Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 23. únor 2020, 12:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Athlon nebo Opteron?
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 16:41 
Nováček
Nováček

Založen: 01. únor 2006
Nahoru
zdravi všechny.
Potřeboval bych poradit. Rozhoduju se mezi Athlonem64 4000+ (San Diego) a Opteronem 150. o Opteronu toho zatím moc nevim, ani sem o něm moc neslyšel, ale četl jsem (zde na pctuningu) že se dají dobře přetaktovat. Co byste mi doporučili?
Pc bych využíval spíše na hry (a na 3D grafiku, atd..)

Dále se pak také rozhoduju mezi deskou Asus A8R-MVP (ATi Xpress 200) a Asus A8N-SLI (nforce 4) nebo jestli víte o jiné, lepší?
Dík, Dan


//EfineSS: Presun do Nakupni poradny


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 17:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Podle me je lepsi ten opteron a desku tu jsi vyber podle grafarny pokud chces NVIDII tak _Nforce 4 a pokud Ati tak tu druhou pokud uvazujes o CrossFire :wink:

_________________
CPU: P4 2,6@3,02 GHz (232*13) Northwood,RAM: 2*256 DDR 333 Dual Channel, VGA: Gigabyte 6600GT 500/1120@585/1225 Silent PIPE 60 stupňů v zátěži, HDD Western Digital 120 GB (Topí jako svině:() :(,Zvukovka: 5.1 Integrovaná (Realtek),Zdroj: EC 550W, Mechaniky: LG GSA-4163B + Sony DRU300i,Floppy: Samsung :D, Monitor: LG Flatron F700B


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 17:22 
Nováček
Nováček

Založen: 01. únor 2006
Nahoru
graf. kartu Ati x1900XT (nebo x1800XT). ale CrossFire prý neni moc vydařený, či co?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 17:44 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
S Crossfirem je hlavně velmi málo zkušeností. Není nevydařený jenom ještě není tolik odladěný. Prakticky neexistují Top desky, které by dovolily objektivní srovnání s SLI. Podle mne nejlépe zvládl desing desky Asus a MSI. Doufejme, že DFI udělá další revizi své desky a vychytá drobnosti. Asus a MSI postavili na ATI Xpress 200 spíše value desky než top modely. U Asusu už jenom podle barvy PCB. Srovnání.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 17:57 
Nováček
Nováček

Založen: 01. únor 2006
Nahoru
m, to bych asi koupil tu asus než mikrostar.. pac s asus uz mam skusenosti a zatim se mi zdaji spolehlive a ma navic narozdil od tech ostatnich SATA2. a ta DFI se mi zdá až zbytečně moc drahá.. tak už asi mam vybráno.. :) tak dík, no.. :)

A ještě jsem se chtěl zeptat, jestli myslíte že mi na sestavu Procesor(pokud vyberu ten opteron) Opteron 150 Deska Asus A8R-MVP, Radeon x1900xt, RAM Corsair DIMM 2048MB DDR 400MHz TwinX2048-3200PT (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33857) a ještě s TV kartou stačil 420W zdroj? a je pravada že 64bitový procesory nepracujou s DDR-II? popř. jakou jinou pamět byste doporučili..
tak už to bude snad všechno.. :)
dík.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 18:17 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
S touto deskou jsem veliké paměťové moduly ještě nezkoušel. Nejvyšší odzkoušené mám 512MB moduly. Nevidím zde však žádný důvod proč by gigové moduly neměly fungovat. Doporučuji raději menši moduly s nižším časováním. Nejlépe CL2. Pro procesory AMD je to vhodnější. DDR2 paměti zatím s procesory AMD nelze kombinovat. Počítá se stím až v nové patici M2, jež ještě není na trhu.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33793
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27070


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 18:21 
Nováček
Nováček

Založen: 01. únor 2006
Nahoru
takže je lepší když budu mít 1g pamět s cl 2 než 2g s cl3? a co myslíš(te), bude stačit ten 420W zdroj?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 18:23 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 04. leden 2006
Bydliště: Praha - Štěrboholy, Hloubětín
Nahoru
mno je pomerne blbost kupovat proc za 15k (nebo kolik) a desku za 3k (nebo kolik) ,desku (jakozto zasvetenej DFIckar) doporucuju DFI Expert,nebo ASUS A8N32,nebo pro ATi chipset MSI....jinak kdyz uz,tak ASUS A8N-SLI je z tech dvou lepsi volba dla me


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 18:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2005
Bydliště: Bratislava
Nahoru
a myslim ze ten procak je tiez blbost, radsej zober bud toto: http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842843
alebo
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=60008
ktore tiez nataktujes a dve jadra sa do takej zostavy zidu. a na OC treba dobry zdroj Enermax Liberty 500W

nechapem niektorych uzivatelov, kupuju drahu zostavu, ale na kvalitny zdroj sa im tiazi dat 3K. tym som nemyslel len teba :roll:

_________________
Intel Core i7-8700K + NZXT Kraken X62, GIGABYTE AORUS Z370-Gaming 7, Patriot Viper RGB 16 GB KIT DDR4 4133 MHz CL19, Samsung 960 EVO 1TB + Samsung 970 EVO 1TB, NZXT H500 + Corsair RM750i, DELL UP2716D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 18:59 
Nováček
Nováček

Založen: 01. únor 2006
Nahoru
stojí 10 nebo 11 no a třeba ve hrách se 2-jadrove zatim neuplatni, i sou pomalejsi jak jednojadrovy. a preci jen je X2 o 3000 dražší. v nejhorsim se může jednojádrovej prodat a koupit 2jadrovej, ale to v nejbližší době zatim neplánuju..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 19:13 
Nováček
Nováček

Založen: 01. únor 2006
Nahoru
tak sem koukal na ty zdroje (co napsal kvoco) a sem zase bezraden.. :D který z těchto 3? http://www.czechcomputer.cz/product_compare.jsp?artno1=33853&artno2=30835&artno3=32085
dík


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 19:20 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
K jednotlivým komponentám:
CPU: Pokud chceš procesor přetaktovat, je nesmysl kupovat ten nejsilnější z modelové řady (t.j. Opteron 148,150). Naopak se hodí koupit nejníže taktovaný (t.j. Opteron 144,146). Popřípadě Opteron 165 pokud chceš dualcore. Nepopsal jsi k čemu PC bude sloužit, tak je těžké poradit.
MB: Opravdu bude lepší investovat do osvědčené platformy (nForce4). Na řešení s ATI Xpress 200 bych si ještě počkal. Vybíral bych s těchto, každá má své specifika.
VGA: Zde je volba poměrně jasná. Vzal bych libovolnou X1900.
O pamětech už byl řeč. Na zdroji bych nešetřil, doporučuji nejlépe 500W.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 19:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. říjen 2005
Bydliště: Bratislava, SR
Nahoru
Daniel II. napsal:
tak sem koukal na ty zdroje (co napsal kvoco) a sem zase bezraden.. :D který z těchto 3? http://www.czechcomputer.cz/product_compare.jsp?artno1=33853&artno2=30835&artno3=32085
dík

Jednoznacne Enermax Liberty.

_________________
CPU: Intel P4 2,6@3,0GHz Northwood Socket 478 Vcore-1,585V; MB: MSI 865PE Neo2-LS; RAM: 2×Apacer 256MB PC3200 CL2.5 + 2×Apacer 512MB PC3200 CL2.5; GPU: Leadtek A6600GT 128MB TDH 550/1150 MHz; TV Tuner: Leadtek WinFast PVR2000; HDD: 2x Hitachi Deskstar 120GB 7200rpm ATA; DVD: Sony DVD-ROM DDU1621;DVDRW: LG SuperMulti GSA-M4163B; Case: MIDI ATX MJC FF11 (Uplny Shit) + 2×TT Smart Fan II A2178; PSU: Fortron 400W PFC ATX-400PNF; Repro: CreativeLabs Inspire T2900; Monitor: Philips Brilliance 109P4; OS:Windows XP Profesional SP2; Net: Orange FiberNet Klasik 30/2 mbit/s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 19:25 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
MiKe[sk] napsal:
Jednoznacne Enermax Liberty.

Jsem taky pro. S ním opravdu nemusíš mít strach o výkon.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 19:27 
Nováček
Nováček

Založen: 01. únor 2006
Nahoru
Fifi napsal:
K jednotlivým komponentám:
CPU: Pokud chceš procesor přetaktovat, je nesmysl kupovat ten nejsilnější z modelové řady (t.j. Opteron 148,150). Naopak se hodí koupit nejníže taktovaný (t.j. Opteron 144,146). Popřípadě Opteron 165 pokud chceš dualcore. Nepopsal jsi k čemu PC bude sloužit, tak je těžké poradit.
MB: Opravdu bude lepší investovat do osvědčené platformy (nForce4). Na řešení s ATI Xpress 200 bych si ještě počkal. Vybíral bych s těchto, každá má své specifika.
VGA: Zde je volba poměrně jasná. Vzal bych libovolnou X1900.
O pamětech už byl řeč. Na zdroji bych nešetřil, doporučuji nejlépe 500W.

k čemu pc bude, sem psal hned nahoře.. 3D grafika a taky samozřejmě hry.. :) a žádná z těch desek vzhledem k ceně nemá SATA-II, což bych taky docela uvítal.. :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 19:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Daniel II. napsal:
Fifi napsal:
K jednotlivým komponentám:
CPU: Pokud chceš procesor přetaktovat, je nesmysl kupovat ten nejsilnější z modelové řady (t.j. Opteron 148,150). Naopak se hodí koupit nejníže taktovaný (t.j. Opteron 144,146). Popřípadě Opteron 165 pokud chceš dualcore. Nepopsal jsi k čemu PC bude sloužit, tak je těžké poradit.
MB: Opravdu bude lepší investovat do osvědčené platformy (nForce4). Na řešení s ATI Xpress 200 bych si ještě počkal. Vybíral bych s těchto, každá má své specifika.
VGA: Zde je volba poměrně jasná. Vzal bych libovolnou X1900.
O pamětech už byl řeč. Na zdroji bych nešetřil, doporučuji nejlépe 500W.

k čemu pc bude, sem psal hned nahoře.. 3D grafika a taky samozřejmě hry.. :) a žádná z těch desek vzhledem k ceně nemá SATA-II, což bych taky docela uvítal.. :wink:


btw na co potrebujes s-ATA2??? imho na vykonu to nepoznas tak newim k cemu ti to bude dobry....

jednoznaccne bych bral desku DFI expert a 146 opterona nebo pokud ses rozmlsanej tak do budoucna jednoznacne vytezi X2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 19:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2005
Bydliště: Bratislava
Nahoru
vsetky maju SATA2, a urcite zdroj ten liberty ako som pisal

_________________
Intel Core i7-8700K + NZXT Kraken X62, GIGABYTE AORUS Z370-Gaming 7, Patriot Viper RGB 16 GB KIT DDR4 4133 MHz CL19, Samsung 960 EVO 1TB + Samsung 970 EVO 1TB, NZXT H500 + Corsair RM750i, DELL UP2716D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 19:49 
Nováček
Nováček

Založen: 01. únor 2006
Nahoru
to highlander: máš pravdu, ale dyž už budu kupovat desku za 6000 tak by to tam mohlo být.. :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 19:50 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
Daniel II. napsal:
k čemu pc bude, sem psal hned nahoře.. 3D grafika a taky samozřejmě hry.. :) a žádná z těch desek vzhledem k ceně nemá SATA-II, což bych taky docela uvítal.. :wink:

Každá s těchto desek by měla mít SATA II. Asus a MSI mohu potvrdit z vlastních zkušeností. Aha já si nevšiml, potom bych koupil jednojádrový Opteron 144 a pořádně mu dal zabrat. Na to bude nejvhodnější DFI. Paměti potom DDR500, Corsairy, A-Data Vitesta, OCZ, ... Nicméně zde se už CL3 nevyhneš.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2006, 19:52 
Nováček
Nováček

Založen: 01. únor 2006
Nahoru
a ta deska.. ja bych si asi vzal tu MicroStar.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.