Fractal Design R4 - Arctic White: OLUPOVÁNÍ A KVALITA

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
FrankOM
Nováček
Nováček
Registrován: 16. zář 2014

Fractal Design R4 - Arctic White: OLUPOVÁNÍ A KVALITA

Příspěvek od FrankOM »

Dobrý večer,

jak je na tom s kvalitou bílá varianta Fractal Design R4 - Artic White?

Na konkurenčním fóru mi bylo od jednoho zkušeného uživatele řečeno, že se olupuje a sám by ji rozhodně nedoporučil. Nic takové jsem se zatím nikde v žádných recenzích ani fórech nedočetl.

Je to tedy pravda? Poprosím o zkušenosti vlastníků bílé varianty.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Bohužel to tam žádný jiný uživatel nevyvrátil ani nepotvrdil. Včera bylo téma smazáno, autor začal upravovat své původní příspěvky (které původně vypadaly úplně jinak,než vidíte nahoře)....
CZECHYa
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 14. úno 2012
Bydliště: Třebíč

Re: Fractal Design R4 - Arctic White: OLUPOVÁNÍ A KVALITA

Příspěvek od CZECHYa »

Zdravím,

ne ani jedna z verzí R4 nemá problémy s lakováním a uživatel tě jen fabuluje. Zde ji má hromada lidí a kromě problémů s fan regulací (asi 2 případy) jsme zde neměli žádné problémy.

1. Bílá barva není lesklá a ze všech variant nejvíce odolává prachu a je na ní nejméně vidět
2. Titanium Grey má dveře z tvrdé plastu - tedy žádný kov, R3 měla mnohem bytelnější dveře a jedná se fakticky o jediné "slabší" místo. Při přenášení se zkrátka nedrží za přední panel, ale za spodek nebo zadní část.
3. Samozřejmě že lakovaný kov v černé barvě se poškrabe, když po něm někdo bude rýt velmi ostrým předmětem.
4. Nevím o jaké forum se jedná, ale bude to nějaká hardware žumpa. Fractal má velmi dobrý support a build kvalitu za rozumné peníze a zde ti ho doporučíme.

Bílou variantu zde na foru má třeba uživatel PET5, já bohužel vlastním jen R4 Titanium Grey, Black a R3 Titanium - takže nemůžu přímo referovat o bílé variantě.

Osobně bych se tomu foru vyhnul a ignoroval takovéto "bláboly" bez jediného důkazu.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
Stratos
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 05. zář 2003
Bydliště: Hvožďany
Kontaktovat uživatele:

Re: Fractal Design R4 - Arctic White: OLUPOVÁNÍ A KVALITA

Příspěvek od Stratos »

R4 mi rukama proslo uz hodne, sam jsem ji vlastnil nakej cas v XL edici a zadny problem.. Bud narazil na vyslovene vadnej kus nebo keca..
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Uživatelský avatar
Registrován: 08. úno 2006
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Re: Fractal Design R4 - Arctic White: OLUPOVÁNÍ A KVALITA

Příspěvek od PET5 »

Jako vlastník bílé varianty se nemohu ztotožnit s tvrzením o odlupování laku. Skříň mám od listopadu 2013 a několikrát jsem s ní manipuloval kvůli různým úpravám komponent. Samozřejmě jsem byl opatrný, abych ji zbytečně nepoškrábal, ale nedovedu co představit, co bych s ní musel udělat, abych odloupl lak z plechu. Nemohu však posoudit odolnost laku proti poškrábání, protože se mě nechce do něj rýt, ale bude to obyčejný email, ne prášková barva. Je to moc dokonale lesklé.
Přední část s dvířky je komplet z plastu. Plast zatím nežloutne, ale skříň nemám na slunci, které by mohlo působit intenzivněji. U té přední části mě zlobí její uchycení pouze pomocí plastových špuntů, takže se při manipulaci se skříní rozhodně nesmí za tuto část držet, jinak se může urvat. Když jsem ji poprvé tahal z pod stolu, tak se mě uvolnila.
Jinak jsou ty plasty perfektně rovné, s hladkým povrchem, takže se dobře udržují v čistotě. Na té bílé není prach moc vidět. Rozhodně bych jinou barevnou variantu nebral, přestože mám klávesnici, myš, a monitor černé.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Walker1134
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar
Registrován: 22. lis 2012
Bydliště: Staré Město u Uh.

Re: Fractal Design R4 - Arctic White: OLUPOVÁNÍ A KVALITA

Příspěvek od Walker1134 »

Tuto skříň mám již něco málo přes rok a k žádnému odlupování barvy u mě nedochází, jediný problém byl v předním černém plastovém rámečku, co drží přední větrák, že nepasoval úplně na 100%, což způsobovalo nechutné drnčení => vyřešeno kouskem složeného papíru...
K té barvě ještě: skříň jsem za ten rok několikrát otevíral (myslím bočnice), a barva stále drží i na rozích.
Přední část je plastová a má lehce světlejší odstín, ale nejde to moc poznat. (téměr vůbec) Dodávané větráky jsou dostatečné, a na 5V i celkem tiché. Skříň má vestavěný regulátor na 5V/7V/12V, ale to už asi víš.
Každopádně ti můžu tu skříň s čistým svědomím doporučit.

Později můžu udělat i nějké foto.
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 5 2600, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: GIGABYTE GTX 1070 Ti Gaming 8G, RAM: 2x8Gb Corsair LPX DDR4@2133Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
FrankOM
Nováček
Nováček
Registrován: 16. zář 2014

Re: Fractal Design R4 - Arctic White: OLUPOVÁNÍ A KVALITA

Příspěvek od FrankOM »

Děkuji za vaše zkušenosti. :)

CZECHYa: Bílá varianta je samozřejmě lesklá.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“