Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je ne 16. prosinec 2018, 00:18

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: ne 23. září 2018, 23:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. duben 2004
Bydliště: Vysocina- Havlickuv Brod
Nahoru
Ahoj,

mám 3 roky starý notebook Lenovo Flex 10, který měl v té době oficiální podporu windows 8 32bit, viz- recenze citace"
Zcela zásadním problémem je použitý operační systém v kombinaci se zvolenou pamětí RAM. Na notebooku je zcela nesmyslně předinstalovaný systém Windows 8 32bit. Při pohledu na parametry vyvstávají přinejmenším dvě otázky: Proč 32bitový systém na 64bitový procesor? A hlavně: Proč 32bitový systém, když je osazeno 4GB paměti RAM? Ptát se sice můžete, ale realita je taková, že 32bitový systém je v tomto případě několikanásobný problém. V první řadě využití paměti. Ze zakoupených 4GB vám k dispozici zůstane pouze 1,84GB, což je pro práci spíše spodní hranice použitelnosti. Zejména pokud používáte náročnější aplikace, či si potrpíte na větším množství otevřených záložek v internetovém prohlížeči, velmi brzy na nedostatečnou kapacitu narazíte. Nejednou se setkáte s pádem aplikace, ale ani načítání není zrovna bleskové. A to tu mluvíme o aplikacích integrovaných přímo ve Windows, jako Internet Explorer, SkyDrive, Office, … Tomu všemu jistě nepomáhá ani převlečený Intel Atom.'

Jde mi o to, zda je nějaká možnost tento konkrétní model přeflashnout na win 64bit bios a tím pádem používat 64b windows.
Vyzkoušeno - opravdu nejde flash biosu z 32 bit verze windows na bios 64bit :-D

Jak jsem zjistil, tak u modelů Flex 10, které se prodávali letos je už licence a instalace windows 8 64 bit a samozřejmě bios s podporou 64 bit.

Lenovo má na svých stránkách 2 biosy, jeden bios 32bit, druhý 64bit.

Myslím, že čip pro bios je napevno napájený na desce, takže přeprogramování také nebude nejlehčí úkol.


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 05:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
Proste nainstaluj 64b windows :-)

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200 DDR4, RTX2080Ti 2050/15000, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Dell 7577 + Audinst Hud-Mx2 + SoundMagic E50 , Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 12:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. duben 2004
Bydliště: Vysocina- Havlickuv Brod
Nahoru
Jednoducha rada, ale to nejde. Pri instalaci se objevi hlaska ve smyslu nepodporovany hw.


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 13:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Co tam máš za procesor, N3510?

_________________
ASUS P8Z77-V LX2, Intel Core i5-3470S, 2x 2GB RAM DDR3/1333 Kingston, SSD Intel 335 80GB, HDD WD RED 2TB , HDD WD Green 2TB, Samsung SH-224DB, Pioneer DVR-112, LG BH08LS20, I-TEC PCESATA3, IEEE1394b PCI-E, Seasonic SSP-350GT, skříň AVANCE 007; MS Windows 7 Home Premium CZ 32-bit; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 17:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. duben 2004
Bydliště: Vysocina- Havlickuv Brod
Nahoru
Mám pocit, že ano.


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 18:15 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Na fóru https://forums.mydigitallife.net/thread ... sue.56669/
jsem našel tohle:

"...Thank you for contacting support.
The processor 3510 is not supported by motherboard compatible with windows 8.1 64bits.
Only models compatible with windows 8.1 64bits are the one equiped with native windows 8.1 64bit pre installed and following processors:
N2806, N2815, N2920, N3520...

It's a shame, they do nothing to help people except saying it's impossible to change the bios with a version correcting the default.

Concerning puting the 64bit fd file with the 32bit installer, the bios update begin, the system detect that the new version correctly then restart to apply this upadate and display a big Update Failed, you're still with the 32 bit version."

_________________
ASUS P8Z77-V LX2, Intel Core i5-3470S, 2x 2GB RAM DDR3/1333 Kingston, SSD Intel 335 80GB, HDD WD RED 2TB , HDD WD Green 2TB, Samsung SH-224DB, Pioneer DVR-112, LG BH08LS20, I-TEC PCESATA3, IEEE1394b PCI-E, Seasonic SSP-350GT, skříň AVANCE 007; MS Windows 7 Home Premium CZ 32-bit; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 18:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Citace:
Ze zakoupených 4GB vám k dispozici zůstane pouze 1,84GB

Nesmysl, máš to nějak vadné. 32bit 4GB resp 3.5GB použít umí a 64bit ti problém nevyřeší.

_________________
CPU: I5 3570k+D @ 4.3Ghz MB: MSI Z77A G43 RAM: Kingstone 4x4GB DDR3 @ 1600Mhz cl9 GPU: GTX 1050Ti @ ~1750/8000Mhz HDD: 120GB SSD Fury X + 2x1TB WD, seagate PSU: Delta Electronics 700W OS: W10PRO 64bit Monitor: NEC EA241WM Case: Zalman Z1.


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 19:17 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
a tak pokud má v BIOSu přiděleno integrované grafice 2GB paměti, tak bych skoro i věřil, že mu zbude sotva 2GB mínus režie dalších komponent pro systém :)

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 20:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Podívej se co je to za CPU, pochybuji, že má vůbec možnost měnit přidělenou paměť iGPU.

Možná měl na mysli volné ram.

_________________
CPU: I5 3570k+D @ 4.3Ghz MB: MSI Z77A G43 RAM: Kingstone 4x4GB DDR3 @ 1600Mhz cl9 GPU: GTX 1050Ti @ ~1750/8000Mhz HDD: 120GB SSD Fury X + 2x1TB WD, seagate PSU: Delta Electronics 700W OS: W10PRO 64bit Monitor: NEC EA241WM Case: Zalman Z1.


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 20:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Je to jen citace z buhvijake 'recenze'..


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 23:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. duben 2004
Bydliště: Vysocina- Havlickuv Brod
Nahoru
Nechápu, proč by zrovna cpu 3510 neměl mít podporu pro 64bit windows 8.1. To je nějaká anomálie na mb nebo od inženýrů lenovo?
S tím přidělením paměti je to zvláštní. Vždyť všude je psáno, že operační paměť je u tohoto modelu 4GB. Lenovo zapomnělo zmínit, že z toho použijí 2 GB pro grafiku? V biosu přidělit ram pro gpu nelze.
Jde mi o to, že chci používat 64bit Windows 10.


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2018, 07:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Lenovo u tohoto stroje zablokovalo instalaci 64bit windows v biosu. Máš prostě smůlu a nebo použít 32bit win. Případně ještě zkusit pořádně projít www.bios-mods.com.


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2018, 08:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Citace:
Lenovo zapomnělo zmínit, že z toho použijí 2 GB pro grafiku?

Těžko, ta iGPU si veme v základu nějakých 64MB a pak dle potřeby.

Jinak souhlas se shorty i lenovem, na tento chipset nemá 64bit žádný smysl.

_________________
CPU: I5 3570k+D @ 4.3Ghz MB: MSI Z77A G43 RAM: Kingstone 4x4GB DDR3 @ 1600Mhz cl9 GPU: GTX 1050Ti @ ~1750/8000Mhz HDD: 120GB SSD Fury X + 2x1TB WD, seagate PSU: Delta Electronics 700W OS: W10PRO 64bit Monitor: NEC EA241WM Case: Zalman Z1.


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2018, 14:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Nesouhlas s Lenovem. Neni zadny duvod podporu 64b blokovat...

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Flash bios 32bit na 64bit
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2018, 18:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. duben 2004
Bydliště: Vysocina- Havlickuv Brod
Nahoru
No hlavne je blokován jen u toho 3510 cpu. Ty slabsi varianty ve starsich flex 10 maji podporu 64b. Nepisou tam nic o windows 10 64 bit. Je docela možné , ze by fungoval. Jen dokazat flash biosu na 64 bit.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.