acer emachines e 640 + windows xp?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Registrován: 25. pro 2009
Bydliště: Chrudim

Re: acer emachines e 640 + windows xp?

Příspěvek od jan.svoboda »

Vydělil jsem OT na SD - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=45&t=160945

Držte se prosím tématu - zde se neřeší výber OS (Windows XP vs. Windows 7).

Souhlasím s tím, že by jsem na ten PC dal Windows 7, a slečna by se na nich měla naučit (viz poslední post LiveBomba na SD). Ale když uživatel(ka) nechce, tak je to přeci jeho/její věc. Nejsme tu od toho, abychom někoho dokola přesvědčovali. Díky za pochopení.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
drakfd
Nováček
Nováček
Registrován: 20. bře 2009

Re: acer emachines e 640 + windows xp?

Příspěvek od drakfd »

Win Xp jde nainstalovat, ale musíte si upravit instalační CD. Je potřeba tam přidat ovladače pro sata disky, tady je odkaz kde je to popsany http://www.jiribrejcha.net/2007/08/inst ... z-diskety/ .

Problém je, ale ze v těch xp běží cpu na 1,2GHz i když v biosu mám 2,1GHz. Bude to chtět asi nějakem programek pro nastavení cpu v xp, neví někdo o něčem?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT
Uživatelský avatar
Registrován: 05. čer 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny

Re: acer emachines e 640 + windows xp?

Příspěvek od zombux »

a v biosu se nedá SATA přepnout do kompatibilního režimu? já bych skoro řekl že jo, překvapilo by mě kdyby ne. CPU možná běží na 1,2GHz protože jsou aktivované úsporné funkce, a v momentě kdy je třeba plný výkon se to zase vrátí na 2,1GHz.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Vitana
Nováček
Nováček
Registrován: 10. pro 2010

Re: acer emachines e 640 + windows xp?

Příspěvek od Vitana »

Ahoj, zabrousil jsem zde, protože jsem řešil stejný problém. Na úvod musím říct všem, kteří oponovali smyslu downgradu: Win 7 zatím nepotřebuji. Rozhodně nechápu smysl dávat na notebook střední třídy, který má jen 2GB RAM, operační systém Win 7. Mně se trochu kousaly a nespustil jsem na něm některé programy. Ty, které se podařilo spustit, se nedaly použít tak, jak jsem potřeboval. Proto downgrade. Proč jsem si pořídil e640? Jednoduché. Před týdnem na něj byla celkem dobrá sleva. Chtěl jsem ne moc drahý notebook s numerickou klávesnicí a velkým, minimálně 14" monitorem, který měl můj Dell C610, jež byl dík mé nešikovnosti a následné diletantnosti nejprve prolit kávou a pak úspěšně zkratován. Jeden z parametrů výběru byl i OS WinXP, ale ten je v poslední době dodáván jen na absolutní kraksny, nebo na stroje, jimiž pohrdám a nazývám je "o něco chytřejšími DVD přehrávači" (ano, mluvíme zde o mini noteboocích pro buchty a vidláky s 10,1 palcovými monitůrky). Tak jsem se vrhl do dobrodružství s Win 7, doufaje v kompatibilitu s mnou používaným SW a brutálně protlačovaným Win 7, které můžou mít rádi snad jen lidé, kteří mají peníze i na odpovídající HW a na programy, které ještě nejsou freeware. Tolik tedy k pohnutkám, které mě k tomuto dobrodružství formátu příběhů o Indana Jonesovi vedly.

Nuže konečně k věci. Pokud se již někde kompletní seznam vyskytl, omlouvám se za spam, ale zde přikládám výčet ovladačů, díky nimž byl můj downgradovací boj úspěšný (byla to detektivní práce jak sviň a nehodlám to už nikdy opakovat :)):

Instaloval jsem Win XP SP2 CZ (jeden ze základních "ovladačů" :)), v biosu přenastaven režim disku z ACPI na IDE, ale to už zde bylo řečeno. Dále ty drivery:

ATI Radeon 4200 series:
http://strags.com/d/8.702.0.0000-WinXP- ... -AMD64.zip

Southbridge chipsetu AMD880G:
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/ ... -64_sb.exe

Zvukovka:
http://www.softwarepatchdownloads.com/9 ... MI-249.exe - tento kodek jsem nainstaloval nejdříve a po instalaci ovladače pro jižní můstek chipsetu jsem tam narval následující, (tento postup nemusí být a asi ani není správný, ale to je jedno, funguje mi to :)):
http://download.gigabyte.us/FileList/Dr ... azalia.exe

WLAN:
http://global-download.acer.com/GDFiles ... er&SC=PA_7

LAN:
http://www.broadcom.com/docs/driver_dow ... .2.0.7.zip

Poznámka: Ovladače série Catalyst budou házet chybu. Na to nedbejte. Vždy si nainstalují něco a chybu hodí až pak, ale ten daný kousek mozaiky vám přiloží.

Uf, mělo by to bejt všechno, pokud jsem na něco zapomněl, ozvěte se, rád zašlu link (pokud se k tomu dohrabu a najdu ho), potažmo po domluvě na způsobu přenosu i dodám konkrétní ovladače.

Na závěr bojový pokřik konzervativců: WIN 7 A WIN VISTĚ ZMAR!!!
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“