Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 19. únor 2020, 20:46

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: ATI 9700 Pro (3DMark 2003)
PříspěvekZaslal v: čt 29. leden 2004, 13:14 
Nováček
Nováček

Založen: 29. leden 2004
Nahoru
Caute, chcem sa vas spytat, ci to nie je "trochu" malo bodov v 3DMark 2003 - 4271b. V 3DMark 2001 mam 13722b.
Moja zostava: AMD 1700XP+@2123Mhz(169/12.5), MB Soltek 75FRN2-L, 256/400 Kingmax(7-3-3-2.5), Ati Powercolor 9700 Pro @351/661, HDD Barr. 200 GB, Kry Neon light silv, Win98
Testoval som aj VGA-default (324/610) a CPU 2124Mhz (152/14) a v 3DMark 2001 som mal 13492. Takze ten narast vykonu, po pret. VGA, tam nie je skoro ziadny. V com to moze byt??? :sad:

Kde sa v Biose meni frek. AGP???


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. leden 2004, 14:19 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
Cim tu grafiku taktujes ? Prijde mi ze k zadnemu pretaktovani vubec nedojde. Bud mas bios chraneny proti prektaktovani, ale to se mi u 9700PRO moc nezda a nebo zkus jiny SW na taktovani, treba rivatuner. Napis jake takty ti hlasi 3DMark03, kdyz kouknes na info o systemu.

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. leden 2004, 15:00 
Nováček
Nováček

Založen: 29. leden 2004
Nahoru
Jiri Drak napsal:
Cim tu grafiku taktujes ? Prijde mi ze k zadnemu pretaktovani vubec nedojde. Bud mas bios chraneny proti prektaktovani, ale to se mi u 9700PRO moc nezda a nebo zkus jiny SW na taktovani, treba rivatuner. Napis jake takty ti hlasi 3DMark03, kdyz kouknes na info o systemu.

Ved prave, ze pouzivam Rivatuner. A DMark mi nehlasi takt VGA. Nemam plnu verziu DMarku, iba default....

_________________
moja zostava: AMD 1700XP+@2116Mhz(184/11.5) 1.68V, MB Soltek 75FRN2-L, 256 Kingmax(6-3-2-2.5), Gainward GF 4 Ti 4200 @315/608, HDD Barr. 20 GB, Kry Neon light silv.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. leden 2004, 15:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
janyno napsal:
Ved prave, ze pouzivam Rivatuner. A DMark mi nehlasi takt VGA. Nemam plnu verziu DMarku, iba default....

Kdyz nastavis v rivatuneru nejake hodnoty a pak se tam za chvilku vratis zustanou tam ty nastavene ?

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. leden 2004, 15:06 
Nováček
Nováček

Založen: 29. leden 2004
Nahoru
Jiri Drak napsal:
janyno napsal:
Ved prave, ze pouzivam Rivatuner. A DMark mi nehlasi takt VGA. Nemam plnu verziu DMarku, iba default....

Kdyz nastavis v rivatuneru nejake hodnoty a pak se tam za chvilku vratis zustanou tam ty nastavene ?

ano, je tam "save" a ked sa po chvili vratim, alebo po restarte Win, tak je to pretaktovane...
Pomoze, ak preinstalujem SW?
Kde sa v Biose meni frekv. VGA-cky??

_________________
moja zostava: AMD 1700XP+@2116Mhz(184/11.5) 1.68V, MB Soltek 75FRN2-L, 256 Kingmax(6-3-2-2.5), Gainward GF 4 Ti 4200 @315/608, HDD Barr. 20 GB, Kry Neon light silv.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. leden 2004, 15:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
Zkus pouzit Omega drivery (viz ATI FAQ).

Programy na praci s biosem grafiky najdes tamtez.

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. leden 2004, 20:03 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Testoval jsem ten radeon R9700 viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=5596
a na sestavě viz podpis akorát 11,5x185 mám skore s cat. 4.1, 310/660
3dm03 4823
01 15492
Aquam3 35,848
není to trochu míň?
s MSI FX5900SP 450/780 mám skore

3dm03 b340/ det.45.23 win98SE (strašně zabordelovaný - přežily výměnu asi 5ti desek a 10ti GK)
4483
det. 53.04 5363
celkem zajimavej skok - asi pjeknej podvod

Aquamark3:
det45.23 38,541 (5,238 7,302)
det.53.04 40,177 (5,55 7,278)

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. leden 2004, 20:24 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
Jája napsal:
Testoval jsem ten radeon R9700 viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=5596
a na sestavě viz podpis akorát 11,5x185 mám skore s cat. 4.1, 310/660
3dm03 4823
01 15492
Aquam3 35,848
není to trochu míň?
s MSI FX5900SP 450/780 mám skore

3dm03 b340/ det.45.23 win98SE (strašně zabordelovaný - přežily výměnu asi 5ti desek a 10ti GK)
4483
det. 53.04 5363
celkem zajimavej skok - asi pjeknej podvod

Aquamark3:
det45.23 38,541 (5,238 7,302)
det.53.04 40,177 (5,55 7,278)


Jadro u 9700 pujde urcite dal (min. tak 340), pameti uz tezko, ale ty nejsou tak dulezite. Jestli mas jeste moznost tak to zkus sjet s AA a AF.

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. leden 2004, 20:43 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Jiri Drak napsal:
Jadro u 9700 pujde urcite dal (min. tak 340), pameti uz tezko, ale ty nejsou tak dulezite. Jestli mas jeste moznost tak to zkus sjet s AA a AF.


To bych musel mit reg. na 03
R9700
v 01 při 1600x1200 11029
1600x1200 + 4xAA 7496

FX 1600x1200 11237
1600x1200 + AA 7404

Stejně si asi nechám Radeona kvůly poctivějším ovladačům.

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. leden 2004, 13:33 
Nováček
Nováček

Založen: 29. leden 2004
Nahoru
Jája napsal:
Testoval jsem ten radeon R9700 viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=5596
a na sestavě viz podpis akorát 11,5x185 mám skore s cat. 4.1, 310/660
3dm03 4823
01 15492
Aquam3 35,848
není to trochu míň?
s MSI FX5900SP 450/780 mám skore

3dm03 b340/ det.45.23 win98SE (strašně zabordelovaný - přežily výměnu asi 5ti desek a 10ti GK)
4483
det. 53.04 5363
celkem zajimavej skok - asi pjeknej podvod

Aquamark3:
det45.23 38,541 (5,238 7,302)
det.53.04 40,177 (5,55 7,278)





No to nechapem. Ja mam v
3D2001 o 300 bodov viac a v 3D2003 o 600 menej
Teda v porovnani s ATI-nou

_________________
moja zostava: AMD 1700XP+@2116Mhz(184/11.5) 1.68V, MB Soltek 75FRN2-L, 256 Kingmax(6-3-2-2.5), Gainward GF 4 Ti 4200 @315/608, HDD Barr. 20 GB, Kry Neon light silv.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. leden 2004, 20:36 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
janyno napsal:
No to nechapem. Ja mam v
3D2001 o 300 bodov viac a v 3D2003 o 600 menej
Teda v porovnani s ATI-nou


V 3dm01 máme dost voba, ale ten 03 se mi zdá furt nějakej nízkej - a ty píšeš že máš ještě o 600 míň s 350/650 - to by mne zajímalo v čem je k**wa zakopanej pes :evil:

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. leden 2004, 21:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
janyno: Udelej testy s nepretaktovanou i pretaktovanou grafikou v 3dm03.
A zkus kdyztak ty omega drivery.

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. únor 2004, 13:33 
Nováček
Nováček

Založen: 29. leden 2004
Nahoru
Jája napsal:
janyno napsal:
No to nechapem. Ja mam v
3D2001 o 300 bodov viac a v 3D2003 o 600 menej
Teda v porovnani s ATI-nou


V 3dm01 máme dost voba, ale ten 03 se mi zdá furt nějakej nízkej - a ty píšeš že máš ještě o 600 míň s 350/650 - to by mne zajímalo v čem je k**wa zakopanej pes :evil:


Preinstaloval som Win a dal driver Catalyst 4.1 a vysledky:
3DMark 2001 - 13.979 bodov
3DMark 2003 - 4.702 bodov
A kde by som mohol stiahnut Omega drivery???

_________________
moja zostava: AMD 1700XP+@2116Mhz(184/11.5) 1.68V, MB Soltek 75FRN2-L, 256 Kingmax(6-3-2-2.5), Gainward GF 4 Ti 4200 @315/608, HDD Barr. 20 GB, Kry Neon light silv.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. únor 2004, 13:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
omegy najdes v ATI FAQ, ale ted se ti to uz prece jen trochu hnulo. Jedes pameti synchrone s FSB ? (pripadne zkus hodit CPU na 200FSB + prislusny nasobic).

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. únor 2004, 14:01 
Nováček
Nováček

Založen: 29. leden 2004
Nahoru
Jiri Drak napsal:
omegy najdes v ATI FAQ, ale ted se ti to uz prece jen trochu hnulo. Jedes pameti synchrone s FSB ? (pripadne zkus hodit CPU na 200FSB + prislusny nasobic).


Dik za omegy, a co to znamena synchronne???
FSB mam na 166 a pamate myslim 133%. Tam sa mi to da delit...
A viac, ako 178-180 mi fsb nepojde. Uz som skusal aj nasobic na 10 a 9, ale neuspesne. To bude v CPU alebo v MB?

_________________
moja zostava: AMD 1700XP+@2116Mhz(184/11.5) 1.68V, MB Soltek 75FRN2-L, 256 Kingmax(6-3-2-2.5), Gainward GF 4 Ti 4200 @315/608, HDD Barr. 20 GB, Kry Neon light silv.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. únor 2004, 14:06 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
janyno napsal:
Dik za omegy, a co to znamena synchronne???
FSB mam na 166 a pamate myslim 133%. Tam sa mi to da delit...
A viac, ako 178-180 mi fsb nepojde. Uz som skusal aj nasobic na 10 a 9, ale neuspesne. To bude v CPU alebo v MB?

Synchronne znamena, ze jedou stejne rychle jako FSB, bude to pak rychlejsi. Nastav je na 100% a FSB kam az stabilne dostanes + prislusny nasobitel. Ale je zvlastni, ze ti to nejede na 200, T-Bredy vetsinou 200 snesou v pohode, deska by mela taky, mozna si moc nerozumi tema pametma, jestli mas moznost tak vyskousej jine.

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. únor 2004, 14:17 
Nováček
Nováček

Založen: 29. leden 2004
Nahoru
Jiri Drak napsal:
janyno napsal:
Dik za omegy, a co to znamena synchronne???
FSB mam na 166 a pamate myslim 133%. Tam sa mi to da delit...
A viac, ako 178-180 mi fsb nepojde. Uz som skusal aj nasobic na 10 a 9, ale neuspesne. To bude v CPU alebo v MB?

Synchronne znamena, ze jedou stejne rychle jako FSB, bude to pak rychlejsi. Nastav je na 100% a FSB kam az stabilne dostanes + prislusny nasobitel. Ale je zvlastni, ze ti to nejede na 200, T-Bredy vetsinou 200 snesou v pohode, deska by mela taky, mozna si moc nerozumi tema pametma, jestli mas moznost tak vyskousej jine.

Tak ale ak ich dam na tych 100%, tak pojdu len na 166 Mhz. A to su 256/400. Tym stratia na vykone, ci nie???

_________________
moja zostava: AMD 1700XP+@2116Mhz(184/11.5) 1.68V, MB Soltek 75FRN2-L, 256 Kingmax(6-3-2-2.5), Gainward GF 4 Ti 4200 @315/608, HDD Barr. 20 GB, Kry Neon light silv.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. únor 2004, 17:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. srpen 2003
Nahoru
janyno napsal:
Jiri Drak napsal:
janyno napsal:
Dik za omegy, a co to znamena synchronne???
FSB mam na 166 a pamate myslim 133%. Tam sa mi to da delit...
A viac, ako 178-180 mi fsb nepojde. Uz som skusal aj nasobic na 10 a 9, ale neuspesne. To bude v CPU alebo v MB?

Synchronne znamena, ze jedou stejne rychle jako FSB, bude to pak rychlejsi. Nastav je na 100% a FSB kam az stabilne dostanes + prislusny nasobitel. Ale je zvlastni, ze ti to nejede na 200, T-Bredy vetsinou 200 snesou v pohode, deska by mela taky, mozna si moc nerozumi tema pametma, jestli mas moznost tak vyskousej jine.

Tak ale ak ich dam na tych 100%, tak pojdu len na 166 Mhz. A to su 256/400. Tym stratia na vykone, ci nie???


no podla vsetkeho (teda aspon podla mna) nepojdu na 166 ale na 333 Mhz..., ci ako?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. únor 2004, 17:50 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
janyno napsal:
Tak ale ak ich dam na tych 100%, tak pojdu len na 166 Mhz. A to su 256/400. Tym stratia na vykone, ci nie???

Rikal si, ze ti to zvladne nejakych 180FSB.
Tak nastav treba 180x11.5 nebo 175x12, proste aby to utahnul procak a furt to bude rychlejsi nez 166FSB/200mem. Pameti jsou DDR, tedy pri 175FSB jedou na 350 pri FSB/MEM 1:1

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. únor 2004, 19:55 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
janyno napsal:
Preinstaloval som Win a dal driver Catalyst 4.1 a vysledky:
3DMark 2001 - 13.979 bodov
3DMark 2003 - 4.702 bodov
A kde by som mohol stiahnut Omega drivery???


Na to jak to máš nataktovany je to furt strašně málo.
Zkusil jsem dát čip na 340 a hned mi to hodilo 5100, ale už jsem měl chyby v zobrazení, prostě z toho vic jak 310 bez chyb nevymáčknu.
Jak to tak sleduju tak u toho rádla záleží hlavně na rychlosti GPU paměti jsou až na druhým místě.
Hold mám smůlu na špatný kusy k taktění.
Ta GF4 cojsem měl nešla přetaktovat vubec (250/513@255/526) :sad:

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.