Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 28. únor 2021, 15:57

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: HDTune - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: út 28. srpen 2007, 16:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2005
Bydliště: Localhost
Nahoru
Prosim vas, co znamena to cervene + zlte co je na screene??

http://inc-gaming.clanhost.sk/cp01.jpg


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. srpen 2007, 17:02 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
zvlastni. at koukam jak koukam, tak:

Current: 71 (soucasna hosnota)
Worst: 60 (nehorsi hodnota)
Treshold: 30 (prah)

coz znamena, ze je to OK.

Unknown atribute je 100-hodnota teploty.

Ten disk je UPLNE OK, ty 3 hodnoty kde jsou velky raw hodnoty takhle maji vsechny seagaty, protoze to meri jinak.

Navic mas pekelne starou verzi Hdtune. Urcite uz je i 3.52... mozna i novejsi.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. srpen 2007, 19:30 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
Minimalne bych zkusil novejsi verzi.

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 29. srpen 2007, 19:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2005
Bydliště: Localhost
Nahoru
nie, na nete vidim len 2.53ku.... viac som nenasiel, ak ano tak ma informujte pls ::)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 29. srpen 2007, 19:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
moderatori mysleli asi jiny program, hd tach nebo neco s podobnym nazvem.

_________________
nevidany: Mimochodem tvou diagnózu zná kdekdo Bandito... Bohužel je to neléčitelný.


 Profil  
 Předmět: POZOR na HD TUNE v2.50 a v2.54
PříspěvekZaslal v: ne 7. říjen 2007, 15:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. květen 2007
Bydliště: Karlovarsko
Nahoru
Zdravím,používám nástroj na měření výkonnosti harddisků HD TUNE verzi 2.50,stáhnul jsem opět freeware HD TUNE verzi 2.54 a dost mne zarazily rozdílné informace o HDD v každé verzi jiné:ve verzi 2.50 se zobrazovali teploty HDD vyšší,než u verze 2.54 a to v rozmezí 4 stupňů,také mi v sekci kondice ukazoval jednu chybu na HDD.Nyní mám verzi 2.54 což je nejnovější verze a teploty ukazuje nižší,což jsem předpokládal že by u mne mělo být,a jinak nezobrazuje žádné chyby na HDD.
A z toho plyne co?Nevěřte všemu co vydíte,nejlepší je na tom to,že je to stejný software od jedné firmy a liší se pouze verzemi a už takové rozdíly.No,ještě jsem se stím nikdy nesetkal.Hodně zdaru a nízké teploty přeji. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. říjen 2007, 21:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
..u mě není žádný problém, všude v různých softech se ukazují naprosto stejné teploty, navíc HD tune 2.54 funguje naprosto dokonale..

viz srovnání z poslední verzí Everest :wink:
Obrázek
takže problém bych viděl někde u tebe, předchozí verze mi jela taky zcela OK 8)

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. říjen 2007, 21:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. květen 2007
Bydliště: Karlovarsko
Nahoru
kotas napsal:
..u mě není žádný problém, všude v různých softech se ukazují naprosto stejné teploty, navíc HD tune 2.54 funguje naprosto dokonale..

viz srovnání z poslední verzí Everest :wink:
Obrázek
takže problém bych viděl někde u tebe, předchozí verze mi jela taky zcela OK 8)



ve verzi 2.50 se zobrazovali teploty HDD vyšší,než u verze 2.54 a to v rozmezí 4 stupňů,také mi v sekci kondice ukazoval jednu chybu na HDD.Nyní mám verzi 2.54 což je nejnovější verze a teploty ukazuje nižší,což jsem předpokládal že by u mne mělo být,a jinak nezobrazuje žádné chyby na HDD ve verzi 2.54


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. říjen 2007, 21:43 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
..mě žádná verze HD Tune ani při přechodu z 2.50 na 2.54 neukazovala špatně..

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: HDTune - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: pá 5. prosinec 2008, 14:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. listopad 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj, najde se tu někdo kdo se vyzná v programu HDTune a potažmo diagnostikou disků? Potřeboval bych zjistit, jak je na tom tento disk ze screenu viz dole. Je to disk v notebooku a docela píská.

Díky. :wink:


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Diagnostika disku HDTune
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2008, 14:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Bydliště: Cheb
Nahoru
Vypada to na vadny sektory, zkus ve vedlejsi zalozce error scan otestovat disk na vadny sektory. Pokud je najde, tak bych zalohoval data a disk (notebook), pokud je v zaruce, reklamoval.


 Profil  
 Předmět: Re: Diagnostika disku HDTune
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2008, 14:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. listopad 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj, Error Scan právě nic neukázal, respektive vše je OK. Podařilo se ti něco vyčíst z toho obrázku? Díky.


 Profil  
 Předmět: Re: Diagnostika disku HDTune
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2008, 15:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. duben 2005
Bydliště: Děčín
Nahoru
No nevím, ale také mi připadá, že je vše v pořádku a v normách.

_________________
Samsung Galaxy S20 5G FE Cloud Navy - Spigen Rugged Armor
Intel® Core™ i5-8300H 4GHz / Kingston 32GB DDR4 / NVIDIA® GeForce® GTX 1050 4GB / ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB / HDD 1TB
24.5" Acer Predator XB253QGP / Acer Predator Cestus 350


 Profil  
 Předmět: Re: Diagnostika disku HDTune
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2008, 16:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Bydliště: Cheb
Nahoru
I kdyz error scan nenasel zadny vadny sektory, asi bude potreba tuto zlute oznacenou polozku sledovat, viz viewtopic.php?f=14&t=124783 .


 Profil  
 Předmět: Re: Diagnostika disku HDTune
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2008, 16:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. listopad 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Jj, díky. Dám nabootovat z CD, opravit a do cmd mrsknu chkdsk /r to by mělo stačit. Uvidíme.


 Profil  
 Předmět: Re: HDTune - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: po 12. leden 2009, 12:59 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
posledni verzi je 3.50... je ovsem placena. Free je stale 2.55

http://www.hdtune.com/download.html

Citace:
Changes:
Added Random Acces test
Added option to perform quick Error Scan with command line parameters
Minor improvements and bug fixes

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět: Re: HDTune - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: út 11. srpen 2009, 19:37 
Nováček
Nováček

Založen: 11. srpen 2009
Nahoru
Dobrý den. Potřebuju poradit. Dělal jsem si test v HDTune 2.5. V záložce Health se mi zobrazuje ČERVENĚ položka "07 Seek Error Rate" s následujícími hodnotami :
Current : 86
Worst : 60
Threshold : 30
Data : 468579688
Status : Failed

Chci se zeptat, co tato položka znamená? Doufám, že nic závažného. Předem děkuji všem za odpovědi.


 Profil  
 Předmět: Re: HDTune - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: st 12. srpen 2009, 16:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Vysvětlení je zde.
Kód:
Seek Error Rate - počet chybných seeků, tedy počet operací, kdy došlo k umístění hlavičky nad špatnou stopu.

Problém SMARTu je, že to není standart a každý výrobce si ho implementuje jinak. Proto programy pro čtení SMARTu neví, jak mají přečíst hodnoty z disku a pak se stává to co tobě, že ti to hlásí FAILED. Já bych se tím nezabýval...


 Profil  
 Předmět: Re: HDTune - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: st 12. srpen 2009, 16:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. listopad 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Ja bych zase radsi (pokud se jedna o starsi disk) urychlene zazalohoval data...

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: HDTune - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: st 12. srpen 2009, 16:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
UncleCz napsal:
Ja bych zase radsi (pokud se jedna o starsi disk) urychlene zazalohoval data...

..asi tak nějak, pokud ještě zálohy nemáš, nikdy nevíš, kdy ti hdd odejde.

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.