Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 17. duben 2021, 16:27

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Ramky.
PříspěvekZaslal v: út 11. říjen 2016, 21:51 
Nováček
Nováček

Založen: 11. říjen 2016
Nahoru
Dobrý den,
Měl bych prosím dotaz, můj brácha má starší počítač, a má tam jednu 4gb Ramku, a chtěl bych mu tam dokoupit ještě jednu aby měl 8gb Ram, ale vůbec nevím jakou mám koupit, aby byly obě totožné, a nedělalo to paseku vím, že je ramka je typu DDR3, CL11, ale vůbec nevím jakou má rychlost Mhz, píše to tu 800Mhz, ale v závorce je zase napsané 1600Mhz teda asi :D Ale koukal jsem, a žádné DDR3 ramky které mají rychlost Frekvence 800Mhz jsem nenašel, a ani nevím jestli se někdy prodávali.
Děkuji. :)

Jen bych měl ještě poslední dotaz, proč se mi všude zobrazuje, že ramka jede na Frekvenci 800Mhz jak v speccy, tak v cpu-z a vlastně všude, když má tedy doopravdy 1600Mhz,
Vůbec to nechápu, například kamarád má podobnou ramku jen má 1333Mhz, a normálně mu to ukazuje správnou Frekvenci :D


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Re: Ramky.
PříspěvekZaslal v: út 11. říjen 2016, 22:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Máš tam výrobce: Samsung a konkrétní Module Part Number. Ideální bude sehnat totožný modul.
M378B5173QH0-CK0 je podle netu 1600MHz CL11. Osm stovek ti to prvně vypisuje kvůli tomu, že to je DDR paměť: DDR značí Double Data Rate, efektivně tedy dvojnásobek.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Re: Ramky.
PříspěvekZaslal v: út 11. říjen 2016, 22:07 
Nováček
Nováček

Založen: 11. říjen 2016
Nahoru
A kdybych ji nesehnal, nevadilo by kdybych tam dokoupil tuto?
https://www.czc.cz/patriot-signature-li ... 95/produkt
A děkuji za vysvětlení :)


 Profil  
 Předmět: Re: Re: Ramky.
PříspěvekZaslal v: út 11. říjen 2016, 23:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Napájení odpovídá, CL taky, oboje jsou single rank => zkusit to klidně můžeš. Přinejhorším to prostě nepojede, takže to případně vrátíš do 14 dnů bez udání důvodu.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.