Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 6. červenec 2020, 00:13

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: čt 19. září 2013, 22:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. červen 2013
Nahoru
zdravim, mam 2x 8800gt 512mb a prostě třeba na GTA IV to SLI nefunguje a bere to jen tech 512mb, je možný tam přidat třeba 1GB z ramek ? stim že operační pamet budu pak mít o 1 gb menší ? ... případně o 2gb menší ... protože chápu že když mam 4x1gb (2x dualchannel) že to nepujde vypnout jen 1gb aby zustal dual aspoň na tech dvou

základovka asus striker extreme

_________________
deska:MSI Mpower, grafika: MSI N760 HAWK LE (1200/7008Mhz,fan 50%), procesor: i5 4670k (4500Mhz 1,175V) + Noctua U12P SE2, DDR3 2x4gb 1600mhz Crucial CL8, HDD: Seagate Barracuda 1T v Scythe Himuro, zdroj: Chieftec 620W - změna chladiče na Noctua NF-S12A PWM, casemodding z Apple Powermac G5


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: čt 19. září 2013, 22:27 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 02. únor 2013
Bydliště: Vráble (22)
Nahoru
Nie, to čo je v tvojom PC nie sú integrované grafické karty, ktoré zdielajú pracovnú pamäť CPU, tzn. RAM. V SLI nieje možné spojiť pamäte oboch grafických kariet. Takže ak máš dve 8800GT 512MB, tak môžeš využiť len tých 512MB. Systém SLI spočíva v tom, že využívaš výkon grafických jadier, nie pamäte.

Ak máš problém s GTA IV, tak porozmýšlaj nad upgradom tých 8800GT v SLI. Predaj to a zakúp napríklad GTS 460 alebo došetri na niečo novšie. Jednak tie karty žerú neskutočne veľa W, a pečú jak sviňa.

Tj asi všetko.

_________________
PC:
CPU► FX-8320 COL► Gelid Tranquillo rev.2 MOB► ASUS M5A97r.2 RAM► Corsair 2x4GB GPUHDD► Seagate B. 1TB PSU► Seasonic 500ET 80+ Bronze CSE► Zalman Z11+ PHO► Nokia Lumia 920 Black in Black


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: čt 19. září 2013, 23:12 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
8800GT je podle mně pro GTA4 dostatečná. GTA4 je spíš rozežraný na procesor.
Jinak viz výše - paměť sdílet nejde (je to úplná kravina pro neintegrované GPU) a paměť karet se v SLi necčítá.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: pá 20. září 2013, 00:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Pokud v GTA4 funguje spravne SLI (nevim, nemam odzkouseno), tak ty dve 8800GT maji cca stejny vykon jako GTX460. Pamet se samozrejme nescita, ale i s 512MB VRAM se necha GTA4 v pohode hrat na stredni detaily.

Hodne zalezi na CPU - pokud mas aspon c2q, tak je to relativne ok. Pokud jen dvoujadro, tak bohuzel... na tom se GTA4 moc hrat neda.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: pá 20. září 2013, 00:19 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 02. únor 2013
Bydliště: Vráble (22)
Nahoru
Si robíš srandu.

8800GT v SLI je zhruba rovnako výkonná ako GTX 460 ? To si zistil podľa čoho ? Že SLI 1+1=2 ? Zabúdaj. Koľko má tá 8800GT v SLI výkonu ? 140% oproti Single 8800GT ? Možno, ale z ďaleka to nemá na GTX 460, ktorá potiahne aj nové hry celkom slušne, kdežto 8800GT sa pravdepodobne rozpadne :)

A to nehovorím o MicroStutteringu... :oha:

_________________
PC:
CPU► FX-8320 COL► Gelid Tranquillo rev.2 MOB► ASUS M5A97r.2 RAM► Corsair 2x4GB GPUHDD► Seagate B. 1TB PSU► Seasonic 500ET 80+ Bronze CSE► Zalman Z11+ PHO► Nokia Lumia 920 Black in Black


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: pá 20. září 2013, 00:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ne, vubec ne.

Skalovani muze klidne byt kolem 80%, zalezi podle hry...
Mam to osobne zmerene... dost dukladne. http://www.hw-museum.cz/benchmark-3-20.php :wink:
V novych hrach to bude slabsi, ale GTA4 zrovna novinka neni.

Microstuttering samozrejme bude, to nepopiram. Nekdo je na nej citlivy vic, nekdo min. Mne osobne vadi hodne... ale jsou lidi, co ho vubec neregistruji.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: pá 20. září 2013, 00:37 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2012
Nahoru
Otázka byla zodpovězena, ale hlavní je opravdu ten CPU. Kdyby se ti chtělo tak napiš co máš teď a popřípadě rozpočet na upgrade a určitě by se něco pořešilo.

_________________
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: pá 20. září 2013, 00:44 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 02. únor 2013
Bydliště: Vráble (22)
Nahoru
havli napsal:
Ne, vubec ne.

Skalovani muze klidne byt kolem 80%, zalezi podle hry...
Mam to osobne zmerene... dost dukladne. http://www.hw-museum.cz/benchmark-3-20.php :wink:
V novych hrach to bude slabsi, ale GTA4 zrovna novinka neni.

Microstuttering samozrejme bude, to nepopiram. Nekdo je na nej citlivy vic, nekdo min. Mne osobne vadi hodne... ale jsou lidi, co ho vubec neregistruji.


Konkrétne podľa prvého benchu, niečo okolo 40% výkonu naviac oproti single GPU benchu 9800GT ( ber me to ako o kúsok výkonnejšiu 8800GT, aj tak sa jedná o rovnaké jadrá, len na iných taktoch ). Je to okolo 40%, ako som hovoril.

ALe už dosť OT.

Peace

_________________
PC:
CPU► FX-8320 COL► Gelid Tranquillo rev.2 MOB► ASUS M5A97r.2 RAM► Corsair 2x4GB GPUHDD► Seagate B. 1TB PSU► Seasonic 500ET 80+ Bronze CSE► Zalman Z11+ PHO► Nokia Lumia 920 Black in Black


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: pá 20. září 2013, 00:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Prvni graf je v rozliseni 1024x768, coz je limitovano procesorem. V 1600x1200 je uz skalovani 70%.

9800GT neni o kousek lepsi 8800GT, je totiz uplne stejna... na MHz presne. Tehdy se nvidia s preznacovanim moc nemazala. :-D

Takze to je jak jsem rikal ja. :P

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: pá 20. září 2013, 00:56 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 02. únor 2013
Bydliště: Vráble (22)
Nahoru
škálovanie + MS = :roll:

:-D :-D :-D A máš to :) Môžeš mať aj 100% škálovanie na kartách, ale výkon tam kvôli MS taký v živote reálne čo sa týka vision, nedostaneš. Čiže výsledok je asi takýto :

Je lepšie mať jednu výkonnú grafickú kartu, ako mať dva kusy v SLI, kvôli tomu, že to peče jak krava, micro stuttering, hluk, spotreba.



Skončil som ! GL :-D

_________________
PC:
CPU► FX-8320 COL► Gelid Tranquillo rev.2 MOB► ASUS M5A97r.2 RAM► Corsair 2x4GB GPUHDD► Seagate B. 1TB PSU► Seasonic 500ET 80+ Bronze CSE► Zalman Z11+ PHO► Nokia Lumia 920 Black in Black


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: pá 20. září 2013, 06:41 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
To je dobře, že jsi skončil, šíříš tu úplný bludy :wink:

Pořád tazatel nenapsal, co má za CPU, což je stěžejní, takže hádat se o nesmyslech opravdu nemá cenu.

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: so 15. únor 2014, 22:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. prosinec 2007
Nahoru
[quote="Dredr1"]zdravim, mam 2x 8800gt 512mb a prostě třeba na GTA IV to SLI nefunguje a bere to jen tech 512mb, je možný tam přidat třeba 1GB z ramek ? stim že operační pamet budu pak mít o 1 gb menší ? ... případně o 2gb menší ... protože chápu že když mam 4x1gb (2x dualchannel) že to nepujde vypnout jen 1gb aby zustal dual aspoň na tech dvou[/quote]

Ano jiste, lze to udelat. V ovladacich je pro informaci maximalni velikost z Ramek = total available - dedicated(512mb)
Velikost preteceni pak urcuje hra, treba u gta4 se vypne limit na dedikovanou pamet grafiky: http://gtaforums.com/topic/381447-how-to-by-pass-gta-iv-memory-restriction/
Pozor pak jen na vykon(propustnost pciEx), takze ve hre pak navysovat jen staticke textury(nemenit stiny a odlesky ty by meli zustat v dedikovane pameti grafiky). Lze tak pri volne Ram ulehcit nejpomalenejsimu nacitani z hardisku.


 Profil  
 Předmět: Re: Málo paměti ... jde přidat z RAMEK ?
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2014, 11:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2013
Bydliště: Mikulov
Nahoru
GTA IV běží na dvoujádrech špatně, když už něco, tak musí být vysoko taktované... ;)

Havli, hwmuseum.cz je tvoje stránka?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.