BALENIE
Predna strana uplne jednoducho ladena v GAMING PRO CARBON designe, cize cierno-siva. Auticko z predchadzajucej generacie tentokrat chyba, co sa da hodnoti len kladne.

Zadna strana ukazuje hlavne highlighty dosky - DDR4 boost, Steel Armor - oplechovanie slotov, M.2 shield - pasivny chladic, dalsie funkcie ako RGB svetla, Gaming LAN (Intel), Audio Boost 4, detailne specifikacie a layout zadneho I/O panelu.
Prislusenstvo
Nijak extra bohate, ale vsetko nevyhnutne tam nejdeme.
- uzivatelska prirucka k doske
- instalacny manual
- zadny IO panel
- "Thank you" karticka
- DVD s ovladacmi
- nalepky na kable
- 2 SATA kable
- Nvidia SLI HB Bridge - to je novinka, doteraz som to v baleni k doskam nevidel
- rozne predlzovacie kable pre RGB podsvietenie
Mozno malicko zamrzi ze tentokrat oproti GAMING M serii nie su v baleni M-konektory, pre rychle zapojenie prednych USB a power/reset/led kablikov.
MSI GAMING odznak tak isto v balenie nie je.
Pohlad na celu dosku
Dizajn je velmi podareny, oproti M-serii je na doske menej plastov, co je velmi fajn. Okolo VRM to ostalo v ramci dnesnych trendov. Celkovo velmi jednoduche a ucelne. Vzadu pri IO panely kde vidime napis GAMING PRO to ale bolo uplne nadoraz so zadnym ventilarom v skrinke. Par mm nizsie keby to bolo neuskodilo by.
edit: v recenzii od SilencedTech na Youtube, to tak isto spomenul. Mal este väcsi problem s ventilatorom vzadu.
https://youtu.be/7xE9-YQzTu8?t=4m16s
Pohlad na 11 fazove digitalne (resp. hybridne) napajanie a LGA1151 socket pre Coffee Lake CPU.
Nad pasivmy ma doska 8 pin, dalsie pridavne napajanie uz nema.
Na vrchnej hrane je este 4pin CPU fan header - musim povedat ze je posunuty mierne smerom nizsie ako je bezne t.j. pri vrchnej hrane dosky, trochu som mal problem tam napojit fany, bez toho aby som odoberal vrchnu stenu skrinky.
Nizsie od pasivov je este 4pin fan konektor.

24pin ATX napajanie,
DDR4 sloty - zosilnene s kovovym oplechovanim + digitalne napajanie,
Samozrejmostou je uz niekolko generacii DDR4 boost, pre teoreticky vyssi potencial taktovania pamäti...
2x predny USB 3.1 konektor
Dalsi 4-pin FAN konektor, 4-pin konektor pre pumpu
Na hornom okraji sa tiez nachadza RGB LED konektor

Spodna cast dosky.
Velky pasiv pre Z370 chipset, aka rebrandovany Z270
3 x PCI-E x16 s oplechovanim su len 2 sloty - tradicne plny plny pocet liniek x16 ma len prvy slot,
3 x PCI-E x1,
Na lavej strane je Realtek ALC1220 audio cip spolu s kvalitnejsimi "audio" kondenzatormi.
Tak isto je tam aj Intel sietovku - Intel I219-V Gigabit LAN - po niekolkych rokoch sa vraciam k Intel sietovke po Killeroch, tak som zvedavy.
Su tam tak isto 2 sloty pre M.2 disky, z toho jeden ma shield - kryt, ktory by mal pomoct znizit teploty. Kryt samozrejme nie je nutne pouzivat.
Spodna hrana uz tradicne s internymi konektormi pre predny panel (USB, audio), 4pin fan konektor,
Easy tlacidla ako na drahsich doskach z M serie na tejto doske nie su.

6 x SATA 3.0 portov, z toho 4 su vyvedene na bocnej strane, dalsie 2 su na spodnej strane dosky
Je tu aj dalsi 4-pin Fan konektor.

Zadny I/O panel.
- 1 x PS/2 combo port
- 2 x USB 2.0 Type-A porty
- 1 x DisplayPort port
- 1 x USB 3.1 Gen2 Type-A port
- 1 x USB 3.1 Gen2 Type-C port
- 4 x USB 3.1 Gen1 Type-A porty
- 1 x HDMI port
- 1 x LAN (Intel) port
- audio konektory