Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 1. březen 2021, 11:19

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: změna priority zavedení OS
PříspěvekZaslal v: ne 27. listopad 2011, 12:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. září 2010
Nahoru
Hezký den přeji.Jeden HDD rozdělen ,na jednom oddílu Wind.XP a na druhém Wind.7Nejdříve byl nainst.W.XP a pak Win.7Stalo se toto: po odinstalování Ubuntu,a opravy zavaděče se mě ted jako první nabídne spuštění Wind.7 ale já bych chtěl aby nabídka byla Wind.XP.Ten Ubuntu byl nainstalován na oddíl u Wind.7a tam po něm zůstal oddíl a já nevím jak jej zpátky přiřadit k Wind.7.Děkuji


 Profil  
 Předmět: Re: změna priority zavedení OS
PříspěvekZaslal v: ne 27. listopad 2011, 13:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Nahoru
Práce s oddíly:
Počítač->Spravovat->Správce disků
Smaž oddíl kde je (byl) Ubuntu a u oddílu s Windows zvol "Zvětšit oddíl".

Bootování:
Spusť msconfig a v druhé záložce si to nastav dle libosti.

_________________
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."


 Profil  
 Předmět: Re: změna priority zavedení OS
PříspěvekZaslal v: ne 27. listopad 2011, 14:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. září 2010
Nahoru
Tak, když na ten prázdný oddíl kliknu a dám odstranit oddíl tak se mě zeptá a řekne že je to rozšířený oddíl a když jej odstraním bude nepřístupný. Tak toto mám udělat ?


 Profil  
 Předmět: Re: změna priority zavedení OS
PříspěvekZaslal v: ne 27. listopad 2011, 15:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Nahoru
Asi ano, pokud klíkáš na správný oddíl, tak asi ano. :-) Kdyžtak přihoď screen. Musíš oddíl smazat, aby tam bylo volné místo, pak můžeš roztáhnout ten s Windows.

_________________
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."


 Profil  
 Předmět: Re: změna priority zavedení OS
PříspěvekZaslal v: ne 27. listopad 2011, 16:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. září 2010
Nahoru
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us


 Profil  
 Předmět: Re: změna priority zavedení OS
PříspěvekZaslal v: ne 27. listopad 2011, 16:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. září 2010
Nahoru
Když ale ve Windows 7 spustím msconfig tak na druhé kartě mám nastaveno Windows 7 ,změnit to nejde.


 Profil  
 Předmět: Re: změna priority zavedení OS
PříspěvekZaslal v: ne 27. listopad 2011, 16:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Nahoru
To by měl být správný svazek. To, že je dynamický nevadí - celý ho smaž aby tam bylo nealokované = volné místo.

Jestli nefunguje msconfig, tak Vlastnosti Počítače -> Pokročilé nastavení -> Záložka pokročilé -> Start a obnovení (Nastavení).

_________________
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."


 Profil  
 Předmět: Re: změna priority zavedení OS
PříspěvekZaslal v: ne 27. listopad 2011, 17:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. září 2010
Nahoru
Tak odstranění oddílu se povedlo.Zítra skusím něco udělat s tou proritou OS.Děkuji moc.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.