Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 3. červenec 2020, 21:48

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Priorita vstupov
PříspěvekZaslal v: po 22. srpen 2016, 10:11 
Nováček
Nováček

Založen: 13. prosinec 2013
Nahoru
Zdravím, ku grafickej karte Asus GTX 950 mám pripojený monitor cez DVI a TV cez HDMI. Monitor je v ovládačoch nastavený ako primárny, ale problém je, že pri zapnutí PC sa zobrazuje POST aj BIOS na TV, ktorý je v inej miestnosti. Existuje iné riešenie ako odpojenie HDMI kábla? Dá sa nastaviť, aby bol prioritný vstup DVI?


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita vstupov
PříspěvekZaslal v: po 22. srpen 2016, 10:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. červen 2011
Bydliště: Vidíte ten palác? Tak tam ne. (Ostrava)
Nahoru
Taky mám 2 LCD a řešeno přes DVI + HDMI. Bohužel vyšší prioritu má HDMI, ačkoli já to mám nastavené přes win10, tak aby DVI byl primární ve všem, ale stejně "1." je přiřazený HDMI. Jinak druhý monitor se zapne až ve winu (bez loadu biosu atd.).

Ale určitě máš přepínání na TV mezi vstupy. Takže TV přepneš přes ovladač na HDMI (od PC) jen když chceš ne?


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita vstupov
PříspěvekZaslal v: po 22. srpen 2016, 10:39 
Nováček
Nováček

Založen: 13. prosinec 2013
Nahoru
U mňa to funguje tak, že akonáhle sa zapne TV, PC ju stále vidí, nezáleží, aký vstup je na nej nastavený.


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita vstupov
PříspěvekZaslal v: po 22. srpen 2016, 10:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Tak ono je docela logický že se všude objevuje signál, když prostě ty výstupy jsou zapojený. Počítač to neřeší, řeší to bios v grafické kartě a ten bude vždycky tak, že vše ti pojede najednou. A to že si v systému nastavíš prioritu na DVI, tak ano, ale až přece v systému. Co má systém dotyčný s Biosem a POSTem, když ten systém najíždí až po kontrole POST a biosu. To by musel být takový zásah do grafické karty, že by to tam bylo napevno daný a ještě bych chtěl vidět, jak by grafická karta zjistila, že zrovna teď naběhl systém a že už může zapnout nějaký výstup. A ve finále, až ti spadne systém nebo se ti něco stane s kabelem, výstupem, monitorem, tak budeš rád že chytáš cokoliv z jiných výstupů.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|32GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|RX550|Custom water loop///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita vstupov
PříspěvekZaslal v: po 22. srpen 2016, 11:02 
Nováček
Nováček

Založen: 13. prosinec 2013
Nahoru
Asi je to zvyk z integrovanej grafiky, kde mi to takto fungovalo. POST aj BIOS šiel stále cez DVI, na TV cez HDMI len vtedy , keď DVI nebolo zapojené.


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita vstupov
PříspěvekZaslal v: ne 2. říjen 2016, 11:02 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2004
Bydliště: JBC
Nahoru
Co jsem zjistoval ja, tak to nejde, ja mam pripojeno DVI + DP, na DP primarni monitor a taky mi bios jede na sekundarnim, az teprve s najetim windows se to prepne do spravneho rezimu, pekne debilni....

_________________

CPU: Ryzen 3600 + Fera3 RGB, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: Sapphire 570 Nitro+ 4GB , RAM: DDR IV - 2x 8 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum , Cteci zarizeni: ASUS DRW-24D5MT , CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + AOC G2460PF, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + CM Quickfire


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.