Pomoc s výběrem myši

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
mir77
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 03. pro 2004
Bydliště: Teplice

Pomoc s výběrem myši

Příspěvek od mir77 »

Ahoj,
potřeboval bych radu zkušenějších a hlavně znalejších s výběrem myši. Má současná myška zřejmě míří pomalu ale jistě do věčných lovišť a jelikož s tou další budu doufám několik dalších let žít, tak bych rád vybral dobře. Pokusím se tedy popsat svojí myší historii a dodat, co od myši očekávám.
Začal jsem jako asi každej na různých kuličkových myších Genius a s prvním pořádným peckem jsem měl jednu z prvních optických Genius myší s červenými podsvícenými bočními tlačítky :D Byla to pecka s drátem. Tenkrát :D Později jsem zakoupil Microsoft IntelliMouse Explorer 4, která byla výborná. Jednu jsem později koupil tátovi a poté co se odporoučela, tak jsem si pořídil další. Měl jsem doma tedy tři tyto myši. Zpracování perfektní, hrálo se na nich dobře. Později jsem přešel na notebook a nutností byla menší a přenosná myš. Tou byl Microsoft Wireless Notebook Laser Mouse 7000. Super myška, fungovala a zajisté stále funguje skvěle, ale bohužel zůstala u mé bejvalky a já měl po ptákách. Když jsem pořizoval současnou myš, tak jsem věděl, že chci 100 % laser a kvalitní zpracování. Microsofťácký volný kolečko bez zarážek mi učarovalo, ale při mém návratu k počítačovým hrám mi působilo potíže s přepínáním zbraním. Rozhodl jsem tedy pro Logitech VX Revolution. Laser s 800 dpi byl naprosto dostatečný, myš nabízela přepínání mezi volným scrollingem a zarážkama, měla dvě boční tlačítka, USB přijímač šel vložit do těla myši. To byly tehdejší podmínky.
V současnosti se myška začala chovat dost nepochopitelně. Občas vynechává levé tlačítko, což se dá připsat únavě materiálu, ale stává se také, že začne špatně snímat. Je pomalá, nepřesná, skoro jako kdyby docházely baterky nebo byla mimo dosah přijímače. Zkoušel jsem různé baterky, jinou podložku. Problém je, že se to neděje pořád. Ale jen občas. Hledal jsem i problém v softwaru a zkoušel jinou myš. Ta byla v pořádku. Dnes třeba již dvě hodiny naprosto bez problémů. Včera večer jsem si musel půjčovat myš od máti, abych si mohl zapsat předměty na další semestr :D
Myš jsem i rozebral a vyčistil. Ničemu to nepomohlo. Z tohoto důvodu se obávám, že brzy vypoví službu a tak se poohlížím po náhradě.

Co se mých požadavků týče, tak jedním z hlavních je dobré zpracování. Nechci levného plasťáka, ale bytelnou myš, kterou bude radost používat. Ocením nějaký malý přijímač, který nebudu muset z notebooku neustále odpojovat a tedy i vypínací tlačítko na myši. Scrollování stačí vertikální a se zarážkama. Volného kolečka jsem se již přejedl. Vyžaduji dvě boční tlačítka pro funkce vpřed a zpět v prohlížeči.
Nemám jisto ohledně použité bezdrátové technologie. Určitě by mě zajímalo, jestli nemá smysl zvolit bluetooth zařízení. Uvolnil bych si tím jeden USB port. Každopádně mám obavy o párování a funkčnost. Využívám bluetooth reproduktury Logitech Mini Boombox a řeknu vám, že zprovoznit to na některých noteboocích vyžadovalo nadlidské úsilí. Navíc nevím, jak zvládá BT komunikovat s více věcmi najednou, v tomto případě tedy myší a reproduktory.
Druhá věc je technologie snímání. Jsem si jist tím, že nechci optiku. Laser proti optice je nebe a dudy a červený světýlko mi nesmí na stůl. Ale doma mám dvě myšky s blue-trackem (obě Microsoft Mobile Mouse 3500) a musím říct, že to je funkční a pohodlné. A můj kamarád mě láká na V-Track technologii od A4Tech, o které toho moc nevím. Myš provozuji převážně na stole na látkové podložce QcK Steel, který už má svoje léta a občas na tmavě lakovaném dřevě středního lesku a na hladké dřevotřísce světlé barvy s téměř úplně hladkou dýhou. Nějaký ležení v posteli a takovýhle věc jdou mimo mě. Posledním požadavkem je, že nechci myš plné velikosti. Preferuji notebookovou myš nebo o něco málo větší. Právě VX Revolution má z mého hlediska ideální velikost.
Jsem ochoten za myš zaplatit kolem 1 000 Kč plus mínus, ale úspora se cení. Pořídil jsem si nový notebook a jsem student. Čeká mě ještě koupě rozbočovače portů z trošku dražšího kraje, takže jsem pokukoval i právě po A4Tech, ale nějak nevím, jak jsou na tom zpracováním a jestli se jim dá věřit. Co se příslušenství k PC týče, tak jsem vždy sázel na na MS nebo Logitech. Předběžně jsem vybral Logitech M705, která se velmi podobá právě VX Revolution. Dále se mi líbí Logitech MX Anywhere. V čem tkví rozdíl mezi nimi netuším. Dále mě zaujaly myši Microsoft Bluetooth Notebook Laser Mouse 5000 a Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000. Nedaří se mi však identifikovat, jak to je s těmi bočními tlačítky.

Chtěl bych tedy tímto poprosit všechny, kteří dočetli až sem, zda mi neposkytnou radu, kterou z výše zmíněných vybrat, případně doporučit i jinou. Budu rád za jakékoliv návrhy.
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 17. črc 2003
Bydliště: Praha

Re: Pomoc s výběrem myši

Příspěvek od Butch »

Bt mys v dnesni dobe uz urcite ne, spis neco s tim Logitech Unifying receiverem

http://www.czc.cz/logitech-wireless-mou ... 27/produkt

nebo lepsi

http://www.czc.cz/logitech-gaming-mouse ... 22/produkt


Nebo ta co jsis vybral Logitech M705, taky nevypada spatne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 15. pro 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady

Re: Pomoc s výběrem myši

Příspěvek od Bez_n1ck »

Předně - BT rozhodně ne, protože BT myši odpovídají s cca 13ms odezvou - osobně z pohybu kurzoru mám pocit, jako bych myš tahal na provázku.

M705 není špatná myš, má jí, na moje doporučení, kamarád. Ale je to spíš full-size myš a pokud chceš nějaké notebookové chrastítko/lamač ruky, tak to pro tebe nebude.

Anywhere MX je top řada myší od logitechu, konkrétně mobilní myš, která by měla být dost slušně zpracovaná, a má stejně jako M705 unyfying receiver, což má své výhody a nevýhody. Výhody jsou obecně propagované, mezi nevýhody bych zařadil poměrně vysokou odezvu 8ms, která se na hry moc nehodí, ale na běžnej kancl stačí.

S technologií V-track nemám žádné zkušenosti, ale myši od A4-tech, založené na mé jedné zkušenosti kdysi a kamarádovo několik poměrně nedávno, je považuju za poměrně nekvalitní a nízkonákladové myši. (Teď sem naběhne patnáct pubošu se super duper herníma hypermyšma po třech stovkách za kus a začnou mně kamenovat).

Osobně můžu nyní doporučit full-size logitech G700, která se akorát musí nabíjet každý den, což ti nemusí vyhovovat.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
mir77
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 03. pro 2004
Bydliště: Teplice

Re: Pomoc s výběrem myši

Příspěvek od mir77 »

Tu M510 má tatík a je to na mě moc velký. G700 jsou pro mě zase vyhozený peníze. Ta M705 vyadá dobře. O něco málo větší než VX Revolution a nabízí přesně to, co potřebuji, ale mám obavu, že když tam jsou dvě AA baterie, tak bude těžká.
Rozumějte, občas si něco zahraju a teď vzhledem k pořízení nového laptopu toho asi bude víc, ale nejsem primárně hráč a už vůbec profesionální. Doby, kdy jsem hrával Q3 jsou nenávratně pryč, takže nemusím mít super herní myš, ale budu rád, když bude přesně snímat a bude dobře zpracovaná.
S tím A4tech souhlas asi. Nemám osobní zkušenost, ale ty ceny jsou podezřele nízké. Kamarád si koupil a je s ní spokojený, ale pravdou je, že před tím neměl žádnou pořádnou myš a mám hlouběji do kapsy. Takže asi tak. Co se jí však nedá upřít je výdrž. Protože jeho zacházení by jen tak někdo nevydržel :D
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
mir77
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 03. pro 2004
Bydliště: Teplice

Re: Pomoc s výběrem myši

Příspěvek od mir77 »

Ještě tak nějak přemejšlím, jestli je nějaká šance zjistit, co se vlastně děje s tou mojí. Změřit signál nebo já nevím už co :) Skoro bych i řekl, jestli to někdo neopravuje :) Ale tak to je už spíš proto, že mi jí je líto :D
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“