sad:


Myslíš M55 ne? Ten mám taky :-D Super telefon.
Co se účtů týká, tak si vystačím zhruba s 400 až 500 měsíčně. Zase takovej blázen na volání nejsem (naštěstí).

_________________
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 07:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. říjen 2003
Nahoru
Epilog

Motto: Nechci tu slevu zadarmo

Takže asi tak:
Kolega v práci to proměřil, otestoval, zkontroloval nač jeho síly a vybavení stačilo a nezjistil nic.
Tak jsem to vzal do jedné firmy u nás ve městě do servisu:
Borcovi jsem vysvětlil vo co gou, když jsem mu řekl, že je to z bazarau, tak se jenom tak smutně pousmál ... měl takový zvláštní výraz ... ehm 8-)
A pak řekl jenom: "Pane, tohle spravovat nebudeme." Trochu se mi zatmělo před očima, ale on se rozvykládal a řekl, že pár takových Siemensů už měl v ruce, že pokud jsou to záruční opravy, tak to posílají do servisu Siemensu, ale tam se to taky nepokouší opravovat a dělají výměnu kus za kus. On že by to mohl (použil kouzelný výraz) "ohřát" nebo "přehřát" nebo něco podobného, prý aby se poléčil ten studený spoj co tam asi je, ale že ze mě nechce tahat peníze, protože to je oprava tak na pár týdnů a bude to zase stejné.

Takže z bazarů už jsem nadobro vyléčený :crazy:


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.