DOPORUČTE 25+ MONITOR

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 28. črc 2007
Bydliště: Bolatice

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Sobo »

Nic, jen mame trosku vyssi standardy, ktere VA proste nesplnuje. :) VA je dobre tak na filmy - ma pekny kontrast a cernou, tim jeho vyhody asi konci. IPS ma presnejsi barvy, vyrazne lepsi pozorovaci uhly (na malem monitoruje to jeste jde, ale zkus se koukat na 34-35" ultrawide, tam uz je to na stranach monitoru poznat), ale hlavne ma stabilni odezvu, zatimco u VA ti to ve tmavych prechodech vyleti treba z prumernych 8ms na 40-50ms = nechutnej ghosting. Nekteri lide to nevidi a prijde jim to fajn - ja jim to neberu, kazdy jsme jiny, ale at mi tu nikdo nerika, ze VA je uplne v pohode, treba i na FPS hry - NENI!

Obecne stale plati, ze IPS je nejlepsi technologie, protoze ac ma svoje nedostatky, tak v nicem neni vylozene spatne, coz se o VA ani TN rici neda.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta
Registrován: 31. pro 2011
Bydliště: Nyíregyháza

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od blaho »

to plati na vsetky VA ? tvoja odborna analyza :D

nic take som si nevsimol pri hrani na :
https://www.czc.cz/acer-predator-z271bm ... 64/produkt
a hej je to Acer , a pre mna Acer bol vzdy hnoj , ale tento mi pride OK

ale ajtak asi pojdem do 32+ ale ne ultrawide /to bude dlhe hľadanie :roll: / ,
ale ano, niekomu nieco vyhovuje, druhy si vsimne vsetko :)
Ache
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 26. zář 2006
Bydliště: Plzeň

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Ache »

Plataí to pro všechny VA - odezva = mizérie. úhly - nic moc (prostě takové TN+). VA umí jen jedno - kontrast, ale zase za cenu, že při mírném vychýlení z úhlu rychle klesá a dochází k posunu gama křivky... prostě na kancl dobrý, možná i ty filmy, ale jinak na hry VA fakt ne. Nechápu co se v poslední době výrobci zbláznili a osazují nový herní monitory zase VAčky - pak to v recenzi logicky musí dopadnout tak, že do dostane mínus za mizernou odezvu v některých přechodech (klasicky tmavé přechody):
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/asu ... xg35vq.htm

- přes 50 ms odezva + brutální overshoty v jiných přechodech... to je nejmodernejší VA v akci. :-D
AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B550 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | INNO3D RTX 4070 Ti "GDDR7X Edition" | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Raikkonen
Začátečník
Začátečník
Registrován: 05. kvě 2008

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Raikkonen »

Přes 50 ms, to už je fakt extrém. Ale na TFTCentral otestovali i jiné VA, např. Acer Z271. Ten má při 144Mhz a Normal OverDrive max. 15,3 ms odezvu (0-255), na TN a IPS to samozřejmě nemá, ale špatné už to taky není. Narozdíl od TN to má lepší kontrast, barvy a úhly, od IPS zase bez glow a panelové loterie, takže bych VA úplně neodepisoval.
Docela by mě zajímalo, jaký potenciál ještě ty technologie panelů mají, pro hry se původně hodilo jen to TN a IPS udělalo pěkný skok až mnohem později, VA se teď pomalu ukazuje hlavně v těch ultrawide...

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/ace ... tm#refresh
Ache
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 26. zář 2006
Bydliště: Plzeň

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Ache »

Na tom Aceru to vypadá slušně, ale na RTC chybách je vidět, že to je hodně vyhnaný overdrivem. Je to o dost lepší, ale chtělo by to vidět v praxi - já třeba ovedrive spíš vypínam, protože pro mě vetšinou je horší overshot, než motion blur. VAčka ale vetšinou kombinují obojí - táhnoucí se odezvu v některých přechodech + overshoty v jíných :)
A glow mají Vačka také - respektive spíše ten gammashift - kdy vše mimo ideální kolmou osu se vyblejvá. Na IPS mizí jen černá a i zde jsou hodně rozdíly - podle panelu. PLS třeba ten glow mají mírně nižší než IPS a i v rámci IPS jsou velké rozdíly panel od panelu.

Kompromis je každá technologie, ale na hry jsou vhodnější IPS a TN. VA je ideál na filmy.
AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B550 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | INNO3D RTX 4070 Ti "GDDR7X Edition" | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Mates2106
Nováček
Nováček
Registrován: 20. čer 2014

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Mates2106 »

Ale prdlajs :-) Nevím, jak ostatní VA, ale u tohohle žádné duchy ani v rychlých a tmavých hrách (Return to Castle Wolfenstein, Amnesia) nepozoruji. Teda bez overdrivu jo, to bylo docela vtipné (vzpomněl jsem si, jak jsem v 10 letech prohlašoval, že navždycky zůstanu u CRT, protože obraz na - tehdy TN - LCD je hnusný), ale když jsem ho pustil na 2, spravilo se to. Přestřely taktéž nevidno.
Ze strany je kontrast horší, ale upřímně, ze 60° se asi moc člověk nekouká.
Co se týče přesnosti barev, bral jsem to od oka - a myslím, že jediný případ, kdy se "okometrie" nehodí, je profi grafika/video editace, ale tam už zase má smysl utratit víc. Pro běžného člověka je 30k za monitor moc velká pálka.
V názvu tématu je "doporučte", tak jsem doporučil dle svého nejlepšího vědomí. Mě se X2783HSU jedině osvědčil
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 28. črc 2007
Bydliště: Bolatice

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Sobo »

Tak jsem koupil ASUS ROG Swift PG279Q (1440p, 144Hz, IPS, G-Sync). Zatim to vypada, ze jsem vyhral panelovou loterii - nemam v podstate zadny BLB, uniformita vypada dobre (od oka, nemam merici pristroje), zadny vadny pixel, IPS glow za mne na velmi dobre urovni (srovnavam s Dellem U2515H). Barvy vypadaji pekne (gamut by mel byt kousek na sRGB prostorem), monitor by snad mel byt kalibrovany na avg. delta E < 2.

K vykonu: prechod z Dellu U2515H (1440p, 60Hz, IPS) byl doslova sok. Rozdil v plynulosti obrazu mezi 60 a 144Hz je neskutecny, slovy se to tezko popisuje, clovek si k takovemu monitoru musi sednou a chvilku s nim pracovat. Aby si nekdo nemyslel - v zadnem pripade to neni jenom na hry, spis bych rekl, ze skoro naopak. Pohyb kurzoru mysi, vsechny animace, i jenom ze scrollovani v browseru mam 100x lepsi pocit (pouzivam v Chrome jeste Smooth scroll extension). Po dvou dnech jsem si Windows schvalne prepnul na 60Hz a myslel jsem, ze se zgrcam. :D Uz mi nikdy nesmi na stul 60Hz monitor, nikdy!

Hry: Pokud vam masina dava 100+ FPS (u mne treba WoW, Quake, CSGO...), tak se hraje opravdu paradne - ten pocit z vetsi plynulosti je proste bozi. Pokud mi to treba ve Witcherovi lita 60-90FPS, tak pri sedesati je plynulost s G-syncem pochopitelne stejna jako na obycejnem 60hz monitoru v 60FPS, ale jelikoz je refresh rate monitoru vzdycky identicky s poctem renderovanych snimku, tak nikdy nemam zadny stuttering bez ohledu na to, kolem FPS vlastne mam (pokud to neklesne pod 30, coz nehrozi). Coz mi vlastne dava dalsi argument pro koupi jeste vykonnejsi graficke karty, protoze uz to neni jenom "staci 60FPS a vice nema smysl", ale "pokud je to min jak 144, porad pujde upgrade videt". Doufam, ze Volta (nebo Ampere ci jak se to bude jmenovat) dorazi co nejdriv.

Dalsi vychytavka je ULMB (ultra low motion blur): Ma sice dve zasadni nevyhody - funguje jenom ve trech frekvencich (85 / 100 / 120Hz) a neda se pouzivat zaroven s G-syncem, ale opravdu vyrazne redukuje veskery ghosting. Prekreslovane pixely v tomhle modu realne nevidim, je to i v pohybu ostre jako britva. ULMB sice muze snizovat maximalni jas, nicmene pri mem testovani v CSGO jsem si zadneho negativniho dopadu nevsiml. Obecne je tohle super pro kompetetivni FPS online hry, kde potrebujete maximalni vykon a zaroven mate dostatecny framerate (cili veci jako CSGO / Overwatch / Quake apod. jsou idealni). Nejakeho problikavani jsem si na 120Hz nevsiml, a to si myslim, ze patrim spise k tem citlivejsim.

Jinak zpracovani mi prijde velmi dobre - vsechno pevne licuje, nic nevrze, stojan je pevny, podsviceni je hodne decentne a pekne udelane (tmava cervena, neosvecuje okoli a nijak nerusi). Ovladani OSD skrze joystick je super vychytavka. Opravdu z toho mam pocit kvalitniho a draheho (coz za 22 tisic asi i je) monitoruje.

Mel jsem z toho strach, protoze nekteri na netu psali, ze vymenili i pet panelu a kazdy mel nejakou vadu (obrovsky BLB, vadne pixely etc.), ale bud uz to po dvou letech na trhu nejak vychytali, anebo jsem mel proste stesti na panelovou loterii. Kazdopadne jsem zatim opravdu maximalne spokojeny.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
maXXmilian
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar
Registrován: 10. říj 2004
Bydliště: JBC

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od maXXmilian »

Dekuju za tenhle prispevek. Spousta lidi si totiz vybere monitor, ale skoro nikdo uz se "nevrati" zpet a neporeferuje jak je, nebo neni spokojeny, coz je u monitoru VELMI dulezite, protoze na rozdil od jinych HW komponent je jejich "vykon" v ruznych disciplinach vniman hodne subjektivne.
Jo a mas super avatar :)

CPU: Ryzen 3600 + Fera3 RGB, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: Sapphire GTX1070 GAMING 8GB , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
renek1
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 23. úno 2011

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od renek1 »

Jaký máte názor na tento monitor primárně na hry?
https://www.czc.cz/dell-s2716dg-led-mon ... 98/produkt
Je to v této ceně a velikosti dobrá volba a nebo máte jiné typy?
Nebo raději širokoúhlý?
Dík za každou radu, nejlépe z vlastních zkušeností.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 28. črc 2007
Bydliště: Bolatice

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Sobo »

Tak je to WQHD + 144Hz + G-Sync, takze ciste na hry to bude dobry, ale v ostatnich vecech te ten TN panel muze mrzet. Slysel jsem o tomhle kousku, ze potrebuje kalibraci a pak ani barvy nejsou uplne spatne (v ramci TN), takze pokud do nej pujdes, urcite to bude chtit si nekde sehnat / pujcit sondu a poradne zkalibrovat.

Kdyby to bylo na mne, tak nakup odlozim, par tisic jeste posetrim a priplatim si za IPS, to znamena ASUS PG279Q | Acer XB271HUbmiprz | ViewSonic XG2703-GS (mozna jeste nejaky AOC ma tenhle panel od AUO). Monitor je prece jen primarni prvek interakce s PC a vetsinou se jedna o investici na nekolik let - opravdu bych nechtel 3-4 roky cumet do TN a litovat, ze jsem chtel usetrit par tisicovek. Na druhou stranu tech par tisicovek muze byt dost - ja u toho doma sedim skoro porad, ale kdyz by sis chtel neco zahrat treba hodku denne a zaroven mas dalsi priority jako rodinu nebo jine konicky, tak je naprosto v poradku, ze to budes videt jinak. :)

Co se tyce ultrawidu: uvazoval jsem o tom, ale nakonec to zavrhl z nekolika duvodu:

- Realne ma smysl pouze 34-35" s rozlisenim 3440x1440, takze si priprav kolem 20 tisic na monitor bez G-syncu s maximalkou kolem 100Hz, nebo 30-35 tisic na monitor s G-syncem, ale jenom 60Hz s maximalnim OC na 100Hz. Pak je tady Novy Alienware AW3418DW, ktery ma novy panel od LG se 100Hz nativne + OC na 120Hz, jenze u nas ho shopy maji za nadhernych 50 tisic (taky jsem par lidi slysel stezovat si na nizky kontrast kolem 850, kdy vsechny slusnejsi IPS maji 1000+).

- Na ultrawidu je imo VA naprd, protoze na krajich uz clovek vidi spatne barvy z duvodu gamma shiftu (i pri idealni pozici), navic VA ma mizerne pomale tmave barevne prechody. No a na IPS je zase ten problem, ze diky velke sirce jsou kraje monitoru vuci ocim ve vetsim uhlu (prohnuti pomaha, ale plne nekompenzuje) = vetsi IPS glow na cerne.

- Porad je tady docela malo 21:9 obsahu. Treba videa na YT nebo serialy uplne zapomen a kdo vi, jestli se vubec nekdy stane standardem, anebo zanikne jako kdysi 16:10 (budiz mu zeme lehka). Nevim, ale ten 27" 16:9 mi prijde docela velky - kdyby byl jeste vice do sirky, tak bych musel bud neustale sourat ocima z jednoho kraje na druhy (asi bolest hlavy), anebo otacet celou hlavu (bolest krku). Tedka spekuluju, protoze ultrawide nemam, ale se svym soucasnym monitorem mi opravdu nechybi. :)

Takze tak. Osobni zkusenost s S2716DG nemam (ale v ramci cenove relace si jej lidi na netu vesmes pochvalujou). Ale uvazujes spravnym smerem - 144Hz + G-sync posouva hrani na novou uroven (pokud na to mas masinu), takze smele do toho. ;)
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
renek1
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 23. úno 2011

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od renek1 »

Moc děkuju za vyčerpávající odpověď, budu tedy muset popřemýšlet.
Myslím, že HW bych na to měl. Grafika to utáhne určitě a procesor je myslím naprosto v poho.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Ache
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 26. zář 2006
Bydliště: Plzeň

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Ache »

Jo tenhle rok už snad budou zajímavější modely na výběr. Rozmáhá se už i HDR (a s ním spojený širší gamut DCI-P3 = monitor zobrazí i sytější odstíny mimo sRGB - hlavně červené a zelené. Nepočítám tedy ten fake "HDR" standard HDR 400 = sRGB monitor s vysokým jasem). Mě osobně u takového ASUSu PG279Q chybí právě ten širší gamut, který dnes může mít i Philips za 3500 :-) jinak bych ho už taky měl na stole.

Jinými slovy, pokud s monitorem někdo nespěchá, klidně může počkat. Na jaře je zase období veletrhů a předváděček nových modelů. Sám sem zvědav, s čím se letos vytasí. Ale TNka už dneska fakt nebrat. Ten Dell S2716DG má sice dobré recenze, ale je to prostě obyčejné TN - barvy sice jsou ok, ale jen v malé části obrazu - zbytek je ovlivněn barevným posuvem. A u 27" monitoru je horší pozorovací úhel sakra poznat. Mam tu u sebe jeden TNkovej ASUS (27" QHD G-SYNC) -jistě na podobném panelu jako ten DELL (herní TNka už asi vyrábí jen AUO) a sice to má slušný gamut (sRGB s klasickým LED charakterem), ale barvy jsou vlivem panelu nic moc i po kalibraci.
AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B550 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | INNO3D RTX 4070 Ti "GDDR7X Edition" | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 28. črc 2007
Bydliště: Bolatice

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Sobo »

Ache: no jo, ale pokud se bavime o monitoru s nejakou smysluplnou podporou HDR, tak by mel splnovat alespon standard HDR10 a mit full array local dimming (FALD) na nekolik stoven zon. To vyzaduje i narocnejsi HW implementaci (a taky SW pro kontrolu diod) - cena jde prudce nahoru. Pokud se nepletu, tak momentalne zadny takovy pouzitelny monitor na trhu neni. Jsou ohlasene ty ASUS / Acer ultrawidy, ktere z duvodu problemu s vyrobou panelu byly odlozeny na Q3/Q4 2018, ale i tak bych s nimi mel problem, protoze:

- Jsou to VAcka. Sice 200Hz, ale pomale prechody v sedych/cernych jim urcite zustanou. S tim se poji i gamma shift problemy.
- Ocekava se, ze cena pujde hodne blizko nebo i pres $2000 - u nas 50+k.
- Prijde mi, ze HDR kontentu je porad docela malo. A tam, kde je, casto muze byt spise na skodu viz. ME Andromeda..

Novy monitor budu kupovat nejdriv tak za tri roky (a mozna jeste pozdeji). Tou dobou uz by mozna mohli trosku pohnout s OLEDem, kdo vi. HDR me nechava totalne klidnym, protoze kdybych chtel koupit neco, co jej smysluplne podporuje, tak by to byl zase dealbreaker pro ostatni veci jako treba hrani apod.

//OT: kolik by tedka asi stal 3 roky stary Dell U2515H? Je to realne kolem 5k?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Ache
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 26. zář 2006
Bydliště: Plzeň

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Ache »

Tak mě vůbec nejde o to HDR, ale širší gamut, HDR (kde se počítá i s vyšším jasem) - to bude akorát tak vypalovačka očí. To ať si strčej někam. Ale na hezčí barvy se zvykne samo - viz. právě ty VAčka (se Samsung SVA panelem s QuantumDot) co mají širší gamut (většinou se uvádí 125% sRGB). Kdyby to nebyly VAčka, ale IPS tak už to taky mam na stole na pořád. HDR si můžou strčit někam, o to se je neprosím, ale širší gamut je fajn - bohužel zatím se to týká jen herních (120+ HZ) VAček :evil:
Dokonce AOC plánuje širokogamutový TN. :roll:
https://www.anandtech.com/show/11761/ao ... ponse-time

Ale herní IPS zatím nikde. Což je něco, co chci já. :D
AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B550 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | INNO3D RTX 4070 Ti "GDDR7X Edition" | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
renek1
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 23. úno 2011

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od renek1 »

Tak nakonec objednán ASUS ROG Swift PG279Q
Snad je to dobrá volba?
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 28. črc 2007
Bydliště: Bolatice

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Sobo »

Tak dobra je viz. muj prispevek vyse. :) Ale pozor na panelovou loterii - stale je realne mozne, ze chytis nepovedeny kousek s vyraznym BLB / glow, pripadne vadne pixely etc. Pokud jo - vratit ve 14 denni lhute a objednat novy, jinak se to holt neda.

Rozhodne napis, jestli tvuj kousek trpi na nektere z techto nedostatku.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
renek1
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 23. úno 2011

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od renek1 »

Bože nestraš, nebo si to ještě rozmyslím
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 04. kvě 2014
Bydliště: Košice

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od racecar »

Staci pozriet na fotky aky panel dostali ini a asi ta to aj prejde. :-D
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Reptile
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 08. bře 2005
Bydliště: Plzeň

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od Reptile »

Docela ma zaujala ta iiyama XB2779QQS .. sice to neni 34 s gsync...ale na praci to bude dobry a na hry se da hodit polovicni rozliseni :)
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
HarY_cz
Začátečník
Začátečník
Registrován: 05. pro 2004
Bydliště: Most

Re: DOPORUČTE 25+ MONITOR

Příspěvek od HarY_cz »

Chlapci poraďte.
Potřebuju poradit s nějakou levnou (kolem 7000,-) náhradou za dosluhující HP Pavilion 23xi.
Zatím vybírám z těhle - iiyama G-MASTER Red Eagle GB2788HS-B2, Acer Predator GN276HLbid, AOC G2770PF ale klidně si nechám poradit i něco jinýho.
Jsem běžný BFU, takže prohlížeč, po dovolený nějaký ty fotky, no ale hry mám rád:) Na fps moc nejsem, spíš Elite: Dangerous, nějaký ty auta jako Project Cars a když je chuť tak třeba X-Com. Takže bez IPS se už obejdu ale monitor by měl mít aspoň trochu rozumný barvy, rozlišení stačí full-hd (R9-270X takže 2k, 4k nehrozí) ale 144hz bych si nechal líbit...
Díky za tipy
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“