Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 1. duben 2020, 06:25

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 85 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: út 4. březen 2008, 23:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
První testy dvouplotnového 640GB 7200rpm disku od WD aneb Raptor na dosah ruky

Převzato z
http://www.planet3dnow.de/vbulletin/sho ... ?p=3530851 (WD6400AAKS, T7K500)
http://www.zive.cz/Titulni-strana/Za-vy ... fault.aspx (WD1500ADFD, WD5000KS)

Obrázek

Anwendungsprofil `Swappen': 17206.3 KByte/s (19354.0 KByte/s) (10932.0 KByte/s)
Anwendungsprofil `Installieren': 38022.7 KByte/s (42123.0 KByte/s) (28893.0 KByte/s)
Anwendungsprofil `Word': 52352.3 KByte/s (60098.0 KByte/s) (32647.0 KByte/s)
Anwendungsprofil `Photoshop': 40760.0 KByte/s
Anwendungsprofil `Kopieren': 163922.7 KByte/s
Anwendungsprofil `F-Prot': 17440.5 KByte/s
Gesamtergebnis: Anwendungsindex = 38.9 (28.3 - Hitachi T7K500 320GB)
ATA-Platte: WDC WD6400AAKS-00A7B0 (Raptor WD1500ADFD-00NLR1) (Caviar WD5000KS-00MNB0)

HD Tune s deaktivovaným AAM
Average: 90,4MB/s, Access Time: 12,2ms
HD Tune s aktivovaným AAM
Average: 90,8MB/s, Access Time: 15,8ms

Obrázek
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52302

Cena s DPH: 3 113,- Kč
Cena za GB: 4,87Kč


_______________________________________

V obchodech by již měly být dostupné nové 320GB WD3200AAKS, 320GB plotnu poznáte podle zakončení 00B3A0 (původní jsou WD3200AAKS-00SBA0)
Testy zatím nejsou, pouze na Anandtechu otestovali disk v HD Tune se zapnutým AAM
Average: 87,3MB/s (640GB 90,4MB/s), Access Time: 16,3ms (640GB 15,8ms)
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3236

_______________________________________


Naposledy upravil Caderom dne út 11. březen 2008, 22:32, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 6. březen 2008, 16:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. květen 2004
Bydliště: Bratislava
Nahoru
Samsungy rady F1 budu aj tak lepsie.... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=109463 :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 16. březen 2008, 11:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2007
Nahoru
tak a tady jsem ho testnul já:

Obrázek

docela rychlej ne ? :D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 16. březen 2008, 21:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. duben 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
kuk na nej http://img181.imageshack.us/my.php?imag ... zeknc9.jpg

_________________
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 16. březen 2008, 22:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Mam Raptor a avg 80MB a hlavne zadnej 7200rpm disk nebude nikdy rychlej jako Raptor,kterej ma access 8ms a ne fujtajbl 12 nebo kolik :) Pravda cena/GB je jasne na strane 640GB.Pro me je ale furt idealni mit widle na Raptoru a bordel na 750GB disku.Nechapu pro si kazdej mysli,ze rychlost disku je o write/copy. :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 16. březen 2008, 22:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Testy hovoří jasně, aplikační výkon dosahuje 90% výkonu Raptora a přenosová rychlost pro práci s videem a přesuny velkých souborů je na 116%, přičemž za 1GB zaplatíš pouze 16,5% ceny u Raptora ...

BTW: Pokud si na Caviaru uděláš 150GB partition (tedy velikost Raptora), tak budeš mít přístupovou dobu pod 10ms. Viz. např. obrázek Fuck8ra ... přístupová doba je brána průměrná z celých 640GB, na prvních 150GB je mnohem menší.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. březen 2008, 07:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2007
Nahoru
Třeba mě víc zajímá za jak dlouho se mně udělá práce (např. editování/ripování DVD, kopírování) tzn. write/read než za jak dlouho po kliknutí na ikonu se mně ten Ripovací program spustí tzn. access :lol:

Raptor prostě dostal od mladšího brášky přes držku :)

volkovski napsal:
Samsungy rady F1 budu aj tak lepsie.... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=109463 :roll:


opravdu ? ... tak tady jsem udělal jen pro tebe test v HD Tach (odezva i rychlost nepatrně lepší)

Obrázek


Naposledy upravil Fuck8r dne po 17. březen 2008, 10:31, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 19. březen 2008, 15:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. květen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Teď ještě jak to bude se spolehlivostí a ..é..životností...
I když je pravda že skoro lituju že jsem koupil raptora...

_________________
Dnes již toho vím tolik, že s klidem mohu říct, že vlastně nevím nic.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 20. březen 2008, 22:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Vidíte někde už v obchodech tu verzi 320GB s jednou plotnou? :)

_________________
<-MB-> MSI B450 Tomahawk MAX | <-CPU-> AMD Ryzen 3600X | <-RAM-> 16GB DDR4 GOODRAM IRDM PRO 3600MHz CL17
<-SSD-> 512GB Adata XPG SX8200 Pro M.2 NVME | 23.8" LCD Acer SA240YA | <-GPU-> Sapphire AMD Radeon RX 5700XT (ref)
<-PSU-> be quiet! Pure Power 11 500W | <-PC CASE-> SilentiumPC Brutus M10 | Windows 10 Enterprise x64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 20. březen 2008, 23:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. duben 2006
Bydliště: slovensko
Nahoru
a ako su na tom s hlukom?

_________________
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. březen 2008, 00:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2005
Bydliště: Libice nad Cidlinou
Nahoru
spajdr napsal:
Vidíte někde už v obchodech tu verzi 320GB s jednou plotnou? :)

Není to on?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000CSP

//ajo, toho dat jsem si nevšiml...


Naposledy upravil SpeedyGT dne so 22. březen 2008, 10:52, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. březen 2008, 09:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. srpen 2003
Bydliště: PRAHA, Veselí n. L. (JČ)
Nahoru
SpeedyGT napsal:

Diky znaceni WD nejde rozlisit, jestli jde o novou nebo starsi verzi. Zajemce by musel pozadat obchod o kompletni seriove cislo (viz prvni post).

_________________
HP nx7400 - Sharp 550sh


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. březen 2008, 09:40 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 16. říjen 2007
Bydliště: Třinec
Nahoru
SpeedyGT napsal:
spajdr napsal:
Vidíte někde už v obchodech tu verzi 320GB s jednou plotnou? :)

Není to on?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000CSP


no vzhledem k tomu ze je v prodeji od 7.3.2007 tak bych rek ze to neni on....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. březen 2008, 14:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. srpen 2003
Bydliště: PRAHA, Veselí n. L. (JČ)
Nahoru
mpod napsal:
no vzhledem k tomu ze je v prodeji od 7.3.2007 tak bych rek ze to neni on....

To jeste nemusi nic znamenat. Disk ma v shopu stejny oznaceni, tj. neni potreba nic menit, jen se zacne prodavat "novejsi revize". U WD to tak funguje myslim bezne...

_________________
HP nx7400 - Sharp 550sh


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. březen 2008, 18:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2007
Nahoru
bob159 napsal:
a ako su na tom s hlukom?


hluk je rozhodně nižší než u Seagate 7200.11 500GB 32MB který jsem měl cca 2 týdny doma ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. březen 2008, 19:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. červen 2005
Bydliště: M. Boleslav
Nahoru
WD6400AAKS co mám doma je znatelně tišší než původní WD3200AAKS, je taky mnohem chladnější a netrpí vibracemi

_________________
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 23. březen 2008, 22:42 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Caderom napsal:
BTW: Pokud si na Caviaru uděláš 150GB partition (tedy velikost Raptora), tak budeš mít přístupovou dobu pod 10ms. Viz. např. obrázek Fuck8ra ... přístupová doba je brána průměrná z celých 640GB, na prvních 150GB je mnohem menší.

A pokud si udelam treba 40GB particion na zacatku Raptora budu mit?6?5ms? :-)
Je to furt dokola.Pokud denne presouvas 200GB,tak si kup disk s rychlym read/write.Bezny clovek oceni prave tu odezvu.Nechapu na co potrebujes 100MB cteni/zapis.

Fuck8r napsal:
Raptor prostě dostal od mladšího brášky přes držku :)

Kde?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 23. březen 2008, 23:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
godlike napsal:
...
A pokud si udelam treba 40GB particion na zacatku Raptora budu mit?6?5ms? :-)
...

Pokud si uděláš 40GB partition, tak budeš mít přístupovou dobu menší, nevím jestli 5ms nebo 6ms, ale menší. Jenomže 40GB partition si můžeš udělat i na Caviaru 320GBpp a taky se přístupová doba zmenší.

Raptor má pořád nejvyšší aplikační výkon v desktop sféře, ale ten rozdíl od Caviaru 320GBpp není extra velký ani velký. Zato cena/GB je u Raptora je více než extra velká. Pomineme-li přenosovou rychlost, tak Caviar 320GBpp
je téměř neslyšitelný a nevibruje.

* spolu se Samsungem HD103UJ, v aplikačním je Samsung dle mě o trochu pomalejší, ale v těsném závěsu (žádné přesné srovnávací testy nemám, takže nevím, pouze můj názor)

Ad. běžný člověk
Pokud je běžný člověk běžný uživatel, tak ten určitě nepozná jestli má Raptora nebo Caviar 320GBpp podle rychlosti, ale pozná to sluchem a velikostí disku.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 09:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2007
Nahoru
godlike napsal:
Fuck8r napsal:
Raptor prostě dostal od mladšího brášky přes držku :)

Kde?


Kapacita/Rychlost/Hlučnost/Cena = a máme tu vítěze - novinku od WD :)

Raptora ocení leda člověk s amatérským serverem - jinak nevím k čemu by měl sloužit ostatním lidem ...

Běžného člověka spíš zajímá kolik se mu tam vejde věcí (kapacita), za jak dlouho rozbalí archív, udělá DVD Rip a nebo něco zkopíruje (rychlost čtení/zápisu), jak moc mu v PC bude řvát (hlučnost) a kolik zaplatí za 1GB ... než o pár milisekund rychlejší odezva systému a navíc rozdíl mezi Raptorem a běžným diskem není zdaleka tak brutální jak si všichni myslí a operační systém je vždy na začátku HDD a tam je ta odezva cca 9ms - takže: Raptor dostal přes držku :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 13:10 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 03. prosinec 2007
Bydliště: Mimoň
Nahoru
muzete sem nekdo nahazet linky na ty dvouplotnovy hdd od WD protoze sem nasel tu 320ku ale prodava se skoro uz rok, diky


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 85 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.