Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 2. březen 2021, 15:46

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 185 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 17. březen 2006, 14:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. září 2003
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
A co třeba zvýšit trošku napětí do CPU? Nyní mám 1,55V


 Profil  
 Předmět: Kdyz nechci Prime 95?
PříspěvekZaslal v: po 17. duben 2006, 15:08 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 05. březen 2006
Bydliště: vysocina
Nahoru
zrovna taktuju svuj procesor viz dole :? a nemam na nem pripojeni k internetu.rad bych vyzkousel stabilitu pri narocnejsich operacich ale k tomu potrebuju jiny tester.za pomoc diky :D :D

_________________
DFI LanParty UT nvidia 250Gb ,AMD Sempron 64 3000+@4400+,1,8Ghz/2,641Ghz(L2 128kb)1,65V,Thermaltake CL-P0220 GoldenOrb II(30-47C),R X1650pro+primecooler vetron..,HD segate baracuda 120Gb 7200,512 ram V-DATA 400/440Mhz CL2.5-4-4-7:)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. duben 2006, 15:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
K Prime nepotrebujes pripojeni max na stazeni.

_________________
PC:CPU-AMD X2 Black Edition 6300+/1350v/,RAM-4096Mb DDR2 Adata Viesta extreme +800Mhz,VGA-ATI X2900Xt 512Mb/GPU-830,RAM-2000Mhz,Stock cooler,HDD-Maxtor?120GB+Seagete Barracuda 320Gb,PCI-Soundblaster AUDIGY 4,LCD-Acer AL1717,REPRO-Genius Home theater 5+1.OSTATNI-Klavesice-Microsoft Digital media key,Mys-Microsoft netscroll optical,OS-Window Vista home premium 64Bit


 Profil  
 Předmět: Ako spustit 2xPrime95?
PříspěvekZaslal v: út 9. květen 2006, 10:53 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. květen 2005
Nahoru
Pls ako spustim 2x Prime95 aby bolo CPU zatazene na 100%? Treba zadavat nejake parametre pre proces? Vobec neviem ako na to, tak by som bol rad keby mi to niekto vysvetlil. Dakujem :)


 Profil  
 Předmět: Re: Ako spustit 2xPrime95?
PříspěvekZaslal v: út 9. květen 2006, 13:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. listopad 2005
Bydliště: Zlinsky kraj
Nahoru
BIO hazard napsal:
Pls ako spustim 2x Prime95 aby bolo CPU zatazene na 100%? Treba zadavat nejake parametre pre proces? Vobec neviem ako na to, tak by som bol rad keby mi to niekto vysvetlil. Dakujem :)


Myslim, ze na 1 jadrovem CPU to nejde. Pro 2jadra by to mela byt polozka Advanced -> Affinity


 Profil  
 Předmět: Re: Ako spustit 2xPrime95?
PříspěvekZaslal v: čt 11. květen 2006, 13:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. říjen 2005
Nahoru
Prime95 README.TXT napsal:
COMMAND LINE ARGUMENTS

-An

This is used to run two or more copies of prime95 from the same directory. Using this command line argument causes prime95 to use a different set of filenames for the INI files, the results file, the log file, and the spool file. Just use a different value of n for each copy of prime95.exe you start.


 Profil  
 Předmět: Prime95
PříspěvekZaslal v: po 22. květen 2006, 20:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2006
Bydliště: Poděbrady
Nahoru
Pokaždé, když spustím Prime95, tak mi to "házi nějaký ERROR!Co s tim???

http://www.viper.wz.cz/error.JPG

_________________
[size=75]Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 22. květen 2006, 21:45 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. duben 2004
Bydliště: BRNEIN | BRNIE | БРНЕТ
Nahoru
unstable... moc velký oc, zvyš napětí... však víš :roll:

_________________
Kód:
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T470s | i7 7600U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE |  16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. květen 2006, 10:48 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
Na to Prime je:)
Znamená to že PC je nestabilni jak bylo psano, takže bud nižší FSB nebo, líp chladit, nebo jak bylo psao napětí u CPU zvýšit...

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. květen 2006, 14:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2005
Bydliště: HLUČÍN
Nahoru
Presne tak tohle je znamka nestability. :wink:

_________________
AMD Sempron 64 2500+@2320Mhz,DFI Infinity nF4X,VGA Leadtek Geforce 7600GT TDH 256MB 600/1700Mhz,RAM 1x1024MB A-Data 400@412Mhz,HDD WD 250GB 16MB SATA 2,Redstar 350W zdroj,DVD-RW LG 4167B,LG Flatron W2234S 22´,Logitech Z-2300,Wi-fi 1536kb/s/256kb/s - day 4000kb/s/1024kb/s - night =HL.NET


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. květen 2006, 16:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Zlín
Nahoru
Takze pro vsechny asi me budete pokladat za blazna ale nemusi to byt notne CPU. Me to delali pameti PC nestabilni ale Memtest, GM (posledni) 11h stablle bez chyby. jedine prime a WIN se branil. Castecne jsem to vyresil prehozenim do 3+4 slotu kde to jede v celku dobre. Podotykam ze pameti nejeli ani na default a zakladni frekvenci.

_________________
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. květen 2006, 16:42 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
tak to je na reklamaci pokud jeste je zaruka

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. květen 2006, 20:53 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Zlín
Nahoru
Don napsal:
tak to je na reklamaci pokud jeste je zaruka


Jsou a jak jim to dokazu? Sam jsem se stim za 8 let co delam do PC nesetkal bud neprosly testy nebo to bylo stabilni ale nestabilni PC s 100% memtestem me trosku dostal

_________________
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 25. květen 2006, 12:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. únor 2005
Bydliště: Slovakia :)
Nahoru
skus vymenit MoBo epox uz nieje to co byval :(

_________________
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 25. květen 2006, 13:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Zlín
Nahoru
sharker napsal:
skus vymenit MoBo epox uz nieje to co byval :(


To zas nemuzu na reklamaci to neni. Zatim to vypada ze je to v pohode. BTW EPOX neni sice DFI ale nemyslim ze je zase horsi jako ASUS. Bracha ma 9NPA+ a uplne v pohode s RAM 433

_________________
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. květen 2006, 13:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
pri celkove stabilite se v primu uz napr na novych AMD tezko hleda chyba. Mnohem rychlejs se da poznat napr v 3d marku - i kdyz je grafika v pohode CPu nebo pameti to muzou poslat do kytek driv nez prime (pokud uz se nejedna o nejakou fatalni chybu). Memtest taky neni az tak moc stresujici.

Napriklad ja jsem natocil krumpl a chodil v pohode bez nejmensich problemu (prime, memtesty i 3d marky bez jediny chyby) pak jsem jednou zkusil Flashpoint a do 15 minut kleknul (ostatni hry chodili uplne s prehledem) - ok zjistil jsem ze nezvladaj pameti a poladil. Nedavno sem zkousel FS2004 a zjistil ze je jeste haklivejsi :-D a opet me to shazovali pameti.

Takze jsem zjistil, ze i kdyz to na primu, memtestech i 3d marcich chodilo 100% stabilne nekolik hodin, tak sem si to mohl usetrit a pustit si FS2004 na plny detaily - u me to byla otazka 2 minut a na modry obrazovce jsem vedel, ze je neco spatne :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. květen 2006, 13:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
prime nenajde kazdou chybu :) . V primu nebo napr. v memtestu poznas hrubou chybu v kratkym case. Nejakou malou chybku bud po hooodne dlouhy dobe a nebo taky vubec ne. Jestli potrebujes zjistit problem v kratsim case, tak to zkus prohnat 3dmarkem hodnekrat za sebou i kdyz mas GPU v pohode. 3d mark zatezuje celej comp trosku jinak nez prime nebo memtest a casto hodi chybu mnohem driv. Nebo jestli mas moznost pustit Flashpoint nebo FS2004 - tyhle dve hry je asi nejhaklivejsi software co znam. Ja osobne taky pouzivam prime i memtesty, ale zjistil jsem ze i kdyz se to vnich tvari 100% stabilne hodne hodin, tak to neni pravda. OFP nebo FS2004 (na plny detaily) me to shodily v podstate hned a s grafickou kartou, ktera by se zdanlive podbizela, to vubec nemelo nic spolecneho ....

Ale nakonec jestli to chces vedet jen kvuli tomu ze si mama nebo tata pisou neco ve wordu nebo surfujou po netu a prime ti bezi nekolik hodin v pohode, tak se nemusis bat ze by jim to padlo z nice nic :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. květen 2006, 16:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Osobne necham prime bezet vzdy vice nez 12 hodin.
Kdyz nekdo napise 6 hodin prime stable tak je to spis k smichu :lol:
Hodnekrat se mi stalo, ze prime spadlo v 8, 9, 11 te hodine...
Naopak pokud uz bezelo 12 hodin ok, tak pak uz nespadlo.
Maximum jsem nechal prime asi 48 hodin.

Nekdo muze mit jinou zkusenost, ale za sebe rikam minimalne 12 hodin nebo se na to uplne vykaslat.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. květen 2006, 17:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
po 12h se testy opakujou,takze pokud ti to sleti potom tak to nesletelo diky cpu ale treba nejakou nestabilitou v napajeni atd.


 Profil  
 Předmět: Re: Ako spustit 2xPrime95?
PříspěvekZaslal v: so 3. červen 2006, 10:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. duben 2005
Bydliště: OSTRAVA
Nahoru
BIO hazard napsal:
Pls ako spustim 2x Prime95 aby bolo CPU zatazene na 100%? Treba zadavat nejake parametre pre proces? Vobec neviem ako na to, tak by som bol rad keby mi to niekto vysvetlil. Dakujem :)



V případě dvoujádrového procesoru to provedeš následovně: spustíš dvě instance Prime95, samozřejmě za použití těchto přepínačů:

Kód:
Prime95.exe -A0
Prime95.exe -A1


Výsledek je 100% zatížení systému jako celku , tedy odou jader procesoru.

_________________
CPU : Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz 775pin | MEMORY : 2x 512MB DDR2 PC5300 (667 MHz) CORSAIR | BOARD : Asus P5WD2 Premium - Intel 955X | GPU : ATI Radeon X800 GT 256 MB PCI-E | HDD : 3 x Hitachi Deskstar T7K250 - 250GB SATA/300 | CASE : Chieftec LBX-01B-B-B | ZDROJ : Fortron FX500-A 500W | DVD : LG GSA-4167B| LCD : 19" Eizo S 1910 | KBD : Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 | Mouse : Logitech G5 + SteelPad QcK | UPS : APC RS 800VA


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 185 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.