Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 25. únor 2020, 01:49

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: ne 4. leden 2015, 12:20 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Radnice okr. Rokycany
Nahoru
Nemá někdo náhodou ASUS DSL-AC68U a ADSL o t-mobile, už několik dní se snažím tuto kombinaci rozběhnou a zatím bez úspěchu. ADSL už má delší dobu a starý modem na lince běhá bez problému.
Zkoušel jsem automatické rozpoznání, ruční nastavování i výběr předefinovaného nastavení pro ADSL od t-mobile a vždy to skončí stavem odpojeno. Kontrolka DSL na modemu normálně svítí, ale kontrolka připojení k internetu ne a internet nejde. Aktualizoval jsem i firmware na nejnovější verzi a stále nic.


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: ne 4. leden 2015, 14:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Máš nastaveny správné parametry připojení (PPPoE LLC atd.)?
http://www.t-mobile.cz/podpora/technick ... yout=false

A co tam bylo původně za ADSL router?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: ne 4. leden 2015, 18:07 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Radnice okr. Rokycany
Nahoru
Všechna tato nastavení jsem tam samozřejmě měl a nastavila mě to i automatika a jsou i v profilu nastavení t-mobile které je tam na výběr. Starý ADSL router mám D-Link DSL-2741B.
Možný problém je ten, že těch nastavení pro DSL je tam mnohem více než tato základní.


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: ne 4. leden 2015, 18:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
A v nějakém logu něco není?

A co splitter - je od původního routeru, nebo od nového?
A je určitě správně zapojený?
Ale to asi ano, pokud se to samo nějak nastavilo.

V manuálu bohužel o možných parametrech na straně WAN nic není.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: ne 4. leden 2015, 19:42 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Radnice okr. Rokycany
Nahoru
Splitter jsem zkoušel původní i ten od ASUS routeru, zaráží mě právě to že to podle kontrolky chytá ADSL signál, ale internet nejede. Zítra se ještě pokusím sem hodit nějaké obrázky nastavení.


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: po 5. leden 2015, 08:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
PPPoE LLC, VPI 8 VCI 48 a alespoň nějáké username a pass, nic víc bys potřebovat neměl

_________________
Není nám dovoleno vědět vše.


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: po 5. leden 2015, 11:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Radnice okr. Rokycany
Nahoru
Takto to nastavila automatika
Obrázek

Takto je podrobné nastavení
Obrázek

Takto je ještě další nastavení DSL, zkoušel jsem i ADSL2 bez + a annex B/J a řadu dalších možných kombinací
Obrázek

Tato vypadá stav - odpojeno, bohužel jsem u Asusu nenašel nějakou podrobnou diagnostiku která by ukázala v čem je problém
Obrázek

Ještě jeden poznatek, když zkouším ASUS router a pak tam zapojím svůj starý D-Link, tak trvá načtení DSL linky poměrně dlouhou dobu.


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: po 5. leden 2015, 15:49 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
U nás je Annex B
Jediné co si nepamatuju jistě je service category, zkus s tím zaexperimentovat...
máš pří T-Mobile (LLU) nebo T-mobile přes O2?

_________________
Není nám dovoleno vědět vše.


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 00:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Radnice okr. Rokycany
Nahoru
ADSL jede přes kabely O2.
Service category je několik nastavení, ale při jiném nastavení ještě vyskočí další kolonky kam se zadávají číselné hodnoty a to naprosto netuším jaké zadat.


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 00:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
A nejedeš už náhodou na VDSL?

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 00:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Radnice okr. Rokycany
Nahoru
Na VDSL nejedu a ani o něj nemám zájem z důvodu známé podstatně horší odezvy.


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 00:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Čili pro jistotu - pokud zpět zapojíš starý D-Link, tak to jede?

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 01:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Radnice okr. Rokycany
Nahoru
Ano přesně tak, na starém D-Linku mě to jede normálně a zrovna přes něj aktuálně jedu. Ten Asus jsem chtěl z důvodu lepší Wi-Fi a Gigabit Ethernetu a dalším vychytávkám.
Asi nezbude než jej vrátit ve 14 denní lhůtě.
Možná se jedná o vadný kus jinak už nevím.
Dneska jsem ještě testoval přímé připojení bez Splitteru, abych dostal nejkvalitnější signál ale stále to stejné. Nechal jsem jej vždy i několik minut v klidu zda se náhodou nechytne. Už jsem i několikrát udělal kompletní reset routeru a nově nastavil, ale nic nepomohlo.


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 01:28 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
chyba moze by v tom LLC
potom skus Annex A a B
tu modulaciu nastav hybridnu ak sa da
vypni NAT, SRA a bitswap ADSL
na druhom obrazku mas typ WAN: WAN (ATM)

ATM sa pouzivalo pri neflatovych tarifoch, ake moznosti mas na vyber tam?

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 01:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Ano, chtělo by to vypsat všechny dostupné možnosti u voleb Typ WAN, Typ připojení WAN a Režim zapouzdření.

Také vyzkoušej jméno a heslo O2 - O2/O2.

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 02:31 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Radnice okr. Rokycany
Nahoru
potom skus Annex A a B
zkoušel jsem všechny možné varianty, je jich tam asi 6-7

tu modulaciu nastav hybridnu ak sa da
hybridní také jde a je tak nastavená v základu a také jsem zkoušel

na druhom obrazku mas typ WAN: WAN (ATM)
ATM sa pouzivalo pri neflatovych tarifoch, ake moznosti mas na vyber tam?
na výběr je pouze ADSL a VDSL


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 11:18 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
scren by pomohol

ine Annex sa u nas ako A a B nepouzivaju.. B-cko byva standard, ale niekde v lazoch to moze byt aj A-ckove, ma svoje opodstatnenie.. (uz som to videl)
take A-cko je standard v UK

urob screen z toho WANU a tu modulaciu nechaj na hybridnu, tam to nevadi, len to bude dlhsie startovat..
+ urob screen z toho okruhu LLC, LLU?! ...

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 13:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ještě mne napadá, nemohlo by tam být
PPP over ATM VCMUX (PPPoA), VPI/VCI=8/48 ?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 18:30 
Nováček
Nováček

Založen: 17. listopad 2008
Bydliště: Znojemsko
Nahoru
co třeba firmware , koukám, že pro tento asus jich má 18... dal bych ten nejnovější a poté nastavil...

_________________
CPU: INTEL i5 4670K @3,4/4,0Ghz | MB: Gigabyte Z97 D3H | RAM: 16GB Kingston Hyper X @1600Mhz | GPU: Gigabyte GTX 970 Xtreme | SSD: Crucial Mx500 500GB | HDD: WD 640BG , Samsung 1TB , WD 2TB sata III| DVDRW: Samsung | CASE: Thermaltake MK1 | PSU: Fortron Black Power 85+ 750W | LCD: 24" Samsung BX 2450L | KB: Microsoft Sidewinder X4 | Mouse: Logitech G203 | CPU fan: SilentiumPC Fera 2 | HEADSET: Razer Kraken THX| REPRO: Logitech Z623 |


 Profil  
 Předmět: Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2015, 22:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Nešilte, PPPoA už je po smrti, stejně jako Annex A. Pošli do SZ číslo přípojky pokud znáš...

_________________
Není nám dovoleno vědět vše.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.