Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je čt 20. září 2018, 13:02

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: st 1. srpen 2018, 17:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
Mam pole RAID1 se 2 disky, ale v software "Úložná technologie Intel® Rapid" je vubec nevidim.
Tusite v cem by mohl byt problem?

Pritom ve spravci zarizeni RAID videt je a normalne funguje - kdyz jsem odpojil jednotlive disky vyskocilo nejake oznameni, po pripojeni disku se u ikony tohoto programu zobrazuje ze probiha znovusestaveni a stav v procentech apod. ale v tom softu je videt jen DVD a nic vic.


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: st 1. srpen 2018, 20:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
HW?

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Pro každého tazatele -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html

Proč volit raději MLC SSD (dokud jsou) před TLC SSD -> http://bit.ly/2tnhOuqp


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: st 1. srpen 2018, 21:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
disky v RAIDu: 2x TOSHIBA X300 4TB
system SSD: Intel Optane 900p PCIe
deska: GIGABYTE AORUS Z370-Gaming 5
cpu: i7 8700k
gpu: MSI NVIDIA GTX 1070Ti GAMING 8G
ram: 32GB DDR4-3000MHz ADATA XPG GAMMIX D10 RGB CL16, 2x16GB


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: st 1. srpen 2018, 22:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
A verze IRST?


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: st 1. srpen 2018, 23:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
16.0.2.1086


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: čt 2. srpen 2018, 14:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Vraz tam 16.5.1.1030 (Latest).
Ma v changelogu mj. Platforms supported: Intel® 300/240 Series Chipset Family, coz tvoje stavajici nema.


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: po 6. srpen 2018, 18:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
Tak nainstalovano a zadna zmena.
Vidim tam jen to co je na obrazku.
RAID je na portu 0 a 1.
SSD je v PCIe


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: út 7. srpen 2018, 16:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
A aktualizoval jsi i ovladac radice ve Spravci zarizeni?


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: út 7. srpen 2018, 19:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
Zkousel jsem to pres automaticky vyhledac ovladac, tam to hlasilo aktualni, tak jsem stahl ten f6flpy-x64.zip z intelackych stranek a dal aktualizovat rucne. Naslo to kompatibilni HW s nazvem "diskova jednotka", aktualizoval jsem a vysledek porad stejny.


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: út 7. srpen 2018, 21:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Psal jsem radic...


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: st 8. srpen 2018, 20:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
Ja tam zadny RAID radic bohuzel nemam.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: st 8. srpen 2018, 20:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
Tak uz jsem to nasel, bylo to nejake nastaveni v BIOSu ktere jsem zapomnel zatrhnout.
Uz tam vidim ten radic jako ty a po reinstalaci Intel RST tam jsou videt i ty disky.
Dik za ten posledni screenshot, to mne nakoplo.


 Profil  
 Předmět: Re: RAID v intel rapid - nevidim disky.
PříspěvekZaslal v: st 8. srpen 2018, 21:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
No jake asi, SATA rezim z AHCI na RAID.
Neni zac.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.