Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 4. březen 2021, 21:11

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Server - Jak na něj?!
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2009, 15:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. duben 2006
Bydliště: slovensko
Nahoru
Prosim vas nepomohli by ste mi trosku s tym mod_vhost_alias? Potrebujem to asi tak:

domena napr. nieco.sk > /srv/www/
subdomena sub.nieco.sk > /srv/www/sub/
subdomena2 sub2.nieco.sk > /srv/www/sub/
.
.
atd..

teraz to robim upravou httpd.conf tak ze kazdu subdomenu tam pridavam ako virtualhost. chcel by som aby som kazdu subdomenu nemusel pridavat ho httpd.conf ale len vytvoril priecinok a adresa bola nazov_priecinka.nieco.sk .. akurat nechapem ako to vlastne ma vyzerat v tom httpd.conf s toho linku vyssie som to nepochopil.. najlpsie by bol nejaky priklad ako to zapisat..

_________________
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B


 Profil  
 Předmět: Re: Server - Jak na něj?!
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2009, 16:06 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Já používám toto:

Kód:
UseCanonicalName Off
VirtualDocumentRoot /disk2/http/%2+/%1

Include /etc/apache2/domains.d/*.conf


přičemž v /etc/apache2/domains.d mám soubory domena.conf, např plnydisk.cz.conf, ondraster.cz.conf kde specifikuji samotné PHP omezení atd.

Výsledné "hledání" na disku bude tudíž:
/disk2/http/domena.cz/sub
přičemž pokud není specifikovaná subdoména tak mi mod_rewrite automaticky přesměrovává na www.domena.cz a načítá se tudíž z /disk2/http/domena.cz/www
Kód:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^[^\./]+\.[^\./]+$
RewriteRule ^/(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]


A ještě jeden vzorový domains.d/neco.cz.conf:
Kód:
<Directory "/disk2/http/test.cz/*">
php_admin_value open_basedir /disk2/http/test.cz
</Directory>


A nakonec po přidání jedné domény stačí jen gracefulnout apache (tzn napůl restart - aktuální spojení podrží, ale načte znovu oprávnění pro adresáře atd).

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Server - Jak na něj?!
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2009, 20:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. duben 2006
Bydliště: slovensko
Nahoru
No som z toho dost blby... na wine som vsetko nastavoval v httpd.conf kdesto v debiane to je prazdne a documentroot som nastavil v /etc/apache2/sites-enable/000-defaul... neviem teraz kde sa ma vlastne co napisat/upravit ci mam pouzivat httpd.conf ale ten 000-default. Skusenosti mam vpodstate iba s apache na windowse takze nejak som z toho blby..

predpokladam ze by to malo byt v httpd.conf :

Kód:
UseCanonicalName Off
VirtualDocumentRoot /disk2/http/%2+/%1

Include /etc/apache2/domains.d/*.conf


Kód:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^[^\./]+\.[^\./]+$
RewriteRule ^/(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]


dakujem za pomoc

_________________
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B


 Profil  
 Předmět: Re: Server - Jak na něj?!
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2009, 21:02 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Tak kde to má a jak to má přesně debian netuším, já to mám na Gentoo, snad nějaký debianovec poradí :oops: .

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Server - Jak na něj?!
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2009, 23:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Pokiaľ viem má to byť takto:
/etc/apache2/sites-available/ a /etc/apache2/sites-enabled
sa používa na virtual hosty s tým že v /etc/apache2/sites-available/ si vytvoriš configy hostov a do /etc/apache2/sites-enabled ich len symlinkuješ keď ich chceš aktivovať.
Takže to upravíš v /etc/apache2/sites-available/000-default ako potrebuješ, prípadne spravíš vlastný ako nový súbor ktorý potom nasymlinkuješ do sites-enabled.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět: Re: Server - Jak na něj?!
PříspěvekZaslal v: po 29. červen 2009, 18:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. duben 2006
Bydliště: slovensko
Nahoru
jj je to tak uz mi to ako tak funguje ale tomu mod_vhost_alias nerozumiem neviem kde to zapisat do toho suboru (kde to umiestnit)...

prikladam httpd.conf z windowsu kde to najprv skusam ale proste nejde to... keby sa niekto nasiel co by mi ten subor upravil aby som videl kde sa to ma zpisat bol by som rad...


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B


 Profil  
 Předmět: Re: Server - Jak na něj?!
PříspěvekZaslal v: út 30. červen 2009, 15:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. duben 2006
Bydliště: slovensko
Nahoru
ahha uz som to na prisiel.. ja blbec som nemal povoleny ten mod... preto mi to nijako neslo..

_________________
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B


 Profil  
 Předmět: Re: Server - Jak na něj?!
PříspěvekZaslal v: čt 9. červenec 2009, 17:52 
Nováček
Nováček

Založen: 08. květen 2009
Nahoru
můžu toto použít aj na čerstvě nainstalovanej ubuntu server:-)

Kód:
http://www.howtoforge.com/ubuntu_debian_lamp_server


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.