Restart PC vlivem mobilu

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Wrchi
Nováček
Nováček
Registrován: 06. črc 2013

Restart PC vlivem mobilu

Příspěvek od Wrchi »

Zdravím. Mám PC sestavu starou asi 2 roky sestavenou tady na foru podle doporučení. Prakticky od začátku se mi stává , že se mi počítač sekne a restartuje když mi někdo volá a mám mobil ležet v okolí počítače (do 1m od sestavy) často se ukáže modrá smrt. Pracuju dost od počítače, tak je to docela otravné, nehledě na to, že se mi zruší práce, ketrou dělám. Nestekal se někdo prosím s něčím podobným? Mohlo by se jednat o nějaké vysokofrekvenční rušení ale opravdu netusím jak přijít na to co to v sestavě ovlivňuje. Díky za rady.
LoCo99
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 15. úno 2012
Bydliště: Praha

Re: Restart PC vlivem mobilu

Příspěvek od LoCo99 »

no to je docela hustý, máš připojený nějaký velký repro nebo wifi přijímač, případně je připojenej telefon ? a kdyby si napsal o jakou jde sestavu
pascalik
Nováček
Nováček
Registrován: 09. lis 2012
Bydliště: Bratislava- petrzalka

Re: Restart PC vlivem mobilu

Příspěvek od pascalik »

skontrovat pripojenie uzemnenia v rozvodnej sieti vyzera to tak ako keby nebola tienena bedna prip nemas ju otvorenu alebo velke okno v bocnici ale mobil vysiela max 2waty cize toto co popisujes by som videl na zdroj :mrgreen:
pc : QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600,P35 Platinum (MS-7345),4xA-Data EXTREME DDR2 800+ ,NVIDIA GeForce 8800 GT (512Mb),Iiyama ProLite 2209HD [22" LCD],Creative CA20K1 X-Fi Xtreme Fidelity Audio Processor,SAMSUNG HD502IJ,SAMSUNG HD502IJ,SAMSUNG HD103SJ,SAMSUNG HD103SJ,SAMSUNG HD501LJ,SAMSUNG HD501LJ, os win xp win 7 chello 60/6 MB
Wrchi
Nováček
Nováček
Registrován: 06. črc 2013

Re: Restart PC vlivem mobilu

Příspěvek od Wrchi »

Repro normalni 2+1 ted si nepamatuju jestli jsem je mel i u predchoziho pocitace. Mobil mam ted sony z3 compact a pred tim s3 mini a delalo to u obou mobilu. Bednu mam s jednim prosklenym oknem. Delalo to se zavrenou i otevrenou bednou. Me napada zdroj a deska. A pripojit mobil k pc pres kabel muzu jedine s mobilem v letovem rezimu bez signalu. Jak budu doma poslu tu sestavu. Jak overim spravne uzemeni skrine?
Icydead
Černá karta
Černá karta
Registrován: 25. lis 2013

Re: Restart PC vlivem mobilu

Příspěvek od Icydead »

Ja pouzival driv mobil jako baterku za pouziti prisvitu kamery a jakmile jsem ten mobil strcil blizko k vnitrnostem pc tak celej komp (4790k, gtx 780ti, evga g2 750w, skrin corsair 350d) vytuhnul. Odzkouseno nekolikrat. Nekdy misto vytuhnuti zhasl monitor a konec. Nikdy jsem neprisel na proc to dela. Pochybuju ale ze to bude defekt hardwaru nebo nejaky uzemneni.
as
termit256
Začátečník
Začátečník
Registrován: 05. led 2005

Re: Restart PC vlivem mobilu

Příspěvek od termit256 »

V prve rade odpoj uplne vsechny kabely z PC krome napajeni (vcetne monitoru-restart poznas i bez nej) a zkus zavolat. Pokud bude vse OK, postupne pripojuj jednotlive kabely a zjistuj co to zpusobuje, muzes pak prislusny kabel zaferitovat apod.

Pokud bude comp tuhnout i s odpojenymi periferiemi je problem. Muzes zkusit zakryt to okno uzemnenym plechem, zkontrolovat jestli nemas nejaky problem s rozvodem 220V (pokud nechces delat revizi, vem PC treba ke kamosum a vyzkousej jestli to blbne i tak. Pravdepodobnost ze budou mit stejne blbe rozvody je minimalni. Muzes taky zkusit dat feritove krouzky na kabeky uvnitr PC, odstranit volne do prostoru visici kabely, napr. od zdroje, ale tomu bych uz moc nedaval.
Wrchi
Nováček
Nováček
Registrován: 06. črc 2013

Re: Restart PC vlivem mobilu

Příspěvek od Wrchi »

Něco podobného jsem teď zkoušel a mám podezření na ty bedničky. Ještě to zkusím způsobem co si popsal.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“