Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 10. srpen 2020, 03:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: čt 7. únor 2013, 23:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Vzhledem k tomu že na současnejch verzích NV driveru lze použít GPU-level scaling i když připojíte VGA zařízení, říkal jsem si "škoda že to na Radeonech nejde", protože spousta LCD a Plazma TV maj přes HDMI humusní obraz či větší lag a s PC slouží nejlépe přes VGA.

Heh, ale našel jsem "hack, bug, nebo říkejte tomu jak chcete" jak toho docílit.

Pomocí CRU, ( Custom resolution Utility - by ToastyX )

Je to utilita pro forcování vlastních rozlišení a úpravu EDID, dnes se používá třeba k overclocku/forcování většího refreshe LCD u kterých to jde, ale lze jí použít i takto.

Otevřít (run as admin), a u svého monitoru smažte všechny jiné mody jak jeho nativku. Všechny je smažte, jak ty detailed tak standard resolutions, nechte si tam jen to které chcete používat jako nativku. U mojeho monitoru to pak vypadá takto:

Obrázek

A to jest vše....

Po restartu už to tam bude. V nastavení monitoru už nebudou klasická analogová nastavení ale bude se to tvářit jako by byl připojenej přes DVI. A hlavně bude tam možnost GPU scalingu, a funguje jak má, perfektně přepíná mezi monitorem, grafikou, nebo 1:1 na pixel.

Testováno na Radeonech 7900 s aktuálními 13.2 beta drivery a win7-64, ale tipuji že to bude fungovat obecně všude.

Linky na utilitu:

https://mega.co.nz/#!w4ElFB5L!QcnlQSSWPGi8WefBH6sRSSDfMM8RMngSrnv9lgD1m2w

http://www.ulozto.cz/xqERRJ7/cru-preview-rar

Edit: Upgrade:

Tak upgrade. Včera k nám někdo přinesl na sešrotování CRT. 21 palců si řikam, tohle nebyl zrovna low-end...

Mitsubishi Diamond PRO 91TXM

Už jen podle toho že má VGA i BNC kabely tak jsem si řekl že to zkusim, a monitor je v perfektnim stavu, obraz nádhernej, neni vůbec jetej vysvícenej nic.

No a... GTX680 na které jsem to zkoušel se to s dnešními drivery jaksi nelíbilo. EDID pobrala, ale jako u LCD, tzn nativku. Takže nastavila 1600x1200 75hz. Což bylo špatně, protože si vzala max rozlišení z EDID a max uvedenej počet hz při top rozlišení, takže i když jsem jej snížil, nedovolila nastavit nic jiného než 75hz bez rozdílu rozlišení.

V nvidia control panelu kde se definuje vlastní rozlišení to suxxovalo. Vyšší než 1600x1200 se nepovedlo nastavit ačkoliv jsem věděl že monitor to umí, a definovanej počet HZ pro nišší byl jen ve win. Fullscreen 3D aplikace opět jen 75hz.

Tak jsem na to použil tento prográmek a zafungoval! Definoval jsem 8 standardizovanejch rozlišení, od 2048x1536 po širokoúhlá jako 1920x1080 80hz, či 1280x720 120hz. A nyní vše funguje, nová rolišení ve win můžu nastavit, EDID změněno, a karta posílá by default přesně počet hz na daná rozlišení jak jsem chtěl. Perfekt. Vsamim se že toto spousta CRTčkářů hledala.

Teď jsem to testnul a chodí to přesně tak i na Radeonech. Takže tahle utilita byla rázem povýšena z "good" na "awesome.

Možná by bylo dobré tohle dát jako sticky, protože spoustě lidí se to může, a bude hodit, obvzláště nyní kdy "overclocking" monitorů přichází opět do módy.


Naposledy upravil DOC_ZENITH dne čt 21. únor 2013, 10:11, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět: Re: GPU level scaling na Radeonech i přes VGA.
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 15:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
tendle topic by nebyl spatnej "prispendlit" aby nezapadl do propadliste dejin...a rozhodne bude uzitecnejsi nez prispendlenej topic "FAQ Radeony X1300-X1950"

dalo by se tenhle program pouzit i k tomuto: viewtopic.php?f=86&t=194279 ?

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: GPU level scaling na Radeonech i přes VGA.
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 15:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ten program umí editovat EDID informace přímo na driver úrovni v PC, upravit podporovaná rozlišení či definovat vlastní. S problémy HDMI může pomoci ale nemusí.


 Profil  
 Předmět: Re: GPU level scaling na Radeonech i přes VGA.
PříspěvekZaslal v: út 19. únor 2013, 00:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
Tak to je super, že se něco takovýho našlo...ptal sem se na radeonech fóru, jak dosáhnout downsamplingu(např máte nefullHD monitor a chcete spsutit 3Dmark extreme preset), když to driver neumí...

Zároveň to vypadá, že to teda umí forcovat custom refresh rate, já to tu kdesi jinde řešil přes moninfo a vytváření EDID-override inf a pak přes nv panel vytvořit speciální rozlišení + RefreshRate patcher, protože i přes to skvělý vynucení pak ve všech hrách (dx9 i dx10 a 11) se stejně při 1680x1050 zapínala ta nesnesitelná nativka 60hz, když sem mohl v pohodě 75. Zajímalo by mě, jestli tohle zvládne všechno najednou...

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: GPU level scaling na Radeonech i přes VGA.
PříspěvekZaslal v: út 19. únor 2013, 01:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ono to upraví EDID přesně jak jej PC vidí. Tzn změní to default. Je jen špatný když něco poděláš. Overclockujou se tim LCDčka a funguje to, takže custom refresh určitě, ale oversampling ani náhodou, kdyby jsi definoval vyšší nativku tak místo obrazu by jsi po restartu byl pravděpodobně u většiny monitorů "out of sync" a bylo by to.


 Profil  
 Předmět: Re: GPU level scaling na Radeonech i přes VGA.
PříspěvekZaslal v: út 19. únor 2013, 16:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
Tak je fajn že to dá ten refresh, ale co sem to koukal a pustil, tak to umí přesně to, co Nv control panel - polaritu, takt pixelů, aktivní pixely atd, čili tohle přesně nastavuju jako oversampling v nvidii kde takt pixelů nesmí přesáhnout 165MHz a takhle sem se na svym 1680x1050 Philipsu dostal až na 3360x2100@60Hz...nevim kde na to ten monitor bere (musí to dělat monitor, jinak mě ten oversampling mě zklamal, docela mě to štve, že na to není nějaká utilita - vždyť přece nemůže bejt pro GPU problém vypočítat obraz ve 4x vyššim rozlišení ale do monitoru ho nacpat do nativu bez Overcklockování panelů...v takovym Cryengine downsampling dělá přesně to, co sem napsal, s monitorem to nic nedělá, prostě se to akorát renderuje klidně v 6400x4000. Tak proč šťourat do monitoru).

Ale zároveň OSD panel monitoru mi přitom "oversamplu" na 3360x2100 nebo na 2560x1600@75Hz píše stejně pořád "1680x1050@60(75)hz". Jestli to zasahuje přímo do monitoru jak řikáš, tak by OSD panel měl hlásit víc než max nativ ne?

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: GPU level scaling na Radeonech i přes VGA.
PříspěvekZaslal v: čt 21. únor 2013, 10:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak upgrade. Včera k nám někdo přinesl na sešrotování CRT. 21 palců si řikam, tohle nebyl zrovna low-end...

Mitsubishi Diamond PRO 91TXM

Už jen podle toho že má VGA i BNC kabely tak jsem si řekl že to zkusim, a monitor je v perfektnim stavu, obraz nádhernej, neni vůbec jetej vysvícenej nic.

No a... GTX680 na které jsem to zkoušel se to s dnešními drivery jaksi nelíbilo. EDID pobrala, ale jako u LCD, tzn nativku. Takže nastavila 1600x1200 75hz. Což bylo špatně, protože si vzala max rozlišení z EDID a max uvedenej počet hz při top rozlišení, takže i když jsem jej snížil, nedovolila nastavit nic jiného než 75hz bez rozdílu rozlišení.

V nvidia control panelu kde se definuje vlastní rozlišení to suxxovalo. Vyšší než 1600x1200 se nepovedlo nastavit ačkoliv jsem věděl že monitor to umí, a definovanej počet HZ pro nišší byl jen ve win. Fullscreen 3D aplikace opět jen 75hz.

Tak jsem na to použil tento prográmek a zafungoval! Definoval jsem 8 standardizovanejch rozlišení, od 2048x1536 po širokoúhlá jako 1920x1080 80hz, či 1280x720 120hz. A nyní vše funguje, nová rolišení ve win můžu nastavit, EDID změněno, a karta posílá by default přesně počet hz na daná rozlišení jak jsem chtěl. Perfekt. Vsamim se že toto spousta CRTčkářů hledala.

Teď jsem to testnul a chodí to přesně tak i na Radeonech. Takže tahle utilita byla rázem povýšena z "good" na "awesome.

Možná by bylo dobré tohle dát jako sticky, protože spoustě lidí se to může, a bude hodit, obvzláště nyní kdy "overclocking" monitorů přichází opět do módy.


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling na Radeonech i přes VGA.
PříspěvekZaslal v: čt 21. únor 2013, 10:15 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
OK, nastaveno jako "sticky".


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2013, 05:54 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
Tak poslušne hlásim, že prográmek na zprovoznění 75hz v 3D aplikaích na windows 8 nefunguje //funguje!!!// , 75hz přes nv control panel nastavim přes custom resolution vpohodě, ale 3D aplikace si jedou tvrdošíjně 60hz a CRU to jaksi neřeší, mažu všechny rozdíly přidávám tam nativ jako 1680x1050@75Hz a zapnu 3D a stejně to tam hodí 60hz... :|

//Tak edit, poslušně hlásim, že to fakt funguje :-D , opravdu je třeba odstranit veškerý custom rozlišení v nvidia panelu, zresetovat kompletně předešlý úpravy, pokud nějaký bylya vše nechat udělat jen přes CRU, tam vše upravit, smazat a on už pak cpe do monitoru to, co po něm chci...paráda...funkční i na windows 8.

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 00:17 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Tak právě sem se přesvědčil, že je dobrý dávat bacha při používání tohoto programu na OC monitoru na jednu drobnost - aktualizace ovladače. Pomocí tohoto programu a hacku limitu 165MHz ramdac sem si Ocnul moje IPSko na 75Hz (což je v plynulosti docela poznat), ale musel sem si i trochu pohrát z časováním... jenže po instalaci novýho driveru se ovladače snažily naspat na monitor svoje default časování ale při 75Hz = artefakty, protože s default časováním monitor těch 75Hz nedává. :-)

Jinak ale super prográmek, díky němu není problém mít vždy a všude požadovanou frekvenci + používejte scaling rozlišení přes GPU a nebudete mít problém ani s nižšími rozlišeními. a já si musim na monitor vylepit štítek abych při příští aktualizaci ovladače grafiky (kterou nvidia experience dělá skoro samo) nezapomněl na tu chvíli nastavit default 60Hz :-D


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 00:44 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
To by ses mohl trochu rozepsat o tom časování, já zvládnul na mém PVA pouze 71HZ :(


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 02:25 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Zkus to nastavit takhle:
1920x1080@75Hz se dá dokonce napsat stále do limitu 165MHz - takže odpadá hack a možná příští uprade ovladačů bude ok... uvidím:
http://abload.de/img/75emleq.png


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 02:57 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Nastavil jsem teda jen to custom rozlišení v Nvidia panelu ale artefakty mám pořád. Mám udělat ještě něco?


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 03:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
hele některý panely to prostě nedávaj, jsou monitory, který maj vertical refresh prostě fakt max těch 60hz a vše nad je prostě OC...to co má Ache, nebo např já jde hlavně proto, že když se koukneš do specifikací, tak skutečně to hovoří, že vertical refresh umí v rozmezí např 56 - 76Hz.

Můj display je k tomu navíc multi-input, tzn že na VGA dává 75hz bez jakejchkoli nutítek, prostě to tam jde samo, ale hnusnej obraz...takže proč koukat na VGA když to má umět 75hz i přes DVI...takže DVI+vynutit a je to.
Pokud to tvůj monitor prostě nemá ve specifikacích, tak je to OC fakt o štěstí, že by se ti podařilo OC třeba až o 15hz (z 60 na 75), ten můj např dá i 80hz, ale je to pak poznat na kvalitě obrazu, takže v podstatě dává OC sotva 5Mhz...


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 03:40 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
U mě by to mělo umět 75Hz ale při jiném rozlišení, pokud nastavim parametry jako na Acheho screenu tak mi jde těch 75Hz s drobnými artefakty ale obraz je čistej a ostrej...zdá se že tomu chybí fakt maličko a je to OK.


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 07:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Buďto to ta elektornika dá nebo ne. Při menšim rozlišení dá logicky více. Můžeš ještě zkusit kvalitnější /kratší kabel (při OC na něm i u DVI sakra záleží).

Taky se nemusíš držet těch kulatejch známejch čísel jako 120/100/85/75/60. Můžeš hodit třeba 74, nebo 72 to se i v praxi kdysi používalo pro Oc nejstarších monitorů bez protekce overloadu (tím šlo při 800x600 ocnou historické VGA obrazovky z 56 na 72hz). Prostě co to dá.


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 16:54 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Taky když už taktujete, tak si i dobře hlídejte, zda to OC má smysl. třeba jestli nedochází ke frame-skippingu, zhoršení odezvy atd... hodně možností jak otestovat LCDčka (odezva, pixel walking/inversion) jde zde:
http://testufo.com/#test=framerates

Můj displej třeba nad 75 nejde, je jedno jaký je pixel clock. Původně před jsem se na 75Hz dostal pomocí toho 165MHz limit hacku (asi při 178MHz), a nyní mám nastaveno to co na screenu a stejně 76Hz okamžitě vede k fialové artefaktící obrazovce... ale 75Hz je úplně bez chyb a frameskipingu a pixel-inversion testy jsou stejné jako na defaultu.

RAD-X: Na technologii VA bacha, tam si OC sice můžeš také pomoci k lepší plynulosti, ale zároveň k o dost horší odezvě. VAčka jsou extrémně závislá (narozdíl od TN nebo dokonce IPS) na přesném nastavení overdrive. Bez overdrive dává VA některé tmavší barevné přechody i za 100ms (i to "nadupané" 120Hz / 240Hz fake VA EIZO dává s overdrivem ty tmavý přechody za 40+ms), a kdysi sem právě viděl test kde nějakého S-PVA samsunga Ocnuli z 60 na 75Hz. A vypadalo to tak že v 60Hz měl v průměru asi 12ms a tmavý barvy 35ms, ale po OC na 75Hz měl průměr 15ms a tmavý barvy vylezly snad na 50+ms.

Naopak TNknu OC velice pomáhá - čím více HZ tím méně znatelná "schodovitost" jeho odezvy a tím se tedy i urychluje. A IPS je tak někde mezi. Já vidim u toho mýho LGčka stejnou charakteristiku odezvy jako při 60Hz (mírný blur) ale jasně plynulejší pohyb.


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 17:57 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
[quote="DOC_ZENITH"]Buďto to ta elektornika dá nebo ne. Při menšim rozlišení dá logicky více. Můžeš ještě zkusit kvalitnější /kratší kabel (při OC na něm i u DVI sakra záleží).

Taky se nemusíš držet těch kulatejch známejch čísel jako 120/100/85/75/60. Můžeš hodit třeba 74, nebo 72 to se i v praxi kdysi používalo pro Oc nejstarších monitorů bez protekce overloadu (tím šlo při 800x600 ocnou historické VGA obrazovky z 56 na 72hz). Prostě co to dá.[/quote]

Nejkratší jsem našel asi 1,5m, neměl by si typ na něco kratšího, stačil by mi asi čistej metr...momentálně používám 2m.

Ache: super stránka, dík za odkaz


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 18:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Takhle on je zázrak že to vůbec jde. Většina monitorů dá tak +- 3Hz a to maj jako rámecf tolerance a jejich elektronika je dělaná tak aby víc nedala. Nejvíc jdou ocnout (nepočítám li CRT) ty monitory bez řídící elektorniky, staré 30tky, nebo dnes ty Korejské IPS 27". Kde je prostě jen šváb co to z DVI posílá rovnou do displaye. Žádné OSD, žádné úpravy obrazu, overdrive, nic takového.

Rad u tebe je asi taky problém v tom že tvůj monitor používá single-link DVI. U dualu můžeš jí s pixelclockem až na 400Mhz (na to se dříve musely i upravovat drivery, teď nevim, tušim že u AMD stále ano). Ale single už atakuje svůj limit při standardních 1920x1200 60hz.


 Profil  
 Předmět: Re: CRT refresh rate fix + scaling i přes VGA (Radeon/GeForce).
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2014, 19:20 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Nojo, mám takový uplně obyč VAčko od Bengu, GW2760 pokud nechám v nvidia control panelu v tom custom rozlišení 71Hz a automatický časování tak neni problém. Když ale přídám třeba jen na 72Hz tak už je to komplet rozsypaný, s tim acheho timingem je to v pohodě až do 80Hz ale místy se oběvují malinké artefakty- bílé tečky, jinak je obraz naprosto v pořádku. Zkusím ten 1,5m kabel, stejně potřebuju ještě jeden, tak uvidíme, dám vědět jestli se něco změnilo...tenhle monitor mi absolutně vyhovuje, nejsem moc náročnej, jen teda ten RR je nic moc, pokud by se dal takovejhle monitor 120Hz tak by to pro mě bylo uplně super ale hádám, že cena bude nechutná.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 6 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.