Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 19. září 2020, 22:49

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: ne 10. únor 2013, 18:04 
Nováček
Nováček

Založen: 10. únor 2013
Nahoru
Zdravím. Mám takový malý problém s noťasem HP 630 který připojuju do LCD TV Samsung LE40B650
Noťas má rozlišení 1366x768
TV má rozlišení 1920x1080

No a když noťas propojím s TV přes HDMI a v ovladači nastavím rozlišení TV na 1920x1080 tak se obraz na TV prakticky jakoby nevejde a je ořezaný viz. foto http://davidsigut.zonerama.com/Album/57833#2808213
a celkově vypadá takový jakoby přeostřený.
Obraz vypadá relativně tak jak má jen při nastaveném rozlišení na 1680x1050
http://davidsigut.zonerama.com/Album/57833#2808211
Pořád ale není tak ostrý jak by měl být ve full HD.

Zkoušel jsem všemožné nastavení ovladače ale k požadovanému výsledku obraz ostrý jako ve Full HD jsem se nedopracoval :(. Zkoušel jsem i zvolit jen jedno zobrazovací zařízení a to TV ale to taky nepomohlo, normálně používám kombinaci rozšířené pracovní plochy.

Nevíte kde by mohla být chyba? Mějte jakékoliv otázky vše vyfotím, vysvětlím, natočím. Budu vděčny kdybych tohle to vyřešil!

_________________
PC: CPU: AMD R7 1700X, GPU: nvidia GTX 660 2GB, RAM: 2x 8GB 2666Mhz Ballistix, Základní deska: ASUS B350 prime plus SSD Samsung EVO 850 1TB, WD HDD 4GB RED


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: ne 10. únor 2013, 23:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2012
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Podíval bych se někde v nastavení monitoru/tv po možnosti převzorkování. Nicméně s integrovanou grafikou nemám sebemenší zkušenost, tak promiň jestli taková položka v menu nebude.

_________________
PC:
Fractal Design Define R4 Black Pearl | Intel Core i7 4790K @4800Mhz | Corsair H110 | ASUS Maximus Ranger VII z97 | G.Skill TridentX 2400Mhz 4x4 Gb | Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming | Samsung Evo 850 250 Gb + 2x WD Black 1000Gb | Fractal Tesla R2 1000W | Logitech Z5500 5.1 | DELL 2x U2711
HTPC:
Fractal Design Core 500 | Intel Core i5 4670K @4500Mhz | CM Nepton 120XL | ASUS Maximus Impact VII z87 | ASUS GTX 980 Strix Gaming | Samsung M2 SSD 512 Gb | Corsair VS 450 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-SR343 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO sub 200


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 06:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. červen 2006
Bydliště: Klatovy
Nahoru
Jo tak tohle taky řesim na svoji telce a s amd Zacate a taky se mi to zatim nepovedlo. Xbox v pogide ale pc se tam jakoby nevejde


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 12:19 
Nováček
Nováček

Založen: 10. únor 2013
Nahoru
C_shrimpy napsal:
Podíval bych se někde v nastavení monitoru/tv po možnosti převzorkování. Nicméně s integrovanou grafikou nemám sebemenší zkušenost, tak promiň jestli taková položka v menu nebude.

O převzorokováni nikde ani slovo. Teď jsem aktualizoval ovladače což taky nepomohlo.

_________________
PC: CPU: AMD R7 1700X, GPU: nvidia GTX 660 2GB, RAM: 2x 8GB 2666Mhz Ballistix, Základní deska: ASUS B350 prime plus SSD Samsung EVO 850 1TB, WD HDD 4GB RED


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 12:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červenec 2009
Nahoru
Tohle je uplne normalni a nic s tim neudelas.

_________________
Alienware Area 51M
Core i9 9900K
RTX 2080


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 15:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
resim podobnou otazku,jako dostat z ntb o rozliseni displeje 1366x768 obraz do televize full hd 1920x1080 pres HDMI

podle me to pujde pres viewtopic.php?f=9&t=194177 toto,zkuste to nekdo,ja u sebe ten ntb na testovani nemam,budu ho teprve kupovat...

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: čt 14. únor 2013, 16:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2012
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Měl jsem stejný problém, ale rešení jsem našel.

Pravé tlačítko myši-AMD VISION Control Engine Center-V pravém sloupci najdi HDTV (blíž ti to nenajdu, ted se nemohu k TV připojit), tam si najdi 1920x1080 a uprav ho. Na tv se ti objeví takové 4 šipky a mezi nimi aktuální rozlišení. Pomocí šipek to rozlišení uprav (ta barevná plocha se ti bude změnšovat), aby se obraz vešel na TV.
Ulož, použít.


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: čt 14. únor 2013, 17:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2009
Bydliště: Trutnov
Nahoru
Zkus nastavit jinou zobrazovací frekvenci. Měl jsem s tím taky problém a pomohlo mi změnit frekvenci z 60Hz na 59Hz (při FullHD)

_________________
Obrázek
[CPU] Intel Core i9 10900K + Corsair H100i PRO [MB] Gigabyte Z490I Aorus Ultra [RAM] Corsair Dominator Platinum DDR4 16GB 4000MHz
[M.2] Gigabyte Aorus NVMe Gen4 1TB [PSU] Corsair SF750 [Case] Louqe Ghost S1 MkIII + 2x NOCTUA NF-A14-PWM + NOCTUA NF-A12x15-PWM


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: so 16. únor 2013, 13:44 
Nováček
Nováček

Založen: 10. únor 2013
Nahoru
Díky za tipy ale zatím nic z toho nepomohlo. Přesněji nastaveni frekvence na 59 Hz nic nezměnilo a to amd vision u mě nejde mám integrovanou grafiku v procesori Intel i3-370M Grafika Intel HD graphic

_________________
PC: CPU: AMD R7 1700X, GPU: nvidia GTX 660 2GB, RAM: 2x 8GB 2666Mhz Ballistix, Základní deska: ASUS B350 prime plus SSD Samsung EVO 850 1TB, WD HDD 4GB RED


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: so 16. únor 2013, 13:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2006
Bydliště: Хрудим
Nahoru
TV nemá nastavení nějakého PC režimu?


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: so 16. únor 2013, 15:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
ta tv ma nastaveni aby to tam vlezlo

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Full HD přes HDMI do TV
PříspěvekZaslal v: pá 7. březen 2014, 22:17 
Nováček
Nováček

Založen: 10. únor 2013
Nahoru
Tak včera jsem zkusil na ten noťas nainstalovat Windows 8.1 s tajným přáním aby se ten problém v novém windousu neprojevil (předtím jsem měl win 7) No a obraz byl ještě horší než v win 7:D i při nastavení nižšího rozlišení obraz přelézal přes okraje takže jsem zpátky nahodil 7čky a jedu na starý systém.

_________________
PC: CPU: AMD R7 1700X, GPU: nvidia GTX 660 2GB, RAM: 2x 8GB 2666Mhz Ballistix, Základní deska: ASUS B350 prime plus SSD Samsung EVO 850 1TB, WD HDD 4GB RED


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.