Mám koupit AMD nebo Pentium D?????

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 23. srp 2003
Bydliště: Praha, Jindřichův Hradec

Příspěvek od JanHavlicek »

ad. ASUS deska pod AMD - no ohlasy jsem bral zde z PCT Fora a také z czechcomp diskuze (i když vím, že tam se tomu nedá věřit ani z půlky, jsou to lamy), kde jsem se dočetl o problémech s napájením pamětí, nemožnosti provozování 800MHz pamětí na jejich frekvenci, zasekávání bootování po restartu a problémy s nastavením FSB, kde jim to od určité frekvence nejede a maj k 300 ještě hodně daleko

Tím samozřejmě neříkám, že to někdy nějaký bios nespraví

ad. X1900GT - Dělat to pouze z jednoho krámu, když jsi si vědom, že to může být o 2 litry levnější je poněkud divný... neřeknu, kdyby byl rozdíl v pár korunách až stokorunách, ale 2 litry ?

ad mechanika - tam je rozdíl asi dvěstě korun mezi LiteOnem a Samsungem, popř. LG, to nehraje tak velkou roli


ad. AMD - když už jsou ty peníze, chce to jít do C2D. Neřeknu když bude mít někdo omezený rozpočet (řekněme 20k s DPH na bednu), tak mu to na C2D nevyjde, protože už samotný CPU a deska stojí 10k, pak je řešením X2 3800+, ale při tak vysokém rozpočtu konkrétně u této sestavy je opravdu nesmysl jít do AMD, toť můj názor, jistě né ten jediný správný...

btw: nedostáváme se spíš do kategorie PC sestav než do Rady a doporučení s výběrem komponent" ?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 22. črc 2005

Příspěvek od Emulgathor »

JanHavlicek píše:ad. ASUS deska pod AMD ...
Ano, máš pravdu, jsem rád za doplnění, tendle thread jsem nepročítal, takže o těchto potížích nevím. V tom případě přichází v úvahu řešení od DFI, jak někdo zde psal.
ad. X1900GT ...
Jak jsem psal, dělal jsem to z toho CzC kvůli pohodlnějšímu systému, kterej navíc už mám zažitej a tak je to pro mě nejpohodlnější. Samozřejmě jsem si vědom rozdílu cenového v různých obchodech, ale můj příspěvek byl pouze informační, nebyl vytvořen za účelem doporučení CzC nebo jakéhokoliv jiného e-shopu - šlo hlavně o cenové porovnání C2D s X2 a to zůstane relativně zachované s drobnými odchylkami.
ad mechanika...
Za to se omlouvám - psal jsem, že jsem nedával vůbec důraz na mechaniku a i jsem uvedl v postu, že si může vybrat sám lepší a že já jí tám dal víceméně dopočtu (není to jistě seriozní řešení)
ad. AMD...
Jak jsi řekl, je to tvůj názor - já ti ho neberu a nehodlám ho vyvracet, jednak kvůli jistému OT a taky to není potřeba :) - mám svůj vlastní názor, který je trochu opatrnější a je zřejmý snad už z toho, co jsem postoval dřív.
schumi
Nováček
Nováček
Registrován: 18. srp 2006

Příspěvek od schumi »

Zdarec, tak je to jasny, jdu do C2D, počkám dva týdny jestli trošku ještě nespadnou ceny a necham to sestavit, jinak se mi take zda ze Czechcomputer maji docela velke ceny oproti
konkurenci...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“