Informace o strukturach souboroveho systemu

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
pepak.net
Začátečník
Začátečník
Registrován: 14. srp 2006

Informace o strukturach souboroveho systemu

Příspěvek od pepak.net »

Velice by me zajimal nejaky program, ktery by mi dokazal vypsat detailni informace o strukturach NTFS (kdyz bude umet i FAT, nevadi mi to, ale prvorade je pro me NTFS). Jde mi o to, ze podle CHKDSKu (a ostatne i podle obsazeneho mista, volneho mista a teoreticke celkove velikosti partition) zabiraji na jedne me partition systemove struktury asi 25% prostoru a ja bych rad vedel, proc.

Zduraznuji, ze me nezajimaji aplikace, ktere prochazeji cely disk a vypisuji, ze adresar tenaten zabira 10% mista a adresar nejakyjiny zase 7%, ze v docasnych souborech je 15% apod. Muj problem se vubec netyka souboru ani adresaru, a to vcetne System Restore, Recycle Bin a podobnych "neviditelnych" (taky ADS) - jedna se skutecne o struktury filesystemu.
kocourleo
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 15. dub 2007
Bydliště: Brno

Příspěvek od kocourleo »

Něco více ti ukáže například O&Odefrag, o specializovaném softu nevím, možná něco najdeš přímo u Microsoftu. Detailní specifikaci NTFS si Microsoft stráží jako oko v hlavě, úmyslně vytváří nekompatibilní a nedokumentované formáty, aby byli jejich uživatelé vázáni jen na windows.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
pepak.net
Začátečník
Začátečník
Registrován: 14. srp 2006

Příspěvek od pepak.net »

kocourleo píše:Něco více ti ukáže například O&Odefrag
Jo, diky - nasel mi 435 MB v $Secure:$SDS:$DATA. Podle vseho se toho nezbavim jinak nez formatem disku :-((
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“