Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 2. srpen 2021, 21:12

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 26 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Kubuntu 7.1 64b nestartuje
PříspěvekZaslal v: po 17. březen 2008, 20:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Stiahol som si DVD Kubuntu 7.10 64b verziu. Instalacia prebehla bez problemov i nasledny start systemu. Vyhodilo mi to moznost stiahnutia cca 150 updatov. Tie vsetky presli bez chyby. Potom som podla tohto navodu nainstalovat ovladace na GK.
Opat prebehla instalacia bez problemov, parametre v nej zadavane by mali byt spravne {teda som urcite nezadaval napr. rozl 1400x900 na moj 1280 monitor a tak}. Lenze po naslednom restarte som sa pozeral do iba do ciernej obrazovky.

Je moznost to opravit z recovery consol? A co je vlastne zle?
Na NB v podpise.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. březen 2008, 21:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Ked stlacis ctrl+alt+f1, tak ta neprepne do konzoly ? Pripadne sa skus pripojit na pocitac cez siet, cez ssh klienta (napr. putty). Co je vo /var/log/Xorg.0.log ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. březen 2008, 21:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Ak to nepôjde cez ctrl+al+f1 tak to spusti cez failsafe spúšťač a potom v konzole použi príkaz: dpkg-reconfigure xserver-xorg a cez to nastav ovládač, buď nvidia alebo ak nebude fungovať tak vesa a pozrieme sa bližšie prečo nvidia nejde.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. březen 2008, 22:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
V linuxe som uplny zaciatocnik, takze velmi ocenim jednoduchy postup k radam :roll: .
ctrl+alt+F1 nejak nefungovalo, i ked v podstate nvm, v ktorom kroku bootvania systemu treba stlacit {tak som skusal snad vsade, kde sa dalo :D}
Skusil som v konzole zadat
Kód:
 dpkg-reconfigure xserver-xorg
a vypisalo:
Kód:
 Package ' xserver' is not installed and no info is avalaible ...

A ako cez to nastavit ovladac skutocne netusim :oops: :


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. březen 2008, 23:57 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
a zálohu původního /etc/X11/xorg.conf máš...?

ctrl + alt + f1 se mačká až je systém naběhnutý (zpátky se dostaneš přes alt + f7)

a v tý konzoli zkus
Kód:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. březen 2008, 14:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Zalohu /etc/X11/xorg.conf nemam.

Skusil som v konzoli to sudo dpkg...... a nastavil nvidiu a vsetky ostatne moznost. Bez zmeny.

Tak som skusil tie iste nastavenia s Vesa. Tu uz nastal pokrok a na 2-3 s som videl to krutiace sa koliesko, potom to vsak zastalo na tej tabulke, kde su tie OK :) .
Ale uz islo aspon ctrl + alt + f1, tak po prihlaseni som opat skusil ten sudo dpk...... a nastavil ten vesa, jedinu zmenu pri nastavovani tych hodnot som si vsimol, je ze pri nastaveniach monitoru mi detekovalo rozlisenie a Refresh rate {co pri predoslych pokusoch ani s Vesa asi Nvida nerobil}.
Po nasledom restarte konecne system nabehol a prave vam z neho pisem. Ale som samozrejme zatial bez Nvidia ovladacov.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. březen 2008, 18:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Tú nevidiu si inštaloval odkial priamo z nvidia.com alebo cez balík? A podľa akého návodu?
Ak si ju neinštaloval cez balík tak bude lepšie keď to tak spravíš, konktrétne na nové grafické karty (od GF6xxx) je to balík nvidia-glx-new ktorý stačí nainštalovať plus zadať takýto príkaz po inštalácii: sudo nvidia-xconfig
A napíš akú máš grafickú prosím.. možno nie je v ovládači zahrnutá. To zistíš takto ak to teda nepôjde tak sa prepni do konzoly a daj: dmesg | grep -i NVRM
malo by tam byť niečo takéto:
[ 44.944632] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 100.14.19 Wed Sep 12 14:12:24 PDT 2007
Ak nebude tak tam zrejme nie je je id zahrnuté v ovládači bude napísaná chyba ktorú postni sem..

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 19. březen 2008, 00:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Pisal som to v prvom poste, z kade som bral navod. Grafika je 8600M GS. Tak som ovladace nainstaloval z balika, zda sa, ze funguju. Je moznost to dako overit? Pri bootovani na zobrazi obrazok Nvidia i v systeme pri polozke Driver je Nvidia {sice bezi iba na 50Hz namiesto 60Hz}, no i tak by som bol rad isty, ze tento problem je vyriesny. :wink:

Btw. Jedna otazocka mimo ovladace. FTP- V gnome commanderi je pri pripojovani sa na FTP polozka port, ktora vsak v TC v XP nie je a preto sa mi nedari na dane FTP pripojit. CHybova hlaska : "Invalid parameters"....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 19. březen 2008, 01:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Ak ti nahodilo logo nvidia, tak sa uz pouziva uzavrety nvidia ovladac. To, ci mas vsetko spravne nakonfigurovane sa dozvies tak, ze spustit konzolu v Gnome a napises glxinfo. Na jednom z prvych riadkov vypisu by si potom mal mat napisane :
Direct rendering: yes

A pripadne niekde nizsie este uvedeny ako OpenGL renderer nieco s Nvidiou (ak ti bezi softwarovy renderer, tak tam mas napisane Mesa).

Defaultne je port FTP 21.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 19. březen 2008, 14:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Tak podla glxinfo je vsetko vporiadku, dakujem vsetkym za rady.

Uz len to FTP, to ze je 21 default viem, i ho tam pri vyplnovani session atd. hodilo, no i tak to nejde. Naviac je tam i polozka remote dir {prazdna}, co ani neviem co znamena :x


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 19. březen 2008, 16:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Ta hlaska je zo servra alebo je to hlaska tvoho klienta ? Ako sa to sprava, ked sa pokusis pripojit na FTP napriklad z Midnight commandera ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 20. březen 2008, 01:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Tak som skusil Krusader a tam pripoji na dane FTP bez problemov :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 20. březen 2008, 09:49 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
ještě k ověření toho renderování napiš do konzole glxgears
začnou se ti tam motat kolečka a ukáže ti to kolik máš FPX...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. březen 2008, 17:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Tak po par dnoch pohodoveho uzivania som narazil na problem. Stary Windows XP, ktory som mal na disku, som sformatoval a nainstaloval novy , lenze teraz mi rovno pri starte nabootuje XP bez moznosti vyberu Ubuntu { pri stlaceni F5 mi skutocne detekuje iba XP}.

A som si isty, ze particie s linuxom som sa ani nedotkol. {120GB disk rozdeleny na 20{XP}, 50{data}, 50{Ubuntu}, iba som sformatoval 20GB oddiel a tam hodil nove XP)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. březen 2008, 19:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Áno ale ale XPčka ti zmazaly mbr teda bootloader a nahradili ho svojim, budeš ho musieť teda obnoviť a to takto:
1. Nabootuj live cd.
2. Daj si do terminálu sudo -s a vytvor zložku kde mountneš svoj (/) napr. ubuntu (mkdir /media/ubuntu)
3. mountni (/) oddiel ubuntu (napr. mount /dev/hda3 /media/ubuntu to hda3 môžeš mať iné podla poadia disku a oddielu)
4. použi chroot (chroot /media/ubuntu)
5. Týmto obnovíš grub grub-install /dev/hda
5. vypni terminál
6. Rebootuj

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. březen 2008, 20:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Hm, z nejakeho dovodu to nejde. Mozno nieco zle pisem do terminalu.
Ubuntu mam na Device /dev/sda3 a Mount point /media/sda3.
Co presne mam do terminalu zadat? {pre istotu, snad to bude aj rychlejsie ako zistovat, co som zle napisal :oops: }


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. březen 2008, 21:44 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Musíš byť root ak nie si tak sudo -s potom už len mount /dev/sda3 /media/sda3 dalej chroot /media/sda3 a potom grub-install /dev/sda

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. březen 2008, 22:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Tak vsetky prikazy idu bez problemov, ale na grub-install /dev/sda vypise :" /dev/sda: Not found or not a block device"


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. březen 2008, 23:25 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Skús takto: grub-install hd0
alebo iné číslo ak to nie je 1.disk.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 26. březen 2008, 11:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Tak "grub-install hd0" nepomohol. {Mam len jeden disk} Rovnaka chybova hlaska ako minule. :(


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 26 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.